• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren grijpt laatste strohalm met zege tegen Antwerp

  1. 32' - Doelpunt - Knowledge Musona (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - José Cevallos
  2. 90+1' - Verv. Knowledge Musona door Guus Hupperts
  3. 90' - Doelpunt strafschop - Lior Refaelov (2 - 1)
  4. 89' - Geel - Tracy Mpati Bibuangu
  5. 87' - Verv. Mehdi Terki door Tracy Mpati Bibuangu
  6. 78' - Geel - Davino Verhulst
  7. 72' - Verv. Marko Miric door Anton Saroka
  8. 72' - Verv. Didier Lamkel Ze door David Simao
  9. 68' - Verv. Ivo Rodrigues door Amara Baby
  10. 67' - Doelpunt - Marko Miric (2 - 0)
  11. 61' - Verv. Sambou Yatabaré door William Owusu

  Lokeren heeft de degradatiestrijd weer leven ingeblazen. Het versloeg verrassend Antwerp met 2-1 en nadert tot op 5 punten van Waasland-Beveren. Lokeren had sinds 15 december niet meer gewonnen.

  Lokeren - Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: Halverwege de tweede helft kraakt Antwerp. Dan trekt Tirpan zich op gang en kopt Miric zijn voorzet voorbij Bolat. Antwerp is daarna niet meer in staat om een dubbele achterstand op te halen.
  • Man van de Match: Knowledge Musona gaf een voorheen tandeloos Lokeren weer slagkracht voorin en Davino Verhulst pakte uit met een handvol knappe en vooral cruciale reddingen. Zij delen de champagne.
  • Opvallend: Voor de zoveelste keer dit seizoen slikt een vermoeid Lokeren een tegendoelpunt in het slot van een wedstrijd. Gelukkig voor de Waaslanders hadden ze vanavond een kleine buffer opgebouwd.

  Bekijk de goals uit Lokeren - Antwerp (2-1)

  Lamlendig Antwerp sukkelt op achterstand

  Antwerp had een onzeker Lokeren nochtans meteen het nekschot kunnen geven. Al in de tweede minuut werkte Mbokani een voorzet net naast de eerste paal, maar daarna gingen de bezoekers zelfgenoegzaam en apatisch spelen.

   

  Lamkel Zé vuurde nog wel twee afstandsschotjes af, maar het Lokeren dat zoetjesaan beter in de wedstrijd kwam met geduldig voetbal. Filipovic en Terki maakten echter nog maar eens duidelijk waar het al het hele seizoen mangelt bij de Waaslanders: de afwerking. Zij konden Bolat vanuit kansrijke posities niet bedreigen.

   

  Gelukkig voor Lokeren werd Musona deze week genezen verklaard van de windpokken. De Zimbabwaan schoot de 1-0 vanuit een scherpe hoek onder Bolat door. Bölöni was uitzinnig van woede en schreeuwde zijn spelers tijdens de rust wellicht heel wat lelijks toe.

  VIDEO: Antwerp-supporters trakteren Miric op een bierdouche

  Lokeren knokkend en bijtend naar de zege

  Lokeren mocht zich opmaken voor een hete tweede helft tegen een gebeten tegenstander. Mbokani met een schuiver en Lamkel Zé zetten meteen de toon, maar een uitstekende Verhulst liet zich niet zomaar vloeren.

   

  De Antwerpse aanvalsgolven werden geleidelijk minder hevig en Mbokani leek wel de halve wedstrijd in buitenspel door te brengen. Zo kon Lokeren er ook eens uitkomen, maar Cevallos treuzelde te lang.  Tirpan twijfelde dan weer niet, hij zette een ren op aan de rechterflank en zag Miric zijn voorzet krachtig inkoppen.

   

  Pas na die tweede tik kregen we vlagen van het beste Antwerp te zien, maar bij Lokeren gooiden ze alles in de strijd om hun voorsprong veilig te stellen. Soms was er ook wat geluk mee gemoeid en in nood was er altijd Verhulst om de brand te blussen.

   

  De Lokerse doelman dreef de bezoekers tot wanhoop met een geweldige redding op Mbokani's kopbal en leek zelfs de nul te houden. Dat was buiten een onbehouwen strafschopfout van invaller Mpati gerekend. Refaelov zette de penalty om. In een zenuwslopend slot trok ook Bolat mee ten aanval, maar Lokeren hield stand.

  De Boeck: "Moet mijn spelers feliciteren"

  Glen De Boeck pakte met Lokeren eindelijk nog eens een driepunter, maar de weg is nog lang. "Je kunt nooit weten of dit te laat komt. Ik moet gewoon mijn spelers feliciteren met hun weerbaarheid. Na die opdoffer van vorige week hebben ze hun rug gerecht en met overgave gespeeld."

   

  "Voor mij is dit Antwerp titelkandidaat, ook al verstoppen ze dat", vond de Lokerse coach. "Ze hebben kwaliteit op het veld en op de bank. Als je dan als Lokeren dit kan brengen, dan is dat fantastisch", zwaaide De Boeck nog eens met lof naar zijn spelersgroep.

   

  De Boeck moest zich in het begin wel boos maken. "Ik was niet tevreden over het verdedigend werk van Miric. Hij zag een paar spelers opwarmen en is dan wakker geschoten. Ik was blij met zijn reactie. Je moet het kunnen opbrengen om je 200% te geven voor het team, anders heb je hier geen plaats."

   

  Lokeren leeft weer, maar het programma is niet voor de poes. "Ik kijk niet verder dan de volgende wedstrijd. Die is op Standard en dat is moeilijk, maar dat was het vandaag ook. In voetbal kan alles. We zullen zien wat we daar kunnen doen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Lokeren verslaat Antwerp verrassend met 2-1 en leeft nog steeds. De Waaslanders overleefden in een zenuwslopende slotfase.
  3. Gele kaart voor José Cevallos van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 94. Saroka verknoeit een counter, maar zet het zelf recht met een verbeten tackle. De Boeck huppelt aan de overkant zenuwachtig heen en weer voor zijn dug-out.
  5. tweede helft, minuut 92. Een kopbal van een Mbokani valt met een boogje over het doel.
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KSC Lokeren, Guus Hupperts erin, Knowledge Musona eruit
  7. tweede helft, minuut 90. Refaelov maakt het spannend! Lior Refaelov stuurt Verhulst de verkeerde kant uit en maakt de aansluiting. Het zal toch weer niet waar zijn zeker? Lokeren moet nog even doorbijten in de toegevoegde tijd.
  8. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 90 door Lior Refaelov van Antwerp. 2, 1.
  9. Gele kaart voor Tracy Mpati Bibuangu van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 89