• home
 • video
 • pas verschenen

  Goals van Bolasie leveren Anderlecht maar punt op tegen Club Brugge

  einde
  22
  1. 39' - Geel - Dennis
  2. 31' - Doelpunt - Yannick Bolasie (1 - 1)
  3. 29' - Geel - Brandon Mechele
  4. 22' - Geel - Kara Mbodji
  5. 5' - Doelpunt - Wesley Moraes (0 - 1)
  1. 89' - Geel - Ruud Vormer
  2. 83' - Doelpunt - Thibault Vlietinck (2 - 2)
  3. 82' - Verv. Dennis door Thibault Vlietinck
  4. 81' - Doelpunt - Yannick Bolasie (2 - 1)
  5. 79' - Verv. Antonio Milic door Elias Cobbaut
  6. 73' - Verv. Siebe Schrijvers door Jelle Vossen
  7. 64' - Verv. Peter Zulj door Pieter Gerkens
  8. 64' - Verv. Zakaria Bakkali door Francis Amuzu
  5'Wesley Moraes0 - 1
  31'Yannick Bolasie1 - 1
  81'Yannick Bolasie2 - 1
  83'Thibault Vlietinck2 - 2

  Club Brugge heeft niet voor het eerst sinds 1998 gewonnen op het veld van Anderlecht. De bezoekers kwamen snel op voorsprong, maar Anderlecht kon rekenen op Bolasie (x2). Invaller Vlietinck zorgde uiteindelijk voor een billijke puntendeling.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Club Brugge (2-2)

  Anderlecht - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Rutten brengt tien minuten voor tijd Cobbaut tussen de lijnen, Leko doet net na de 2-1 hetzelfde met Vlietinck. Enkele ogenblikken later, bij de Brugse gelijkmaker, laat Cobbaut Vlietinck zomaar uit zijn rug komen.
  • Man van de Match: Yari Verschaeren zoemde als een bromvlieg over het veld en toonde nog maar eens zijn klasse. Liet voor de rust zich niet meedrijven in de frustratie van zijn maats, al moet hij wel nog wat oefenen op zijn afwerking.
  • Opvallend: De Brugse reeks zonder competitiezege op het veld van Anderlecht blijft maar duren. Als het ook in de play-offs niet lukt (gesteld dat paars-wit die daadwerkelijk haalt), dan zitten we aan dertig wedstrijden.

  Club vergeet Anderlecht af te maken

  Een weifelend Club Brugge gunde Anderlecht de eerste halve kans, maar sloeg na vijf minuten zelf keihard toe. Balverlies van Milic, in de ploeg voor Cobbaut, luidde het onheil voor paars-wit in. Wesley verlengde de gemeten voorzet van Schrijvers heerlijk voorbij Didillon en dat deed de twijfel toeslaan bij de thuisploeg.

   

  Anderlecht begon te zwalpen en kon geen drie passes meer aan elkaar rijgen. Club vond het best en vergat door te duwen en de grote rivaal te nekken. Meer dan een knal van Dennis puurden de bezoekers niet uit de slechte periode van Anderlecht. Bolasie maakte met een rare dribbel en een botsende knal een abrupt einde aan dat dipje.

   

  Horvath herpakte zich met een geweldige redding op een stevige kopstoot van Santini en voorkwam dat Club met een achterstand de rust inging. Bij Anderlecht mochten ze dan weer van geluk spreken dat Santini, Milic en Kara niet of amper bestraft werden voor een paar elleboogstoten en gefrustreerde tikjes.

  Verschaeren laat Rits en Schrijvers knap achter

  Gelijkspel is uiteindelijk billijk te noemen

  De tweede helft was evenwichtiger dan de eerste, al kwam het gevaar aanvankelijk vooral van de bezoekers. Dennis vuurde naast na een subtiel hakje van Vormer, Rits verslikte zich in de bal en een voorzet van Diatta vloog achter Wesley door.

   

  Anderlecht kwam minder vaak dreigen, maar zorgde wel dat het kon tellen. Kums zonderde de alweer uitstekende Verschaeren af voor Horvath, die pal stond. Schrijvers mocht zijn hamer ook bovenhalen en botste op de vuisten van Didillon. Daarna belandde de wedstrijd in een soort wak. De thuisploeg loerde op de counter, Club tikte de bal wat doelloos rond.

   

  De wissels zouden uiteindelijk het aanzicht van de match veranderen. Amuzu rolde zijn rechterflank op en schotelde Santini de 2-1 voor, maar de Kroaat trapte een gat in de lucht. Gelukkig stond ook Bolasie vrij en die werkte wel af. Het feest in de tribunes was van korte duur, want aan de overzijde tikte invaller Vlietinck de voorzet van Diatta keurig binnen. Cobbaut, ook al ingevallen, stond te dutten.

   

  Het was het begin van een intense slotfase waarin beide ploegen op de drie punten aasden. Een zelfzuchtige Bolasie en Verschaeren geraakten niet voorbij een zelfzeker ogende Horvath, die ook de gekrulde vrije trap van Kums keerde. Vormer zag zijn winning goal de verkeerde kant van de paal scheren.

   

  De puntendeling zal voor gemengde gevoelens zorgen. Anderlecht blijft in pole position voor de top zes, maar kan geen kloof slaan. Club Brugge blijft sowieso tweede in de stand, maar kan straks Genk weer wat zien weglopen.

  Horvath houdt Club Brugge recht met enkele goede reddingen

  Vanaken: "We hadden hier moeten winnen"

  "Er zat veel meer in", foeterde Hans Vanaken na afloop. "We hadden moeten winnen. 75 minuten hadden we het betere van het spel. Zij zakten in en loerden op de counter", zei de spelmaker van Club Brugge.

   

  "We brachten hen zelf in de wedstrijd. 0-1 was niet slecht, maar je speelt met een veiliger gevoel als je die tweede kan maken. Toch reageerden we daarna goed en verdienden we de drie punten", besloot Vanaken.

  Kums: "Ontgoochelend, nu voort knokken"

  Ook bij Anderlecht dachten ze de overwinning te mogen claimen. "De 2-2 meteen na de 2-1 was zuur", vond Sven Kums. "Gezien het scoreverloop hadden we kunnen winnen."

   

  De aanvoerder van Anderlecht had lovende woorden voor twee van zijn maats. "Bolasie is erg belangrijk. Vandaag twee keer, vorige week ook al. Laat ons hopen dat hij dat volhoudt. Verschaeren is een groot talent en zit in de flow. Hij heeft ook een goeie kop."

   

  "Het is ontgoochelend dat we niet winnen. We moeten nu knokken om punten te pakken voor Play-off I. Gemakkelijke wedstrijden zijn er niet meer in eerste klasse."

  Rutten: "Nog wel een groot verschil tussen Club en Anderlecht"

  Didillon: "We moeten deze mindset houden voor het einde van het seizoen"

  Vlietinck: "Fantastisch om hier mijn eerste goal te scoren"

  Appiah: "We hebben ze doen twijfelen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Anderlecht en Club Brugge delen de punten na een topper die pas in het slot helemaal losbrandde. Bolasie maakte de goals voor paars-wit, Wesley en Vlietinck waren trefzeker voor Club.
  2. tweede helft, minuut 93. Een onverwachte poging van Vormer scheert de buitenkant van de paal. Bijna had Club hier toch nog een zege geboekt.
  3. tweede helft, minuut 91. "Het concrete doelgevaar van Anderlecht is toch groter geweest dan dat van Club". Peter Vandenbempt.
  4. tweede helft, minuut 90. Ethan Horvath scoort punten met een nieuwe save, deze keer op een gekrulde vrije trap van Kums.
  5. Gele kaart voor Ruud Vormer van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 89
  6. tweede helft, minuut 88. Wesley ziet een gaatje in de korte hoek, Didillon gaat tijdig plat. Anderlecht én Club Brugge gaan voluit voor de zege.
  7. tweede helft, minuut 87. Redding van Horvath! Yannick Bolasie heeft trek in een hattrick en vergeet zijn maats. Die krijgen toch nog een kans na de redding van Horvath, maar Verschaeren geraakt ook in de herneming niet voorbij de Brugse doelman.
  8. tweede helft, minuut 85. En zo krijgt een bijna ingeslapen wedstrijd nog een vurig einde. Wie houdt de zenuwen het best onder controle in het slot?