• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende toont 2 gezichten en geeft gouden driepunter uit handen

  einde
  11
  1. 45' - Geel - Cheick Keita
  2. 34' - Doelpunt - Robbie D'Haese (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Mamadou Fall door Jordan Loties
  2. 82' - Geel 2 - Cheick Keita
  3. 81' - Verv. Yuta Toyokawa door Samuel Essende
  4. 79' - Geel - Kevin Vandendriessche
  5. 77' - Verv. Robbie D'Haese door Indy Boonen
  6. 77' - Doelpunt - Yuta Toyokawa (1 - 1)
  7. 70' - Verv. Jordi Vanlerberghe door Kevin Vandendriessche
  8. 69' - Geel - Bojan Nastic
  9. 60' - Verv. Aristote Nkaka door Fernando Canesin Matos
  10. 57' - Verv. David Pollet door Nils Schouterden
  34'Robbie D'Haese1 - 0
  77'Yuta Toyokawa1 - 1

  Oostende heeft de drie punten opnieuw niet thuis kunnen houden. KVO bleef tegen Eupen steken op een gelijkspel. Door die draw blijft Oostende met een ietwat angstige blik naar hekkensluiter Lokeren loeren.

  KV Oostende - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 72 steekt Oostende de neus nog eens aan het venster, maar Van Crombrugge pakt opnieuw uit met een prachtige redding. Vijf minuten later hangt Toyokawa de bordjes gelijk.
  • Man van de match: Hendrik Van Crombrugge pakte voor de rust uit met de ene save na de andere. De Eupense goalie moest zich voor de rust toch één keer omdraaien, maar dankzij zijn harde werk was het doelpunt van Toyokawa nog een punt waard.
  • Opvallend: Het was al van 15 september geleden dat Eupen nog eens gelijkspeelde. Sindsdien deed het 18 wedstrijden lang niets anders dan winnen of verliezen. Meestal is het erop of eronder voor Eupen, maar vanavond was het eindelijk nog eens ergens daartussen.

  Bekijk de goals uit Oostende - Eupen (1-1)

  Oostende speelt Eupen helemaal weg...

  KV Oostende verkeert niet in acuut degradatiegevaar, maar wilde zijn voorsprong op rode lantaarn Lokeren toch liever vergroten. Geen makkelijke opdracht als je weet dat de laatste zege van de kustploeg al dateert van begin december. Toen won het uitgerekend van Lokeren. Toch schoot Oostende goed uit de startblokken, maar jonge wolf D’Haese besloot te zacht op Van Crombrugge.

   

  Op het kwartier zag Lombaerts een stevige knal afgeblokt worden. Het enige weerwoord van Eupen kwam via een strakke, maar ongevaarlijke vrije trap van Fall. Aan de overkant bleef de thuisploeg aandringen. Tomasevic zag zijn afzwaaier nog over de zijlijn verdwijnen, maar op pogingen van D’Haese en Guri moest Van Crombrugge opnieuw puike reddingen bovenhalen.

   

  Sindrit Guri zag ook zijn tweede poging stranden op de Eupense goalie. Tien minuten voor rust mocht de Albanees opnieuw proberen, maar trapte hij vol in het aangezicht van ploegmaat Vanlerberghe. Enkele seconden later lag de bal voor de voeten van D’Haese en deze keer moest Van Crombrugge zich toch omdraaien. Oostende dook zo de rust in met een oververdiende voorsprong.

  VIDEO: Guri trapt ploegmaat Vanlerberghe vol in het gezicht, die de 1-0 mist

  ... maar geeft de verdiende zege nog uit handen

  Na de rust kregen we de bipolaire kant van Oostende te zien en kroop het terug in zijn eigen zestien meter. Fall en Keita waren bij Eupen met veel goesting uit de kleedkamer gekomen, maar de heropleving bij de bezoekers was na enkele dribbels en ongevaarlijke voorzetten van korte duur.

   

  Oostende speelde zelf niets meer klaar, maar leek toch op weg naar een vlotte en verdiende zege. Van Crombrugge zweefde een zeldzame poging nog van onder zijn lat, maar het tweede doelpunt viel verrassend genoeg aan de overkant. Een Eupense hoekschop hobbelde door het pak tot bij Toyokawa, die alle tijd had om de 1-1 voorbij Dutoit te pegelen.

   

  Keita pakte bij de bezoekers nog een domme tweede gele kaart na protest, maar zelfs tegen tien man creëerde Oostende geen gevaar meer. Zo geeft de kustploeg drie gouden punten uit handen en kijkt het nog angstig naar onderen. Waasland-Beveren komt namelijk langszij na de stuntzege tegen Gent, waardoor rode lantaarn Lokeren plots de eerste achtervolger is.

  Verheyen: "Elke week iemand anders die in de fout gaat"

  Gert Verheyen (coach Oostende): “We zijn niet in staan om de nul te houden. Er is steeds wel iemand die in de fout gaat. Soms is dat een stomme strafschop, nu is dat iemand die op een hoekschop zijn man niet volgt en zo is dat elke week iets anders. Het moeilijke is dat het elke week iemand anders is. Mocht het altijd dezelfde zijn, kan je die gewoon niet meer opstellen, maar als je dat nu doet, schiet er gewoon niemand meer over. Over Robbie D’Haese en onze eerste helft ben ik tevreden, maar het verschil met de tweede helft was gewoon te groot.”

   

  Robbie D’Haese (Oostende): “Het is super om te scoren en iets bij te dragen. Maar dat we de wedstrijd niet beëindigen met drie punten op zak is heel zuur. Eergisteren zei de trainer dat ik zou starten, maar dat heeft niet veel veranderd. Je blijft gefocust en je blijft jezelf. Over mijn eerste helft ben ik tevreden, maar in de tweede helft zat ik er wat door. Na de rust waren we ook als ploeg minder scherp, maar gaven we toch niet veel weg. Dan op hoekschop een doelpunt tegenkrijgen is altijd zuur.”

  Van Crombrugge: "Me nu in de kijker van andere clubs spelen"

  Claude Makélélé (coach Eupen): “Onze tweede helft was al beter, maar de eerste was echt onbestaande. Er was weinig goesting, dus moest ik ze tijdens de rust wat wakker schudden met een kleine tirade. Het probleem is dat we goed spelen, maar zonder efficiëntie. We hebben kwaliteiten en kunnen een tegenstander pijn doen en kansen creëren. Ik zou heel teleurgesteld geweest zijn om met lege handen te vertrekken, maar het behoud is een goeie zaak.”

   

  Hendrik Van Crombrugge (Eupen): “Ik wil niet arrogant overkomen, maar wanneer ik voel dat de jongens me nodig hebben, kan ik boven mezelf uitstijgen. Dan ben ik vandaag ook heel blij dat ik er ook nog eens een resultaat mee haal en vandaag extra speciaal omdat we ermee in eerste klasse blijven. Ik wil dit seizoen nog zo veel mogelijk wedstrijden spelen om mezelf in de kijken te spelen en om clubs te overtuigen van mijn kwaliteiten. De rest van het werk is voor mijn makelaar en die doet zijn werk goed.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Oostende gokt en verliest. Na een sterke eerste helft en een oververdiende voorsprong kroop Oostende na de rust naar achteren. Eupen moest niet eens goed voetballen om langszij te komen dankzij de onvermijdelijke Toyokawa en speelde de wedstrijd ondanks een rode kaart vlot uit.
  2. tweede helft, minuut 93. Een late vrije trap van Oostende levert niets op en dus lijkt Eupen op weg naar een welgekomen punt.
  3. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra. Zo lang heeft Oostende nog om de drie punten alsnog thuis te houden!
  4. tweede helft, minuut 88. Nouri ziet zijn verre inworp weggekopt worden en mag via Vandendriessche herkansen met de voeten, maar zijn voorzet wordt dan weer onderschept door Van Crombrugge, misschien wel de man van de match.
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Jordan Loties erin, Mamadou Fall eruit
  6. Tweede gele kaart voor Cheick Keita van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 82
  7. tweede helft, minuut 82. Eupen met 10! Keita moet het veld verlaten na een domme tweede geel. De Malinees krijgt geen inworp en pakt dan twee keer uit met een wegwerpgebaar. Een erg domme rode kaart voor Eupen.
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Samuel Essende erin, Yuta Toyokawa eruit
  9. Gele kaart voor Kevin Vandendriessche van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 79
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Robbie D'Haese eruit