• home
 • video
 • pas verschenen

  Drie goals van Boli zetten STVV op weg naar POI

  einde
  31
  1. 37' - Doelpunt - Victor Osimhen (2 - 1)
  2. 31' - Doelpunt - Yohan Boli (2 - 0)
  3. 27' - Geel - Dorian Dessoleil
  4. 4' - Doelpunt - Yohan Boli (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Yohan Boli door Mamadou Sylla
  2. 90' - Verv. Jordan Botaka door Jorge Teixeira
  3. 83' - Verv. Ali Gholizadeh door David Henen
  4. 76' - Verv. Daichi Kamada door Alexandre de Bruyn
  5. 72' - Verv. Christophe Diandy door Adama Niane
  6. 69' - Doelpunt - Yohan Boli (3 - 1)
  7. 60' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  4'Yohan Boli1 - 0
  31'Yohan Boli2 - 0
  37'Victor Osimhen2 - 1
  69'Yohan Boli3 - 1

  STVV heeft als enige ploeg uit de top 6 zijn wedstrijd kunnen winnen. Het rekende op Stayen af met POI-concurrent Charleroi. Yohan Boli nam alle Truiense treffers voor zijn rekening.

  Bekijk de goals uit STVV - Charleroi (3-1)

  STVV-Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: in de 69e minuut trekt STVV de strop rond de nek van Charleroi hardhandig aan. De 3-1 komen de bezoekers niet te boven.
  • Man van de Match: Yohan Boli stal de harten van de STVV-fans met een goeie prestatie en drie treffers. 
  • Opvallend: STVV blijft hoge ogen gooien. Met 46 punten is de oogst even indrukwekkend als die van Standard en Antwerp, die 3e en 4e staan met een match meer gewonnen dan de Truienaars.

  Boli maakt er twee voor de rust

  STVV maakte een blitzstart. Al na 4 minuten hing de bal in de tent. Boli deed alles goed: hij kwam vanaf links, liet enkele Charleroi-spelers ter plaatse en knalde de bal als toetje knap binnen, 1-0.

   

  Charleroi kwam na een kwartiertje in de match, maar verder dan een strak schot van Bruno, gered door Steppe, kwam het aanvankelijk niet. Het was Boli die net voorbij het halfuur een hoge bal van Acolatse controleerde, makkelijk zijn mannetje passeerde en onder Penneteau besloot, 2-0.

   

  Charleroi leek een vogel voor de kat, maar keerde een paar minuten later terug. Osimhen liep een lage voorzet binnen. Er hing een hevige buitenspelgeur aan die 2-1, maar de VAR keurde het doelpunt goed en zo hadden we in een klap weer een wedstrijd.

  Charleroi wil drie keer een strafschop, Boucaut hapt geen enkele keer

  Boli doet er nog eentje bij

  In de tweede helft moest Penneteau alweer zijn kunstjes tonen, ditmaal op een uithaal van Acolatse. Ook de rebound van Boli kon de doelman onschadelijk maken.

   

  Charleroi legde zijn laatste troeven in de strijd om POI op tafel, maar veel azen zaten daar niet tussen. Osimhen maakte een paar keer misbaar na vermeende penaltyfouten, ref Boucaut gebaarde telkens (niet onterecht) van krommenaas.

   

  20 minuten voor tijd lag Charleroi voorgoed in de touwen. Botaka besloot een lang uitgesponnen aanval met een hoge cross naar de tweede paal, waar Boli kinderlijk eenvoudig zijn derde treffer van de avond tegen het net kopte, 3-1.

   

  Een laatste stuiptrekking van Osimhen (een puntertje net naast) betekende ook het laatste wapenfeit van Charleroi. Het offensief van de bezoekers doofde uit als een kaars, bij STVV gunde coach Brys zijn drievoudige doelpuntenmaker nog een applauswissel.

  Reacties

  Yohan Boli (STVV): "We zetten een grote stap richting POI. Ik ben zeer gelukkig met mijn doelpunten, maar vooral met de overwinning. We staan hier niet per ongeluk. We spelen goed als team, met een goeie technische staf achter ons. Dit collectief draait echt goed."

  Kenny Steppe (STVV): "We staan er niet slecht voor, maar er wachten ons nog 3 moeilijke wedstrijden, waarvan 2 tegen POI-kandidaten. We weten wat ons te doen staat: hard blijven werken met de hele kern. Of het nog kan mislopen? Het zou heel jammer zijn, maar we mogen nu vooral niet beginnen te zweven."


  Felice Mazzu (Charleroi-coach)
  : "We zijn zeer teleurgesteld. Deze match is een weerspiegeling van ons hele seizoen. We slikken te makkelijk goals en maken onze kansen niet af. Ik zag wel goeie momenten van ons, maar dan tussen beide strafschopgebieden. We missen wellicht POI door te weinig efficiëntie in onze eigen 16 en die van de tegenstander."

  Marc Brys (STVV-coach)
  : "Ik ben zeer trots op mijn spelers. Charleroi is een lastige tegenstander en de spanning loopt op nu de reguliere competitie nadert. Dat zijn omstandigheden waar je goed mee moet omgaan. We zijn gediend door de snelle goals en een super-Boli. In de heenmatch op Charleroi hebben we een echte non-match gespeeld. Onze eer is daar aangetast. De focus was om daar vanavond revanche voor te nemen. Ik had vooraf gezegd dat je met 49 punten in POI staat. We zijn daar 3 punten van verwijderd, maar met matchen tegen Club Brugge, Moeskroen en AA Gent is dat nog geen zekerheid." 

  Tweet:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde: 3-1. Boucaut maakt er een einde aan. STVV wint met 3-1.
  2. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij STVV, Mamadou Sylla erin, Yohan Boli eruit
  3. tweede helft, minuut 92. Applauswissel. Marc Brys haalt Boli naar de kant. De drievoudige doelpuntenmaker neemt het applaus dankbaar in ontvangst.
  4. tweede helft, minuut 91. Extra tijd. Er komen 2 minuten bij.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij STVV, Jorge Teixeira erin, Jordan Botaka eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Nog een paar minuten en daarna nog wat extra tijd. Het offensief van Charleroi is gaan liggen.
  7. tweede helft, minuut 85. Wat kan Charleroi nog? . STVV moet wel blijven opletten, want de bezoekers hebben de hoop op een terugkeer nog niet opgegeven. Steppe moet weer tussenbeide komen in een heet standje.
  8. tweede helft, minuut 84. STVV kan nu naar hartelust counteren. Invaller De Bruyn trekt de bal vanaf rechts voor, het leer glijdt tussen twee meegelopen STVV-spelers door. Weg kans...
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Ali Gholizadeh eruit