• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk haalt voorhamer boven tegen Waasland-Beveren, dat nog niet gered is

  einde
  26
  1. 26' - Doelpunt - Elohim Rolland (0 - 2)
  2. 22' - Doelpunt - Bennard Kumordzi (0 - 1)
  1. 89' - Geel - Petar Golubovic
  2. 85' - Verv. Floriano Vanzo door Paul Keita
  3. 81' - Verv. Gary Kagelmacher door Brendan Hines-Ike
  4. 80' - Doelpunt - Teddy Chevalier (2 - 6)
  5. 78' - Geel - Jovan Stojanovic
  6. 76' - Doelpunt - Stefan Milosevic (2 - 5)
  7. 75' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Charilaos Charisis
  8. 74' - Doelpunt - Julien De Sart (1 - 5)
  9. 73' - Verv. Milan Massop door Stefan Milosevic
  10. 69' - Verv. Imoh Ezekiel door Teddy Chevalier
  11. 67' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (1 - 4)
  12. 63' - Verv. Djihad Bizimana door Tuur Dierckx
  13. 59' - Doelpunt - Aboubakary Koita (1 - 3)
  14. 53' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  15. 51' - Doelpunt vrije trap - Floriano Vanzo (1 - 2)
  16. 51' - Geel - Gary Kagelmacher
  22'Bennard Kumordzi0 - 1
  26'Elohim Rolland0 - 2
  51'Floriano Vanzo1 - 2
  59'Aboubakary Koita1 - 3
  67'Jovan Stojanovic1 - 4
  74'Julien De Sart1 - 5
  76'Stefan Milosevic2 - 5
  80'Teddy Chevalier2 - 6

  KV Kortrijk heeft zich van zijn beste kant laten zien tegen Waasland-Beveren, met veel spektakel en veel goals. Waasland-Beveren kon zich op 3 duels van het einde veilig spelen, maar moet nu nog minstens 1 speeldag langer wachten.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren-Kortrijk (2-6)

  Waasland-Beveren – KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Nadat Vanzo vroeg in de 2e helft de aansluitingstreffer maakte, kreeg Forte vanaf de stip de kans om de bordjes helemaal gelijk te hangen. Zijn strafschopmisser doet het momentum kantelen, met het gekende resultaat tot gevolg.
  • Man van de match: Met zes verschillende doelpuntenmakers is het niet evident om een uitblinker onder de Kerels te kiezen. Doe ons dan maar Rolland, die zijn rentree na maandenlang revalideren vierde met een sterke match en een knap doelpunt.
  • Opvallend: Vier van de vijf nieuwe spelers die Yves Vanderhaeghe op het wedstrijdblad zette, scoorden. Enkel Golubovic deed dat niet, maar die stond achterin.

  Stand-off van 20 minuten, gevolgd door 70 minuten spektakel

  Een eindeseizoenswedstrijd werd gevreesd, een doelpuntenkermis werd geserveerd. Nochtans liet niets op voorhand en zelfs in het openingskwartier vermoeden dat Waasland-Beveren - Kortrijk de neutrale toeschouwer zo zou verwennen. Met de zo goed als zekere redding van de thuisploeg en Play-off I die voor de Kerels ver weg leek, keek niemand echt nog uit naar dit duel.

   

  Zelden werden we meer ongelijk bewezen. Het Oscarwaardige verloop van dit knotsgekke duel begon met een Mexicaanse stand-off die een twintigtal minuten duurde. Waasland-Beveren nam het initiatief en Kortrijk loerde op de counter. Toen één van die tegenprikken in doel eindigde, sloeg de vlam in de pan.

   

  Drie minuten na de openingstreffer van Kumordzi verdubbelde Rolland, voor het eerst in de basis na maandenlang blessureleed, de bezoekende voorsprong. Een dubbele oplawaai die Waasland-Beveren knock-out richting de kleedkamers stuurde.

  Clubicoon Jean-Marie Pfaff keurt het doelgebied

  Strafschopmisser breekt Waasland-Beveren zuur op

  Het beste moest nog komen. Enkel een vlugge aansluitingstreffer zou Waasland-Beveren terug in de wedstrijd kunnen brengen en die kreeg de thuisploeg ook toen Vanzo erg leep een vrije trap onder het muurtje in doel mikte. Toen een minuut later Forte vanaf de stip mocht aanleggen, leek alles uit de eerste helft vergeten. Maar Forte miste, en het momentum kantelde.

   

  Koita profiteerde van de twijfel bij de Waaslanders om de 1-3 voor Kortrijk in het mandje te leggen, Stojanovic deed er wat later nog een schepje bovenop en De Sart zette met een overhoekse kopbal de kers op de Kortrijkse taart.

   

  Toch was het nog niet genoeg. In een tweede helft waarin elke kans in een doelpunt eindigde, deed Milosevic met de 2-5 de hoop nog wat oplaaien. Waarom ook niet? Werkelijk alles kon in een haast komische tweede helft. En leuk was het zeker wel. De epiloog was echter voor Chevalier, die als invaller de 2-6-eindstand op het bord zette.

   

  Met de overwinning doet Kortrijk onverhoopt nog altijd mee voor een plaats in Play-off I, terwijl Waasland-Beveren nog minstens 1 speeldag op de definitieve redding moet wachten. De neutrale toeschouwer in ons keert tevreden huiswaarts.

  Moren gaat even KO nadat Koita de bal tegen zijn gezicht knalt

  Vanderhaeghe: "Als die strafschop erin gaat, kantelt de wedstrijd"

  Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe vertelde na afloop van de wedstrijd dat de nieuwe namen aan de aftrap hun kans hebben gegrepen. "Na een afwachtend wedstrijdbegin kregen we de controle. We scoorden drie keer uit onze drie eerste kansen, de afgekeurde buitenspelgoal meegerekend. Zonder veel weg te geven gingen we zo met een verdiende 0-2-ruststand de kleedkamers in."

   

  "Als na de rust de strafschop bij 1-2 erin was gegaan, zou de match helemaal gekanteld zijn, maar hun speler miste en Koita maakte voor ons het bevrijdende derde doelpunt. Nadien toonden we ons van onze efficiëntste kant. De weg naar doel die we al een volledig seizoen zoeken, vonden we vandaag haast met de ogen dicht. Een mooie pluim voor de hele ploeg."

   

  "Van Play-off I ga ik niet meer uit, maar ik wil absoluut nog alle resterende wedstrijden proberen te winnen. Het doet me wel nadenken over de drie verliespartijen na Nieuwjaar, daar houd ik toch een dubbel gevoel aan over", aldus nog Yves Vanderhaeghe.

  Custovic: "Opendeurdag in de verdediging"

  "Wie zes keer scoort op verplaatsing, is de terechte winnaar", zegt Waasland-Beveren-coach Adnan Custovic na de wedstrijd. "Maar wat mijn ploeg liet zien na de 1-3 kan ik maar moeilijk verkroppen. Het leek wel opendeurdag achterin. We voelden ons met acht punten voorsprong al gered en waren veel te nonchalant."

   

  "Nochtans reageren we in de tweede helft goed op de 0-2-achterstand. De strafschop bij 1-2 had de match helemaal kunnen doen kantelen, maar we missen en slikken kort nadien de 1-3, een dooddoener."

   

  "Wat mijn spelers hieruit moeten onthouden? Het gevoel dat ze nu hebben. Als voetballer haat je dit soort nederlagen. Ze hebben wat recht te zetten tegenover zichzelf en de supporters", besluit hij.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde partij! Geen eindeseizoenswedstrijd, maar een doelpuntenkermis op de Freethiel! Met een 2-6-overwinning kan Kortrijk nog steeds hopen op PO1, terwijl Waasland-Beveren nog niet gered is.
  2. tweede helft, minuut 90. De extra tijd bedraagt drie minuten.
  3. Gele kaart voor Petar Golubovic van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 89
  4. tweede helft, minuut 88. De Sart krult een schot naar de bovenhoek, maar mikt een centimeter of dertig te hoog. Fijne poging van de middenvelder.
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Waasland-Beveren, Paul Keita erin, Floriano Vanzo eruit
  6. tweede helft, minuut 84. De Kerels gaan aan het tiki-taka'en in de zestien van Waasland-Beveren. Koita vindt het welletjes en lost een schicht, Debaty redt spectaculair.
  7. tweede helft, minuut 83. Nog een kleine tien minuten te gaan, veel gekker moet het niet worden, maar Kortrijk trekt andermaal ten aanval.
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Brendan Hines-Ike erin, Gary Kagelmacher eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Teddy Chevalier van KV Kortrijk. 2, 6.
  10. tweede helft, minuut 80. En nog één! Zuur voor Debaty. De naam van Jean-Marie Pfaff wordt door de thuissupporters gescandeerd. De vervanger van Roef slikt een zesde treffer, Chevalier tekent voor de 2-6.