1. 48' - Geel - Danijel Milicevic
    2. 61' - Geel - Andriy Batsula
    3. 86' - Verv. Andriy Batsula door Aboubakary Koita
    Jupiler Pro League - speeldag 25 - 09/02/19 - 20:01

KV Kortrijk heeft nog een laatste gooi gedaan naar Play-off I. In de Oostkantons ging het met 0-1 winnen. Avenatti maakte het enige doelpunt tegen Eupen, dat de gelijkmaker in het slot liet liggen.

KAS Eupen – KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kansarme eerste helft lijkt logischerwijs op 0-0 te gaan eindigen, maar vlak voor de rust kopt Avenatti uit het niets de 0-1 voorbij Van Crombrugge.
    • Man van de match: D'Haene speelde een ijzersterke partij op de linksachterpositie. Hij ging eindeloos veel keren zijn flank op en af en gaf een prima assist.
    • Opvallend: Kortrijk is mathematisch zeker van het behoud en doet nog altijd mee voor Play-off I. Het duel tegen Charleroi volgend weekend wordt heel belangrijk voor de Kerels.

Bekijk de goal uit Eupen - Kortrijk (0-1)

Avenatti plaveit de weg in kansarme eerste helft

Mathematisch waren Eupen en Kortrijk allebei nog niet zeker van het behoud, maar tegelijkertijd ook nog in de running voor een plek in Play-off I. Een ambitie die geen van beide ploegen echt koesterde, maar door de media toch vooral toegedicht werd aan Kortrijk. De eerste helft bewees dat noch de Panda’s, noch de Kerels daar eigenlijk in thuishoren.

Werkelijk niets viel er te noteren in een kansarm eerste bedrijf, tot twee minuten voor de rust een doelpunt plots uit de lucht kwam gevallen. D’Haene haalde de Eupense achterlijn en bracht de bal met links voor het doel. De boomlange Avenatti kopte erg fraai in de bovenhoek en tekende voor de 0-1-ruststand.

Eupense invallers kunnen het tij niet keren

Makélélé probeerde de achterstand om te buigen door een aantal wissels door te voeren in de tweede helft, maar noch Pollet, noch Schouterden konden de druk van de Panda’s omzetten in doelpunten. Het was Chevalier die voor Kortrijk op het uur nog het dichtste bij een doelpunt kwam. In een scrimmage voor de neus van Van Crombrugge vergat de Fransman de bal tegen de touwen te prikken.

In een bescheiden slotoffensief van Eupen werd de ene lange bal na de andere in de zestien gedropt, maar Lepoint en Hines-Ike wonnen de duels van Toyokawa en Pollet. Kortrijk kwam zo eigenlijk nooit in de problemen. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, kreeg er toch één. Als Kortrijk ook volgende week van Charleroi kan winnen, doet het helemaal mee voor Play-off I.

Vanderhaeghe: "Zal een plezante terugreis worden"

"Vooral het resultaat was vanavond van tel", begint KVK-coach Yves Vanderhaeghe zijn interview na de wedstrijd. "We gaven heel weinig weg, kwamen nooit in de problemen en hadden de wedstrijd volledig onder controle."

"Net als in de eerste helft namen we ook in de tweede het initiatief. De 0-2 bleef wel uit, waardoor we lang hebben moeten vechten. Eupen drong aan, maar we konden aan de druk weerstaan."

"Vandaag speelden we voor de negende plaats in het klassement, volgende week tegen Charleroi voor de achtste. Als we week na week een plaats hoger kunnen mikken, dan zullen we aan het einde van de reguliere competitie in de buurt van de top 6 eindigen, maar laat ons vandaag toch vooral genieten van deze overwinning. De terugreis naar Kortrijk zal een hele plezante worden", aldus Vanderhaeghe.

Makélélé: "Al speelden we nog een uur, we gingen niet gescoord hebben"

"We speelden passief, waren niet creatief genoeg en misten strijdlust", analyseert Eupen-coach Claude Makélélé de wedstrijd van zijn ploeg. "We wisten dat het Kortrijkse gevaar schuilde in voorzetten naar hun sterke spitsen. Wij hadden daar creativiteit tegenover moeten zetten, maar die kwam er niet uit."

"We waren ook niet geduldig genoeg in de opbouw. Ik had het gevoel dat we nog een uur extra hadden kunnen spelen zonder een doelpunt te maken. Op hun overwinning valt niets af te dingen", besluit Makélélé.

90+5'

Einde partij!

De Kerels krijgen waarvoor ze ruim twee uur lang op de bus zaten: ze winnen met 0-1 in Eupen na een flauwe partij. Avenatti scoorde vlak voor de rust.
    90+3'
    Blondelle probeert met een omhaal de bal opnieuw voor het doel te brengen, maar trapt tegen het net achter het doel. De laatste van vier minuten blessuretijd is ingegaan.
    90+3'
    Eupen krijgt nog een hoekschop in het absolute slot. Van Crombrugge is mee.
    90+2'
    Schouterden en Pollet doen de bezoekers in het slot nog bibberen op de benen. Een nieuwe prima voorzet van Schouterden wordt door die andere invaller op het dak van het doel gekopt.
    90+1'

88'
    Schouterden verstuurt een heerlijke voorzet vanaf de linkerflank, maar Pollet komt een metertje tekort. Het slotoffensief lijkt ingezet.
    87'
    Een afvallende bal na een hoekschop voor de thuisploeg komt voor de linker van Schouterden terecht. Zijn schicht geraakt niet voorbij het trosje spelers in de kleine baklijn.
    86'
    84'
    82'
    De laatste tien minuten zijn ingegaan. Kortrijk lijkt op weg naar de zege, want de spelers van Eupen duiken amper op voor de neus van Bruzzese.
    78'
    Na een aanval over meerdere stationnetjes wordt Toyokawa in stelling gebracht. Het schot van de Japanner wordt voor het doel geblokt.
    77'
    Msakni valt goed in. Hij brengt frivoliteit in het spel van de Panda's.
    75'
    Een geweldige controle van Msakni maakt de Tunesiër even overmoedig. Hij probeert het van heel ver, maar kan Bruzzese niet in verlegenheid brengen.
    73'
    Het schot van Garcia gaat door de muur, maar in de armen van Bruzzese.
    72'
    Lepoint brengt Pollet onnodig ten val op de rand van de zestien. Garcia maakt zich klaar.
    71'
    Fall trapt een gat in de lucht op een verre hoekschop van Garcia. Eupen dringt aan, maar mist precisie.