• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen zet Cercle weg na de rust en telt 15 op 15

  einde
  30
  1. 40' - Geel - Serge Gakpé
  2. 8' - Geel - Noe Dussenne
  1. 90+5' - Verv. Taiwo Awoniyi door Mico Kuzmanovic
  2. 90+4' - Doelpunt - Frantzdy Pierrot (3 - 0)
  3. 88' - Verv. Mbaye Leye door Frantzdy Pierrot
  4. 82' - Geel - Yoann Etienne
  5. 80' - Geel - Sidney Friede
  6. 72' - Verv. Lloyd Palun door Guévin Tormin
  7. 71' - Geel - Benjamin Delacourt
  8. 59' - Verv. Serge Gakpé door Kylian Hazard
  9. 56' - Verv. Adama Traoré door Isaac Koné
  10. 50' - Doelpunt - Selim Amallah (2 - 0)
  11. 46' - Doelpunt - Taiwo Awoniyi (1 - 0)
  46'Taiwo Awoniyi1 - 0
  50'Selim Amallah2 - 0
  90+4'Frantzdy Pierrot3 - 0

  Moeskroen blijft de ploeg van het jaar: het behoudt het maximum met een 5e zege op een rij. Cercle gaf even de indruk iets te kunnen doen, maar Moeskroen nam de match daarna resoluut in handen. Awoniyi, Amallah en Pierrot telden de bezoekers na de rust uit.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Cercle Brugge (3-0)

  Moeskroen-Cercle in een notendop:

  • Man van de match:  Taiwo Awoniyi voegt een goal, assist en pre-assist toe aan zijn totaal. De spits zit aan 4 goals en 2 assists in 5 matchen.
  • Sleutelmoment: Minuut 46. Moeskroen vindt na de rust meteen een zee van ruimte: Awoniyi profiteert: 1-0.
  • Opvallend: "Never change a winning team". Moeskroen-coach Storck wacht altijd heel lang met zijn wissels. Vandaag was de eerste pas in minuut 88.

  Goal van Cercle wordt door buitenspel afgekeurd

  Onder impuls van debutant Traoré (ex-Moeskroen) begon Cercle fris en verdediger Marega kopte een vrijschop van de Monaco-huurling in doel. Maar de verdediger stond buitenspel. Dat zagen lijnrechter én VAR.

   

  De afgekeurde goal was het sein voor de thuisploeg om het heft in handen te nemen. Het kreeg wel weinig ruimte van Cercle, dat steeds snel het gif uit alle aanvallen haalde. Coach Guyot had duidelijk het spel van Storck goed bestudeerd.

   

  De bal kwam toch eens bij Leye, die in het zijnet trapte. Boya kopte nog eens naast op een corner en een verre trap van Amallah zwaaide ver af. Moeskroen kreeg geen enkele bal tussen het kader voor de rust.

  Sliep Cercle in de rust? Coach te laat uit kleedkamer en meteen twee tegengoals

  2 snelle goals na de rust doen Cercle dood

  Dat was na de koffie wel even anders. Cercle was plots helemaal niet meer bij de les en na 40 seconden opende Awoniyi de score, zijn 4e goal in 5 matchen. Cercle reageerde meteen met een fraai afstandsschot van Bruno, dat Butez vanonder de lat moest halen.

   

  Bij de volgende aanval van Moeskroen kreeg Awoniyi weer een zee van ruimte na balverlies van Traoré, niet zelfzuchtig bediende de Liverpool-huurling Amallah: 2-0. Na 4 minuten in de 2e helft wist Moeskroen zich zegezeker.

   

  De thuisploeg - aangemoedigd door een schare enthousiaste supporters - kwam helemaal los en speelde vol vertrouwen. Cercle kon geen antwoord meer vinden en kreeg geen enkele kans meer. Een gefrustreerde Etienne reageerde zich af op Vojvoda.

   

  Awoniyi, Benson en Amallah swingden, maar lieten de 3-0 liggen. Daarvoor zorgde dan maar de late invaller Pierrot. Die maakte zijn 6e van het seizoen. En Storck zag dat het goed was.

  Reacties:

  Bernd Storck (Moeskroen):  "Onze tweede helft was fantastisch,  maar in de eerste hadden we het niet makkelijk. Ik wist dat Cercle goed zou staan. Wij hadden niet genoeg geduld. In de rust heb ik met de spelers gesproken en heb ik een paar veranderingen doorgevoerd. Ik moest de spelers ook een beetje wakker maken. Ze moeten lopen en meer doen dan de tegenstander. Na de pauze liep het beter en we hebben ook individuele klasse. De 3-0 is verdiend."

   

  "Na 5 matchen in het nieuwe jaar is het doel al bereikt: in eerste klasse blijven. Mathematisch zijn we gered, maar natuurlijk willen we de komende matchen nog winnen. Zeker voor de spelers. Zij verdienen een groot applaus. Ze hebben hard gewerkt sinds de stage en dit is het resultaat."

   

  Laurent Guyot (Cercle Brugge-trainer): "De eerste helft was nog oké. De organisatie was goed. Maar na de rust was het onaanvaardbaar. We hebben onze defensieve en mentale zwakte getoond. Ik had voor het seizoen een duidelijk doel: 30 punten pakken. Het zal nog knokken worden om die te halen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Excel Moeskroen, Mico Kuzmanovic erin, Taiwo Awoniyi eruit
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: 15 op 15 voor Moeskroen. Storck gunt Awoniyi nog een applausvervanging, maar Kuzmanovic krijgt nog maar een paar seconden. Boucaut fluit af: Moeskroen blijft onoverwinnelijk en onklopbaar in 2019.
  3. tweede helft, minuut 94. Pierrot dan toch . Zijn misser van daarnet heeft niet op zijn gemoed gewogen: Pierrot wordt door Dussenne weer in stelling gebracht en nu passeert de aanvaller Nardi wel: zijn 6e van het seizoen.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Frantzdy Pierrot van Excel Moeskroen. 3, 0.
  5. tweede helft, minuut 92. Nardi houdt Pierrot van 3-0. Balverlies van Tormin brengt de bal bij Benson, die alleen voor Nardi Pierrot vindt. De doelman keert het schot van de aanvaller.
  6. tweede helft, minuut 91. Gezang in stadion. De Moeskroen-fans kunnen hun geluk niet op: na degradatiezorgen voor Nieuwjaar voetbalde hun team zich met 15 op 15 naar de redding. Ze zingen het uit. Storck zal blij zijn, want die wilde graag meer toeschouwers naar het stadion lokken.
  7. tweede helft, minuut 88. 4 minuten extra tijd. Butez en Delacourt raken elkaar in de 16 van Moeskroen. De 2 krijgen allebei verzorging. Delacourt kwam slecht neer en moet met een pijnlijke grimas nog enkele minuten de pijn verbijten. .
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Frantzdy Pierrot erin, Mbaye Leye eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Eerste vervanging Storck. Pierrot, met 5 goals nog altijd de topschutter van Moeskroen, komt Leye vervangen. De fans van Moeskroen geven de spits op leeftijd (Leye dus) een gewaardeerd applaus.
  10. tweede helft, minuut 86. Probleem bij Koné. Koné ziet af. Hij werd vol geraakt bij een botsing door Amallah en moet verzorgd worden.