Jupiler Pro League - speeldag 26 - 16/02/19 - 20:00
Yohan Boli
1 - 1
Yohan Boli
82'

STVV heeft geen 4e zege op een rij kunnen boeken op het veld van Zulte Waregem. Het keek na een goal van Stef Peeters tegen een achterstand aan, maar Boli zorgde nog voor de gelijkmaker. Sint-Truiden blijft op de 5e plaats staan. "Steppe heeft 2 wereldreddingen gedaan, fantastisch hoe hij de ploeg hier recht houdt", zegt STVV-coach Marc Brys.

Zulte Waregem - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde breekt Peeters de ban voor Zulte Waregem, maar lang blijft de voorsprong niet staan. Amper 7 minuten later brengt Boli STVV alweer langszij.
  • Man van de match: Enkel een heerlijke trap van Peeters kon Kenny Steppe vanavond vellen. De STVV-doelman schudde de ene na de andere straffe redding uit z’n mouwen. Zo hield hij Harbaoui tot 3 keer toe van z’n 100e treffer in 1e klasse.
  • Opvallend: Winnen in het Regenboogstadion, het is STVV opnieuw niet gelukt. Voor de laatste Truiense overwinning op bezoek bij Zulte Waregem moeten we al terug naar 12 maart 2011. Toen werd het 1-2.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - STVV (1-1)

Knappe reddingen van Steppe, misser van Boli

Het was even wachten voor de wedstrijd openbrak, maar eenmaal dat gebeurde serveerden Zulte Waregem en STVV een bijzonder leuke pot voetbal. De thuisploeg schoot het best uit de startblokken, maar Steppe hield De Pauw van een vroege goal.

Ook Harbaoui maakte kennis met de uitstekende reflexen van de STVV-doelman toen hij op aangeven van Bürki dicht bij de 1-0 kwam. STVV had wat meer tijd nodig om in z’n ritme te komen. Iets voor het halfuur kwam Boli uit het niks oog in oog met Bossut, maar ook de spits had dat blijkbaar niet verwacht en mikte de reuzenkans naast.

Aan de overkant bleef Steppe intussen de knappe reddingen opstapelen. Harbaoui kwam opnieuw dicht bij z’n 100e goal in eerste klasse, maar dat was dus opnieuw buiten Steppe gerekend.

Boli veegt knappe treffer van Peeters uit

Ook in de 2e helft bleef Steppe de boosdoener van Harbaoui. Die kreeg opnieuw een uitgelezen kans op aangeven van Peeters, maar de derde keer was niet de goede keer voor de spits. Steppe voorkwam met alweer een uitstekende redding de 1-0.

Een kwartier voor het einde moest de STVV-doelman zich dan toch gewonnen geven. De Pauw slingerde de bal voor doel en daar knalde Peeters de openingstreffer in één tijd voorbij Steppe.

De reactie van STVV bleef niet uit. Asamoah botste vanuit een scherpe hoek nog op Bossut, maar tien minuten voor het einde was het toch raak voor de bezoekers. Boli werd gelanceerd door Garcia, omspeelde Bossut en tikte de 1-1 simpel binnen. Verder kwamen beide ploegen niet meer.

Brys: "Wereldreddingen van Steppe"

• Kenny Steppe (doelman STVV): "In de eerste helft hebben we niet ons spel kunnen spelen zoals we dat het hele seizoen al proberen te doen. Zulte Waregem zette ons goed vast. We hebben ook te weinig kansen gecreëerd en mogen tevreden zijn met een punt. Ik denk dat ik tevreden kan zijn met mijn prestatie, maar dit is het werk van iedereen. Als we de 1-1 niet maken, gaan we hier met lege handen naar huis."
  • Stef Peeters (Zulte Waregem): "Als je in de 80e minuut op voorsprong komt, dan moet je dat altijd vasthouden. STVV had ook nog wel kansen om te winnen, de winning goal kon aan beide kanten vallen. 1-1 is misschien wel een terechte uitslag. Vanaf Nieuwjaar hebben we goede resultaten neergezet. Het is alleen jammer dat we vandaag niet de drie punten pakken. Het eerste doel is nu 36 punten halen en dan proberen PO II te winnen."
  • Marc Brys (coach STVV): "Ik ben tevreden met een punt. Het was een spectaculaire wedstrijd. Iedereen heeft waar voor z’n geld gekregen. In de eerste helft werd het plan bij ons niet goed uitgevoerd. In de tweede helft liep het beter en kwamen de juiste mensen in balbezit. Bij Zulte Waregem een punt pakken is goed, want dat is toch een stevige ploeg. Steppe heeft 2 wereldreddingen gedaan, fantastisch hoe hij de ploeg hier recht houdt. Anderzijds hebben we hier ook wel gigantische kansen laten liggen. Maar ik ben tevreden."
  • Francky Dury (coach Zulte Waregem): "Steppe heeft minstens 4 reddingen gedaan, we hebben veel kansen gecreëerd. Als je dan 1-0 voor komt in het slotkwartier, dan moet je dat in principe vasthouden. STVV is heel sterk in de omschakeling, als ze uitbreken hebben ze heel veel snelheid. We hebben soms nog te makkelijk balverlies op de helft van de tegenstander. Maar ik moet mijn ploeg feliciteren met hun mentaliteit, we hebben een goede wedstrijd gespeeld."

90+3'

Wel doelpunten in de 2e helft, maar dat leverde geen winnaar op in Zulte Waregem-STVV. Peeters opende de score, Boli maakte gelijk.
90+2'

Hakje van Bjordal

Bjordal velt bijna het vonnis voor STVV met een heerlijk hakje, maar zijn poging wordt nog weggewerkt. De spanning is nu te snijden.
90+1'

90'

Drie extra minuten

Zulte Waregem en STVV krijgen nog 3 minuten om het laken naar zich toe te trekken. Of blijft het bij een puntendeling?
89'
89'
STVV neemt geen genoegen met een puntendeling en verhoogt de druk op de thuisploeg. Zit er nog een overwinning in voor de bezoekers?
86'
Dury grijpt in en haalt De Pauw naar de kant. Bjordal krijgt mag zich nog enkele minuten bewijzen.
82'

Boli hangt de bordjes weer gelijk

Boli brengt STVV weer langszij! Hij wordt perfect gelanceerd door Garcia, omspeelt Bossut en legt de gelijkmaker simpel in doel. Alles te herdoen in het Regenboogstadion.
80'

Asamoah niet voorbij Bossut

Daar is de reactie van STVV! Met een knappe dribbel effent Acolatse de weg voor Asamoah, maar die besluit vanuit een scherpe hoek op Bossut.
79'
Bij STVV stapelen de slordigheden zich nu toch op. De bezoekers lijken toch even van slag na de treffer van Peeters.
75'
75'

Peeters neemt Steppe te grazen

Steppe moet zich dan toch gewonnen geven. Peeters neemt een voorzet van De Pauw in één tijd op de slof en laat de STVV-doelman kansloos achter met een gekruist schot: 1-0.
72'
De Pauw waagt nog eens z'n kans met een verre knal. Zijn schot gaat voorbij alles en iedereen en belandt ruim naast. Het blijft zoeken voor de thuisploeg.