• home
 • video
 • pas verschenen

  Essevee zet opmars voort en kan mathematisch niet meer zakken

  einde
  23
  1. 40' - Geel - Sulayman Marreh
  2. 38' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (1 - 1)
  3. 29' - Geel - Marco Bürki
  4. 10' - Doelpunt - Nils Schouterden (1 - 0)
  1. 90+5' - Doelpunt strafschop - Luis García (2 - 3)
  2. 90+3' - Geel 2 - Marco Bürki
  3. 90' - Verv. Theo Bongonda door Thomas Buffel
  4. 88' - Verv. Idrissa Sylla door Damien Marcq
  5. 85' - Verv. Nill De Pauw door Mikael Soisalo
  6. 80' - Verv. Silas Gnaka door Samuel Essende
  7. 76' - Doelpunt strafschop - Hamdi Harbaoui (1 - 3)
  8. 75' - Geel - Silas Gnaka
  9. 75' - Verv. David Pollet door Alessio Castro-Montes
  10. 71' - Verv. Jean-Thierry Lazare door Youssef Msakni
  11. 65' - Doelpunt - Idrissa Sylla (1 - 2)
  12. 51' - Geel - Hamdi Harbaoui
  13. 51' - Geel - Xavi Molina
  10'Nils Schouterden1 - 0
  38'Hamdi Harbaoui1 - 1
  65'Idrissa Sylla1 - 2
  76'Hamdi Harbaoui1 - 3
  90+5'Luis García2 - 3

  Zulte Waregem heeft zijn reeks matchen zonder nederlaag verlengd tot 5. Op het veld van Eupen haalde het een achterstand op en won
  uiteindelijk verdiend. Zulte Waregem springt in het klassement over Eupen en is nu zeker van het behoud.

  Bekijk de goals uit Eupen-Zulte Waregem (2-3)

  Eupen - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de tweede helft neemt Zulte Waregem stilaan de bovenhand. Sylla verzilvert dat overwicht in minuut 65 met de 1-2, Eupen heeft geen antwoord meer.
  • Man van de match: Zulte Waregem leverde een sterke collectieve prestatie, maar Idrissa Sylla kroonde zich met een goal en een fraaie assist tot matchwinnaar.
  • Opvallend: Zulte Waregem wordt een echte ‘Angstgegner’ van Eupen. Sinds de promotie naar de hoogste klasse verloor Eupen nu al negen keer op rij van Zulte Waregem (in beker en competitie).

  Boeiende eerste helft levert twee goals op

  Er stond voor Eupen en Zulte Waregem nog maar weinig op het spel, maar wie vreesde voor een slappe eindeseizoensmatch, kreeg al snel lik op stuk. Beide ploegen kozen voluit voor de aanval, wat al in de openingsminuten prima kansen opleverde voor Marreh en De Pauw.

   

  Ook op het eerste doelpunt was het niet lang wachten. Al na tien minuten nagelde Schouterden de bal fraai in de bovenhoek, buiten het bereik van Bossut: 1-0.

   

  Het doelpunt veranderde het spelbeeld niet, de kansen bleven komen aan beide kanten. Sylla kopte van dichtbij naast, aan de overzijde moest Bossut zich strekken om Garcia van de 2-0 te houden.

   

  Zulte Waregem had het daarna even wat moeilijker, maar net op dat moment viel de gelijkmaker uit de lucht. Sylla zette zich door op de flank en bediende Harbaoui, die zijn 100e doelpunt in eerste klasse mocht vieren.

   

  En nog was het niet gedaan in een uiterst boeiende eerste helft. Bossut voorkwam met een prima reflex dat Eupen meteen weer op voorsprong kwam, zijn collega Van Crombrugge had evenzeer de handen vol met een plaatsbal van Harbaoui.

  Prins carnaval geeft de aftrap

  Zulte Waregem trekt aan het langste eind

  In de tweede helft gingen Eupen en Zulte Waregem gewoon door op hun vrolijke elan, met kopbalkansen voor Fall namens de thuisploeg en Sylla voor de bezoekers.

   

  Na een uur leek Eupen door zijn beste krachten heen. Zulte Waregem had wel nog wat in de tank zitten en trok stevig door. Harbaoui tekende eerst nog voor een onwaarschijnlijke misser, spitsbroeder Sylla was meteen daarna wel trefzeker op aangeven van De Pauw: 1-2.

   

  Zulte Waregem voelde dat er nog meer goals in zaten en bleef Eupen bestoken. Harbaoui miste opnieuw, een pegel van Bjordal dwong Van Crombrugge tot een klassieke zweefduik.

   

  Een kwartier voor tijd kregen de bezoekers dan toch wat ze verdienden. Bongonda dwong een penalty af, Harbaoui eiste de bal op en veegde zijn eerdere missers uit met een simpele goal vanaf de elfmeterstip: 1-3.

   

  Een penaltygoal van Garcia en het tweede geel van Bürki in de absolute slotseconden veranderden niets meer aan het resultaat. Zulte Waregem juicht en is nu ook mathematisch zeker van het behoud.

  Harbaoui laat een niet te missen kans liggen

  Bongonda versiert een strafschop, maar mag die zelf niet nemen

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgefloten! Zulte Waregem verslaat Eupen met 2-3 en is nu ook mathematisch helemaal zeker van het behoud.
  2. tweede helft, minuut 95. Garcia met overtuiging. Garcia jaagt de penalty hard in het dak van het doel: 2-3. Veel verschil zal het niet meer maken, want de ref staat klaar om een einde te maken aan de wedstrijd.
  3. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 95 door Luis García van KAS Eupen. 2, 3.
  4. tweede helft, minuut 94. Strafschop Eupen! In de slotseconden versiert Eupen nog een penalty. Het is Bürki die in de fout gaat en zo ook nog tegen zijn tweede gele kaart aanloopt.
  5. Tweede gele kaart voor Marco Bürki van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Zulte Waregem, Thomas Buffel erin, Theo Bongonda eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Misser van Msakni. Nog even een warm momentje voor de kooi van Bossut. Msakni mist voor een leeg doel, maar er is al gevlagd voor voorafgaand buitenspel van Essende.
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Zulte Waregem, Damien Marcq erin, Idrissa Sylla eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Zulte Waregem, Mikael Soisalo erin, Nill De Pauw eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Faik staat klaar voor een vrije trap op een interessante plek. Hij krult de bal over de muur, maar ook hoog over de goal.