• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle Brugge snoept grote broer Club kostbare punten af

  einde
  22
  1. 41' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (1 - 2)
  2. 31' - Geel - Mats Rits
  3. 27' - Own goal - Sofyan Amrabat (1 - 1)
  4. 23' - Geel - Hans Vanaken
  5. 12' - Doelpunt - Wesley Moraes (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Ruud Vormer
  2. 90+3' - Geel 2 - Johanna Omolo
  3. 90+2' - Geel - Jérémy Taravel
  4. 90' - Geel - Isaac Koné
  5. 85' - Verv. Serge Gakpé door Isaac Koné
  6. 85' - Verv. Sofyan Amrabat door Kaveh Rezaei
  7. 78' - Verv. Wesley Moraes door Loïs Openda
  8. 75' - Verv. Irvin Cardona door Dylan de Belder
  9. 75' - Geel - Stefano Denswil
  10. 73' - Verv. Clinton Mata door Dion Cools
  11. 65' - Doelpunt - Irvin Cardona (2 - 2)
  12. 61' - Verv. Naomichi Ueda door Kylian Hazard
  13. 53' - Geel - Johanna Omolo
  12'Wesley Moraes0 - 1
  27'Sofyan Amrabat1 - 1
  41'Siebe Schrijvers1 - 2
  65'Irvin Cardona2 - 2

  Club Brugge heeft voor de tweede week op een rij met dure punten gemorst. Het gaf tegen Cercle Brugge tot twee keer toe een voorsprong uit handen: 2-2. Leider Genk loopt zo verder uit. Bij Club konden ze de zegebaren van Cercle  na afloop niet smaken. "Ze doen alsof ze de Champions League gewonnen hebben", zegt Mats Rits.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Club Brugge (2-2)

  Cercle Brugge - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de slotfase dwingt Club nog voldoende kansen af om alsnog de volle buit te pakken. Een gebrek aan efficiëntie bij Club , maar ook cruciale ingrepen van Lusamba en Nardi houden Cercle overeind.
  • Man van de match: Irvin Cardona heeft zich vandaag op alle mogelijke manieren in de kijker gewerkt. Hij lag aan de basis van de owngoal van Amrabat en maakte zelf de 2-2. Na de match plantte hij ostentatief de Cercle-vlag op de middenstip.
  • Opvallend: De nul houden blijft een probleem voor Cercle Brugge. Na 25 speeldagen heeft het nog maar 3 clean sheets. Enkel Oostende doet slechter, dat kon maar 2 keer de nul houden.

  Schrijvers veegt owngoal van Amrabat uit

  Door de 2-0-overwinning van Racing Genk tegen Standard kon Club Brugge zich geen misstap permitteren in de stadsderby tegen Cercle. De kloof met de competitieleider weer herleiden naar 9 punten was de opdracht.

   

  Cercle maakte een pittige start, maar Club nam al snel de controle over. Diatta liep de rechterflank van Cercle helemaal aan flarden en nog voor het kwartier leverde dat een goal op. Met een heerlijk hakje bracht Wesley Club verdiend op voorsprong.

   

  Geen vuiltje aan de lucht voor Club tot Amrabat op het halfuur plots een voorzet van Cardona in eigen doel werkte. Club was even de kluts kwijt en Denswil moest de landskampioen zelfs overeind houden na een gevaarlijke voorzet van Etienne.

   

  Maar kort voor de rust zette Club weer orde op zake met een prima combinatie. Vanaken lanceerde Vormer in de zestien en die schotelde de vrijstaande Schrijvers de 1-2 voor.

  Omolo wil tijd winnen na een spelonderbreking, maar bekoopt dit met een tweede gele kaart

  Cardona bezorgt Club koude douche

  Club bleef ook na de rust de dominante ploeg, maar kansen leverde dat niet op. Zo bleef alles mogelijk voor Cercle en iets voorbij het uur kwam de vereniging weer uit het niks langszij. Bruno bracht Cardona randje buitenspel alleen voor doel en Horvath was geklopt: 2-2.

   

  Alles te herdoen voor Club, maar dat kreeg z’n motor niet meer op gang na de verrassend gelijkmaker. Nardi moest enkel z’n kunnen tonen op een vrije trap van Denswil. Pas in de slotfase dreef Club Cercle in het nauw.

   

  Lusamba kon maar net verhinderen dat Vanaken een unieke kans kreeg op de 2-3, terwijl Nardi een uitstekende redding nodig had op een harde, lage knal van Vormer. Ook invaller Openda kreeg nog kansen, maar hij liet ze liggen. Zelfs na de uitsluiting van Omolo bleef Cercle overeind.

  Poppen gaan aan het dansen nadat Cardona de Cercle-vlag op de middenstip plant

  Tumult na de wedstrijd

  Dolle vreugde bij Cercle na het laatste fluitsignaal. Cardona vond het zelfs nodig om de Cercle-vlag ostentatief op de middenstip te planten. Tot woede van de Club-spelers. De poppen gingen aan het dansen, zelfs in de catacomben kwam het tot opstootjes.

  "Cercle doet alsof het de CL gewonnen heeft"

  • Mats Rits (Club Brugge): "Ik denk dat Cercle wat overdreven reageerde. Ze doen alsof ze de Champions League gewonnen hebben. Het is 2-2 en ik denk dat wij hier gewoon de 3 punten hadden moeten pakken. Wij waren veruit de beter ploeg. Cercle kreeg 2 kansen en scoorde 2 keer. Wij moeten zakelijker zijn en de kansen afmaken. Dan heb je dit gedoe niet. 21 op 48 is te weinig, dat is Club Brugge niet waardig."
  • Ivan Leko (trainer Club Brugge): "De bal was 90 minuten voor ons, de kansen waren ook voor ons. We scoorden 2 keer en hadden een derde doelpunt moeten maken om de wedstrijd te beslissen. We lijden 2 keer dom balverlies op het middenveld en daaruit scoren zij 2 keer. Dat is pijnlijk. In de 2e helft was er weinig ruimte, maar we waren toch de betere ploeg. De mentaliteit en de inzet was er, de ploeg wou absoluut winnen. We hebben genoeg getoond om de wedstrijd te winnen, maar we moeten ons nu focussen op de volgende wedstrijd. "
  • Irvin Cardona (Cercle Brugge): "Ik ben heel tevreden over het resultaat. Het is heel mooi om een punt te pakken tegen Club, zeker voor onze eigen supporters. Ik ben natuurlijk ook blij dat ik gescoord heb, dat is goed voor het vertrouwen. Het is een verdiend punt, we hebben er tot op het einde voor geknokt. Zelfs met z’n tienen. We mogen trots zijn op onze wedstrijd."

  Leko: "Dit is moeilijk voor ons om te accepteren"

  Cardona: "Vandaag zijn het wij die de vlag zouden planten"

  Rits: "Zij hebben het gevoel dat ze de Champions League hebben gewonnen"

  Denswil: "Als zij de boel lopen opfokken dan krijg je dit soort dingen"

  Wesley: "Ik die Cardona niet"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99. Tumult na het laatste fluitsignaal. Cardona plant de Cercle-vlag op de middenstip na het laatste fluitsignaal en dat is duidelijk niet naar de zin van de Club-spelers. Plots drumt iedereen bijeen, zelfs in de catacomben komt het tot opstootjes.
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Club Brugge is niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel in de stadsderby tegen Cercle. Het ziet Racing Genk zo 11 punten uitlopen.
  3. tweede helft, minuut 95. Openda kan van dichtbij uithalen na doorkoppen van Rezaei, maar hij besluit wild naast. .
  4. Gele kaart voor Ruud Vormer van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
  5. Tweede gele kaart voor Johanna Omolo van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 92. Rood voor Omolo. De poppen gaan even aan het dansen na de spelonderbreking met Taravel. Vormer geeft de bal terug aan Omolo , maar die laat de bal lopen om tijd te winnen. Openda pikt de bal dan maar op, waarop Omolo hem onderuit haalt. Vormer gaat verhaal halen. Uiteindelijk krijgen Vormer en Omolo geel, voor Omolo is het z'n tweede en dus moet Cercle de wedstrijd met z'n tienen volmaken.
  7. Gele kaart voor Jérémy Taravel van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 92
  8. tweede helft, minuut 91. Taravel gaat neer naar een botsing in z'n eigen zestien. Hij kan z'n woede niet beheersen en laat zich even gaan tegen Visser. Die kan dat niet appreciëren en deelt een gele kaart uit.
  9. tweede helft, minuut 90. 4 extra minuten. Koné loopt nog tegen een gele kaart aan. Voor Cercle kan de wedstrijd nu niet snel genoeg voorbij zijn. Er komen nog vier extra minuten bij.
  10. Gele kaart voor Isaac Koné van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 90