• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi gooit dure punten weg in strijd om PO I

  einde
  11
  1. 45' - Geel - Goran Milovic
  2. 41' - Geel - Núrio
  3. 24' - Geel - Tom De Sutter
  1. 90+5' - Geel - Fashion Sakala
  2. 90+3' - Doelpunt - Zarko Tomasevic (1 - 1)
  3. 84' - Verv. Ryota Morioka door Christophe Diandy
  4. 82' - Verv. Laurens De Bock door Robbie D'Haese
  5. 78' - Doelpunt strafschop - Jérémy Perbet (1 - 0)
  6. 75' - Geel - Kevin Vandendriessche
  7. 73' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Jérémy Perbet
  8. 68' - Verv. Fernando Canesin Matos door Jelle Bataille
  9. 64' - Verv. Younes Delfi door David Henen
  10. 61' - Verv. Tom De Sutter door Fashion Sakala
  78'Jérémy Perbet1 - 0
  90+3'Zarko Tomasevic1 - 1

  KV Oostende heeft in Charleroi op het nippertje een vierde nederlaag op rij kunnen afwenden. De gelijkmaker in de 93e minuut is slecht nieuws voor Charleroi in de strijd om Play-off I. Het blijft achter Anderlecht en Gent.

  Charleroi - Oostende kort samengevat

  • Sleutelmoment: Iedereen schrijft al drie punten bij op de rekening van Charleroi, maar in de toegevoegde tijd komt Oostende uit het niets toch nog langszij. Een mokerslag voor de Zebra's, die de zege verdienden.
  • Man van de Match: Charleroi importeert de laatste jaren fijn Iraans talent. Na Rezaei en Gholizadeh mocht Delfi vandaag debuteren. De jonge flankspeler bracht Perzische flair en kan een echte aanwinst zijn.
  • Opvallend: Bij Oostende zullen ze het onverhoopte punt wellicht hevig vieren, maar de kustjongens wachten nu al negen uitwedstrijden op een zege. Eind september wonnen ze in Eupen, daarna het grote niets.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Oostende (1-1)

  Charleroi kan overwicht niet verzilveren

  Na de wanprestatie in Moeskroen eiste de aanhang van Charleroi een duidelijke reactie en die kwam er ook. De Carolo's, waar Morioka, Busi en Delfi hun eerste basisplaats kregen, begon furieus en drukte Oostende helemaal plat.

   

  Echt grote kansen leverde de druk niet op, want KVO stond met zes verdedigend ingestelde spelers en een indrukwekkende luchtmacht zijn mannetje achterin. Bruno was de bedrijvigste thuisspeler met drie doelpogingen en ook de dribbelvaardige Delfi speelde een opmerkelijke wedstrijd.

   

  Het duurde een tijdje vooraleer Oostende aan aanvallen kon denken. De Sutter kopte de eerste kans voor de kustjongens naast, De Bock zag zijn vrije schop gered door Penneteau. Ondertussen bleef Charleroi vruchteloos ballen in de Oostendse zestien pompen.

  VIDEO: Er is tot tweemaal toe een probleem met de ballen in Charleroi

  Tomasevic slaat Charleroi uit koers voor PO I

  De tweede helft volgde ruwweg hetzelfde  scenario, alleen met minder doelkansen. Bij Charleroi sijpelde de energie stilaan weg en Oostende kon zich wel vinden in een puntendeling.

   

  Delfi kreeg de fans als eerste overeind met een knappe omhaal en even later viel een kopbal van Angella in de armen van Dutoit. Lange tijd moest Mambourg het daarmee stellen, tot de bal plots voor de voeten van Vandendriessche viel en Penneteau alert moest zijn.

   

  De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0, tot het licht uitging bij Vanlerberghe. Hij liep Morioka omver in de zestien en Perbet zette de strafschop kalm om. Charleroi rekende zich al rijk, maar vergat in de extra tijd Tomasevic te dekken. Die schoof de onverwachte gelijkmaker op aangeven van Lombaerts in doel.

  VIDEO: Delfi pakt uit met een heerlijke omhaal

  Mazzu: "We waren niet meedogenloos genoeg"

  • Jordi Vanlerberghe ging in de fout bij de penalty. "De voorbije weken hebben we al enkele domme fouten gemaakt en vandaag doe ik er nog eentje bij. Een domme fout. De opluchting was heel groot na de gelijkmaker."
  • Felice Mazzu: "We hebben de match gespeeld die we moesten spelen. Er was een geweldige mentaliteit, maar het liep verkeerd bij de laatste pass. We waren niet meedogenloos genoeg. Mathematisch is Play-off I nog mogelijk, dus we moeten er nog in geloven. Het ontbrak ons aan maturiteit om de match uit te spelen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde! Charleroi leek een belangrijke zege te boeken dankzij Perbets strafschop, maar gooide het in de toegevoegde tijd nog weg. Tomasevic maakte de 1-1.
  2. Gele kaart voor Fashion Sakala van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 93. Daar is de gelijkmaker! Niet te geloven! Een dijk van een dekkingsfout achterin bij Charleroi en daar maakt Tomasevic dankbaar gebruik van. Hij schuift een doorgekopte bal van Lombaerts onder Penneteau. Wie had dit nog verwacht?
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Zarko Tomasevic van KV Oostende. 1, 1.
  5. tweede helft, minuut 91. Het spel ligt even stil, want Henen moet opgelapt worden.
  6. tweede helft, minuut 89. KVO heeft een buffer van negen punten voorsprong op Lokeren, maar zou toch graag zelf wat meer punten pakken. Komt er nog een slotoffensief?
  7. tweede helft, minuut 87. Nicolas Penneteau heerst in zijn rechthoek. De ervaren Fransman plukt een hoge bal in een bos aan spelers en houdt hem eventjes bij. De zege lijkt veilig voor Charleroi.
  8. tweede helft, minuut 84. Ilaimaharitra lanceert zijn schot bijna het stadion uit. De man uit Madagascar heeft al betere avonden beleefd.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Charleroi, Christophe Diandy erin, Ryota Morioka eruit