• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle is gered, KV Oostende zit nog even in de wachtkamer

  einde
  22
  1. 88' - Doelpunt - Kylian Hazard (2 - 2)
  2. 83' - Verv. Johanna Omolo door Dylan de Belder
  3. 82' - Rood - Wout Faes
  4. 81' - Doelpunt - Indy Boonen (1 - 2)
  5. 79' - Geel - Benjamin Delacourt
  6. 75' - Doelpunt - Sindrit Guri (1 - 1)
  7. 74' - Verv. Jérémy Taravel door Issa Marega
  8. 72' - Verv. Irvin Cardona door Adama Traoré
  9. 68' - Verv. Robbie D'Haese door Sindrit Guri
  10. 64' - Doelpunt - Kylian Hazard (1 - 0)
  11. 60' - Geel - Indy Boonen
  12. 54' - Geel - Zarko Tomasevic
  64'Kylian Hazard1 - 0
  75'Sindrit Guri1 - 1
  81'Indy Boonen1 - 2
  88'Kylian Hazard2 - 2

  Cercle Brugge en KV Oostende hebben hun lange reeks zonder overwinning nog wat verlengd. Kylian Hazard voorkwam een zege voor KVO met een late goal. Door het punt is Cercle zeker van het behoud. KVO is mathematisch nog niet helemaal zeker. "Na de winterstop zijn we heel vaak op voorsprong gekomen, maar we slagen er niet in om die voorsprong vast te houden. Zo pak je nooit 3 punten", zegt KVO-coach Gert Verheyen. 

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge-KV Oostende

  Cercle Brugge - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de 1-2 van Boonen maakt Faes een onbezonnen overtreding op Mercier. Hij mag meteen gaan douchen en met z’n tienen geeft Oostende de overwinning nog uit handen.
  • Man van de match: Kylian Hazard wist het doel weer uitstekend staan vandaag. Tot twee keer toe werd hij uitstekend bediend door Tormin, maar z’n afwerking stond ook wel telkens op punt.
  • Opvallend: Een wedstrijd winnen, het blijft een bijzonder lastige klus voor zowel Cercle als Oostende. Cercle zit nu aan 8 wedstrijden zonder overwinning, bij Oostende staat de teller intussen op 9 wedstrijden.

  Doelhout houdt Cercle van voorsprong

  Na 7 wedstrijden zonder overwinning wou Cercle nog eens zegevieren en de start van de thuisploeg mocht er zijn. Na amper 3 minuten glipte Hazard ervandoor en lobde hij de bal over doelman Dutoit. De lat voorkwam een vroege voorsprong voor Cercle.

   

  En het doelhout bleef aan de kant van Oostende staan. Milovic ontsnapte aan een owngoal toen hij een voorzet van Hazard ontzette, de paal bracht redding. Aan de overkant zorgde De Sutter voor het meeste gevaar, Nardi moet z’n kunnen tonen op een gevaarlijk gekruist schot.

   

  Ook Sakala kreeg een uitgelezen kans om de score te openen, maar hij mikte wild naast. Dan bleven de beste kansen toch voor Cercle. Omolo kopte nipt over op een hoekschop en Cardona dwong Dutoit kort voor de rust nog tot een uitstekende redding.

  Spandoek Cercle-supporters: “G5 gaat vrijuit, vriendjespolitiek moet eruit”

  Oostende geeft met z’n tienen de zege nog weg

  Oostende begon het best aan de 2e helft. De Sutter kwam op aangeven van Nouri dicht bij de 0-1, hij besloot rakelings naast. Cardona zorgde voor de Brugse dreiging, Dutoit had een prima redding nodig op z’n verre knal.

   

  Pas iets voorbij het uur werd er eindelijk gescoord in het Jan Breydelstadion. Tormin bracht de bal perfect voor doel en Hazard tikte aan de 2e paal netjes binnen: 1-0 voor Cercle. Verheyen greep in en bracht Guri op het veld. Dat bleek een gouden zet, een kwartier voor het einde bracht de invaller KVO weer langszij met een rake kopbal.

   

  Guri bleef een gesel voor de thuisploeg en dwong 10 minuten voor het einde een penalty af. Boonen werkte die in 2 tijden voorbij Nardi: 1-2. De uitsluiting van Faes was een domper op de vreugde bij de bezoekers en met z’n tienen gaf KVO de langverwachte zege nog weg. Met z’n 2e van de avond bezorgde Hazard Cercle alsnog een punt.

  KVO-verdediger Faes pakt rood na gemene tackle

  Hazard: "Liever 1 keer gescoord en gewonnen"

  • Indy Boonen (KV Oostende): "Er zat veel meer in, zeker in de tweede helft. Maar met z’n tienen moesten we uiteindelijk nog tevreden zijn met 2-2. De eerste helft waren we nergens, dus misschien is 2-2 wel een terechte uitslag. Het was een dramatische penalty van mij, maar goal is goal. Het kan me niet schelen hoe. Het deed wel deugd, want ik had toch al een tijd niet meer gespeeld. Het was mooi geweest om matchwinnaar te zijn."
  • Kylian Hazard (Cercle Brugge): "Het is altijd leuk om twee keer te scoren. Maar ik had liever maar één keer gescoord en gewonnen. We zijn nog een jonge ploeg en we maken nog fouten, zoals bij de tegendoelpunten. Daar moeten we nog progressie maken."
  • Gert Verheyen (trainer KV Oostende): "In de 1e helft hadden we doelpunten kunnen slikken, Cercle heeft kansen gehad. Die hadden wij ook, maar we sprongen er zeer slordig mee om. In de 2e helft ging het beter, ook dankzij de invallers. Ze zorgden alle drie voor een meerwaarde. Mijn ploeg heeft goed gereageerd. Na de winterstop zijn we heel vaak op voorsprong gekomen, maar we slagen er niet in om die voorsprong vast te houden. Zo pak je nooit 3 punten en dat hebben we net eens nodig. Die rode kaart heeft natuurlijk wel een rol gespeeld. Wij kwamen onder druk en Cercle kreeg weer vertrouwen, terwijl het momentum net voor ons was."
  • Laurent Guyot (trainer Cercle Brugge): "Dit was opnieuw een wedstrijd die we hadden kunnen winnen. We hadden genoeg kansen, maar net zoals bij alle ploegen in de rechterkolom ontbreekt het ons aan vertrouwen. De noodgedwongen wissel van Taravel op een stilstaande fase, dat is altijd een probleem. Maar ik moet m’n ploeg feliciteren, omdat ze nog teruggekomen zijn. Het is toch een bijzondere avond, want door de nederlaag van Lokeren zijn we gered."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Opnieuw geen overwinning voor Cercle Brugge en Oostende. Beide ploegen kwamen niet verder dan een 2-2-gelijkspel.
  2. tweede helft, minuut 94. Eindelijk nog eens winnen, het lijkt er ook vandaag niet in te zitten voor Cercle of Oostende. De wedstrijd ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Nkaka.
  3. tweede helft, minuut 90. Het wordt plots nog pompen of verzuipen voor Oostende. Cercle ruikt z'n kans en ontplooit een slotoffensief.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Kylian Hazard van Cercle Brugge. 2, 2.
  5. tweede helft, minuut 88. Hazard hangt de bordjes weer gelijk. Met z'n tweede van de avond zet Hazard weer orde op zaken. Tormin is alweer de aangever en Hazard poeiert de bal onhoudbaar in de linkerbenedenhoek: 2-2.
  6. tweede helft, minuut 87. Oostende houdt voorlopig goed stand met een man minder. Cercle komt niet in de buurt van Dutoit, de tijd begint te dringen.
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cercle Brugge, Dylan de Belder erin, Johanna Omolo eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Rood voor Faes. Meteen domper op de vreugde voor Oostende. Faes gaat onbezonnen door op Mercier en wordt meteen van het veld gestuurd. KVO moet het volmaken met z'n tienen.
  9. Rode kaart voor Wout Faes van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 82
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Indy Boonen van KV Oostende. 1, 2.