• home
 • video
 • pas verschenen

  Perbet kegelt Kortrijk uit de PO I-race, Charleroi is nog lang niet uitgeteld

  einde
  12
  1. 14' - Geel - Idir Ouali
  1. 90+4' - Doelpunt - Jérémy Perbet (1 - 2)
  2. 90+1' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  3. 88' - Geel - Kristof D'Haene
  4. 87' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  5. 86' - Verv. Ryota Morioka door Jérémy Perbet
  6. 86' - Geel - Larry Azouni
  7. 78' - Verv. Andriy Batsula door Jovan Stojanovic
  8. 75' - Verv. Massimo Bruno door Adama Niane
  9. 71' - Geel - Núrio
  10. 70' - Verv. Imoh Ezekiel door Teddy Chevalier
  11. 68' - Geel - Aboubakary Koita
  12. 66' - Doelpunt strafschop - Ryota Morioka (1 - 1)
  13. 64' - Verv. Idir Ouali door Aboubakary Koita
  14. 52' - Verv. Younes Delfi door Ali Gholizadeh
  15. 51' - Geel - Felipe Avenatti
  16. 48' - Doelpunt - Imoh Ezekiel (1 - 0)
  48'Imoh Ezekiel1 - 0
  66'Ryota Morioka1 - 1
  90+4'Jérémy Perbet1 - 2

  Charleroi mag nog volop mikken op een ticket voor Play-off I. Tegen Kortrijk scoorde Perbet in de extra tijd het winnende doelpunt: 1-2. Charleroi telt nu evenveel punten als Gent en Anderlecht, die dit weekend nog niet gespeeld hebben.

  Kortrijk - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Sluipschutter Jérémy Perbet (ex-KVK) wacht tot in de laatste minuut van de extra tijd om de trekker over te halen. Hij juicht niet om zijn doelpunt, Mazzu des te meer.
  • Man van de match: Nicolas Penneteau hield zijn ploeg tijdens de moeilijke momenten in de wedstrijd met een paar uitstekende reddingen. Charleroi mag andermaal een kaarsje branden voor zijn doelman.
  • Opvallend: Kortrijk heeft het in de strijd om Play-off I vooral in eigen huis laten afweten. In 13 thuiswedstrijden werd amper 4 keer gewonnen. 

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Charleroi (1-2)

  Bruno mist vroege penalty

  Charleroi begon het best aan de partij en versierde al na enkele minuten een penalty. Bruno kon de bezoekers een droomstart bezorgen vanaf de elfmeterstip, maar hij trapte de bal bijzonder slap in de handen van Bruzzese.

   

  Na de penaltyfase nam Kortrijk de partij in handen. Op het kwartier was Ezekiel al een eerste keer dicht bij de openingsgoal, zijn poging werd door Angella op de lijn gekeerd. In minuut dertig was de bedrijvige Ezekiel daar weer, dit keer eindigde zijn kopbal tegen de paal.

   

  Charleroi kwam intussen amper over de middellijn. Pas in de blessuretijd van de eerste helft viel er nog een kans voor de bezoekers uit de lucht. Nurio vond Osimhen voor doel, Bruzzese behoedde Kortrijk voor een koude douche.

  Perbet geeft KVK de genadestoot

  Voor de pauze wilde het niet lukken voor Ezekiel, maar meteen erna was het wel prijs voor de kleine Nigeriaan. Hij snelde weg van de Charleroi-verdediging en prikte de verdiende 1-0 voorbij Penneteau tegen de touwen.

   

  Charleroi straalde weinig vertrouwen uit en leek een vogel voor de kat, maar halfweg de tweede helft keerden de kansen toch weer. Morioka dwong een penalty af en zette die zelf zonder aarzelen om.

   

  Beide ploegen schoten niets op met een punt en gingen in een spannende slotfase nog volop voor de zege. Na gemiste kansen aan beide kanten was het uitgerekend invaller Jérémy Perbet, ex-Kortrijk, die in de laatste minuut van de blessuretijd de winning goal scoorde. Charleroi blijft zo meestrijden voor Play-off I, KVK druipt ontgoocheld af.

  VIDEO: Bruzzese slaat een gat in de lucht en beukt Van der Bruggen omver

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Charleroi wint op de valreep met 1-2 in Kortrijk. KVK is uitgeteld voor Play-off I, Charleroi mag nog blijven hopen.
  2. tweede helft, minuut 94. Perbet nekt zijn ex-ploeg. Het is invaller Jérémy Perbet die het doet voor Charleroi in Mazzu-time. Hij glipt door de buitenspelval en jaagt de bal door de benen van Bruzzese. De ex-spits van Kortrijk juicht niet.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Jérémy Perbet van Charleroi. 1, 2.
  4. Gele kaart voor Hannes Van der Bruggen van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Missers aan beide kanten. Bij het ingaan van de blessuretijd krijgen beide ploegen nog een enorme kans. Osimhen mikt van dichtbij op Bruzzese, aan de overzijde kan ook D'Haene niet scoren. Spanning troef!
  6. tweede helft, minuut 88. We zien veel strijd in deze slotfase, geen van beide ploegen schiet immers wat op met een puntje. Het levert veel gele kaarten op, maar voorlopig geen kansen meer.
  7. tweede helft, minuut 88. "Het blijft stormen. Je ziet dat beide ploegen redelijk nerveus lopen.". Bert Sterckx op Sporza Radio.
  8. Gele kaart voor Kristof D'Haene van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 88