• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent klopt weer op de deur van PO I na verdiende zege tegen zwak Standard

  1. 43' - Doelpunt - Dylan Bronn (2 - 0)
  2. 42' - Geel - Merveille Bokadi
  3. 39' - Doelpunt - Alexander Sørloth (1 - 0)
  4. 24' - Geel - Anderson Esiti
  1. 90+4' - Verv. Jonathan David door Birger Verstraete
  2. 90+3' - Geel - Dylan Bronn
  3. 90+3' - Geel - Razvan Marin
  4. 90+1' - Doelpunt - Renaud Emond (2 - 1)
  5. 81' - Geel - Renaud Emond
  6. 80' - Verv. Collins Fai door Luis Pedro Cavanda
  7. 77' - Geel - Collins Fai
  8. 69' - Verv. Maxime Lestienne door Alen Halilovic
  9. 69' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Brecht Dejaegere
  10. 60' - Geel - Kostas Laifis

  AA Gent heeft in eigen huis geen steek laten vallen tegen Standard na de 0 op 6 van de voorbije weken. Het won met 2-1 en blijft zo in de running voor Play-off 1. De aansluitingstreffer van Renaud Emond kwam veel te laat voor de bezoekers.

  AA Gent - Standard kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Meteen na de 1-0 van Sørloth maakt Bronn er 2-0 van van dichtbij. Gent deelt zo vlak voor de rust een mokerslag uit aan Standard. De bezoekers komen in de tweede helft nooit echt opzetten en verliezen terecht.
  • Man van de Match: Vadis Odjidja was tegen Standard de aanvoerder van AA Gent. Hij heerste op het middenveld en stak Cimirot en Marin vakkundig in zijn broekzak.
  • Opvallende statistiek: Standard kan maar niet winnen op verplaatsing. Van zijn 14 wedstrijden weg van Sclessin kon het er dit seizoen amper 4 winnen. Met 16 punten buitenshuis kampeert het ergens in de middenmoot.

  Bekijk de goals uit AA Gent-Standard (2-1)

  Standard ondergaat het spel voor de rust

  AA Gent schoot zichzelf tegen Moeskroen en Waasland-Beveren tot twee keer toe in zijn eigen voeten. Voorzitter Ivan De Witte eiste dan ook een reactie van zijn spelers tegen Standard. Die kwam er op het veld. AA Gent was baas in de beginfase van de wedstrijd en kwam via Dompé vroeg dreigen.

   

  Na twintig minuten spelen dribbelde David de Standard-defensie op een hoopje. De Canadees kwam oog in oog te staan met Ochoa, maar mikte flauw op de Mexicaan. Meteen daarna lag Ochoa opnieuw in de weg op een knal van Sørloth. Ook de derde kans voor AA Gent in evenveel minuten werd door Dompé de nek omgewrongen.

   

  De oververdiende 1-0 kwam er vijf minuten voor de rust dan toch. David zocht en vond Sørloth op de rand van de zestien. De Noor twijfelde niet en ramde de openingsgoal keihard voorbij Ochoa via de paal in doel.

   

  Plots ging het heel snel voor de thuisploeg. Een vrije trap van Dompé werd door een Standard-speler verlengd in de zestien, waarna Bronn van dichtbij in doel besloot in doel besloot met z'n hoofd. De Tunesiër stond op het moment van de vrije trap wel buitenspel, maar omdat een Standard-speler de bal probeerde weg te koppen, begon een nieuwe fase en telde het doelpunt toch.

  Emond maakt het nog spannend

  In de tweede helft viel er minder te zien in de Ghelamco Arena. Standard kwam niet gretig genoeg uit de kleedkamer en het was Sørloth die als eerste voor gevaar zorgde. Zijn pegel zoefde keihard over.

   

  Ook het schot van Odjidja mocht er zijn, al vergat de AA Gent-aanvoerder te plaatsen. Tussendoor leek Emond voor de aansluting te zorgen. Hij deed dat vanuit buitenspel en dus ging het feestje van Standard niet door.

   

  De aansluitingstreffer kwam er in de toegevoegde tijd wel. Emond deed AA Gent bibberen, maar verder kwam Standard niet meer. AA Gent doet een gouden zaak in de strijd om PO I, al heeft het zijn lot wel nog altijd niet in eigen handen. Ook Standard is nog niet zeker van een plaats bij de eerste zes.

  Reacties:

  • Jess Thorup (trainer AA Gent): "Het is een heel verdiende zege. Ik kan me geen uitgespeelde kansen van Standard herinneren.  We konden meer scoren, maar zijn blij met de zege. Het is een eerste stap richting PO I, maar wel een heel belangrijke. We hebben onszelf in deze situatie gestoken. We zullen moeten vechten tot het einde. Vandaag was heel goed. De zege voor de thuisfans doet heel veel deugd."
   
  • Michel Preud'homme (trainer Standard): "In een wedstrijd moet je vanaf de eerste minuut goed zijn. Dat was vanavond het probleem. Er was veel ruimte, maar we konden de bal niet bijhouden en gaven de tegenstander mogelijkheden. We lieten Gent zelf in de wedstrijd komen. Door een aantal wissels lukte het in de tweede helft wel. Ik heb een ploeg op het veld gezet die wil voetballen, maar misschien is het nodig om op verplaatsing iets te veranderen aan mijn elftal. Daar denk ik over na."

  Carcela dribbelt zich knap tussen 2 Buffalo's

  VIDEO: AA Gent - Standard in Het journaal

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde . Het zit erop in Gent. AA Gent knoopt weer aan met de zege en klopt daardoor opnieuw op de deur van Play-off 1.
  2. tweede helft, minuut 95. Kosanovic heeft een wereldgoal in gedachten, maar knalt het leer huizenhoog over. De Ghelamco Arena slaakt een zucht van opluchting.
  3. tweede helft, minuut 95. Standard voert de druk op. Valt er nog een doelpunt uit de lucht?
  4. tweede helft, minuut 94. Lambrechts gaat even naar de TV-beelden kijken, maar trekt geen rode kaart voor Marin. We spelen weer.
  5. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KAA Gent, Birger Verstraete erin, Jonathan David eruit
  6. Gele kaart voor Dylan Bronn van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 93
  7. tweede helft, minuut 93. Thorup rekt nog wat tijd met een derde wissel. Verstraete komt de moegestreden David vervangen.
  8. Gele kaart voor Razvan Marin van Standard tijdens tweede helft, minuut 93
  9. tweede helft, minuut 93. De poppen gaan aan het dansen na een duw van Marin op Odjidja. Scheidsrechter Lambrechts blust het brandje met een gele kaart. Ook Bronn gaat op de bon, die mist daardoor de wedstrijd tegen Zulte Waregem.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Renaud Emond van Standard. 2, 1.