90+1'
Renaud Emond
2 - 1
90+1'

AA Gent heeft in eigen huis geen steek laten vallen tegen Standard na de 0 op 6 van de voorbije weken. Het won met 2-1 en blijft zo in de running voor Play-off 1. De aansluitingstreffer van Renaud Emond kwam veel te laat voor de bezoekers.

AA Gent - Standard kort samengevat:

• Sleutelmoment: Meteen na de 1-0 van Sørloth maakt Bronn er 2-0 van van dichtbij. Gent deelt zo vlak voor de rust een mokerslag uit aan Standard. De bezoekers komen in de tweede helft nooit echt opzetten en verliezen terecht.
  • Man van de Match: Vadis Odjidja was tegen Standard de aanvoerder van AA Gent. Hij heerste op het middenveld en stak Cimirot en Marin vakkundig in zijn broekzak.
  • Opvallende statistiek: Standard kan maar niet winnen op verplaatsing. Van zijn 14 wedstrijden weg van Sclessin kon het er dit seizoen amper 4 winnen. Met 16 punten buitenshuis kampeert het ergens in de middenmoot.

Bekijk de goals uit AA Gent-Standard (2-1)

Standard ondergaat het spel voor de rust

AA Gent schoot zichzelf tegen Moeskroen en Waasland-Beveren tot twee keer toe in zijn eigen voeten. Voorzitter Ivan De Witte eiste dan ook een reactie van zijn spelers tegen Standard. Die kwam er op het veld. AA Gent was baas in de beginfase van de wedstrijd en kwam via Dompé vroeg dreigen.

Na twintig minuten spelen dribbelde David de Standard-defensie op een hoopje. De Canadees kwam oog in oog te staan met Ochoa, maar mikte flauw op de Mexicaan. Meteen daarna lag Ochoa opnieuw in de weg op een knal van Sørloth. Ook de derde kans voor AA Gent in evenveel minuten werd door Dompé de nek omgewrongen.

De oververdiende 1-0 kwam er vijf minuten voor de rust dan toch. David zocht en vond Sørloth op de rand van de zestien. De Noor twijfelde niet en ramde de openingsgoal keihard voorbij Ochoa via de paal in doel.

Plots ging het heel snel voor de thuisploeg. Een vrije trap van Dompé werd door een Standard-speler verlengd in de zestien, waarna Bronn van dichtbij in doel besloot in doel besloot met z'n hoofd. De Tunesiër stond op het moment van de vrije trap wel buitenspel, maar omdat een Standard-speler de bal probeerde weg te koppen, begon een nieuwe fase en telde het doelpunt toch.

Emond maakt het nog spannend

In de tweede helft viel er minder te zien in de Ghelamco Arena. Standard kwam niet gretig genoeg uit de kleedkamer en het was Sørloth die als eerste voor gevaar zorgde. Zijn pegel zoefde keihard over.

Ook het schot van Odjidja mocht er zijn, al vergat de AA Gent-aanvoerder te plaatsen. Tussendoor leek Emond voor de aansluting te zorgen. Hij deed dat vanuit buitenspel en dus ging het feestje van Standard niet door.

De aansluitingstreffer kwam er in de toegevoegde tijd wel. Emond deed AA Gent bibberen, maar verder kwam Standard niet meer. AA Gent doet een gouden zaak in de strijd om PO I, al heeft het zijn lot wel nog altijd niet in eigen handen. Ook Standard is nog niet zeker van een plaats bij de eerste zes.