• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem spurt verder weg van de kelder na zege tegen Cercle Brugge

  einde
  32
  1. 40' - Doelpunt - Nill De Pauw (2 - 1)
  2. 25' - Doelpunt - Gianni Bruno (1 - 1)
  3. 14' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (1 - 0)
  4. 13' - Geel - Xavier Mercier
  1. 90+4' - Geel 2 - Lloyd Palun
  2. 89' - Verv. Hamdi Harbaoui door Sandy Walsh
  3. 83' - Doelpunt - Idrissa Sylla (3 - 2)
  4. 81' - Verv. Issa Marega door Benjamin Delacourt
  5. 71' - Verv. Nill De Pauw door Mikael Soisalo
  6. 70' - Verv. Henrik Rørvik Bjørdal door Idrissa Sylla
  7. 70' - Geel - Lloyd Palun
  8. 64' - Doelpunt - Irvin Cardona (2 - 2)
  9. 60' - Verv. Kylian Hazard door Guévin Tormin
  10. 60' - Verv. Serge Gakpé door Irvin Cardona
  11. 50' - Geel - Yoann Etienne
  14'Hamdi Harbaoui1 - 0
  25'Gianni Bruno1 - 1
  40'Nill De Pauw2 - 1
  64'Irvin Cardona2 - 2
  83'Idrissa Sylla3 - 2

  Zulte Waregem heeft weer een flinke stap gezet richting het behoud. Essevee gaf tegen Cercle Brugge twee keer een voorsprong uit handen, maar een derde Brugse terugkeer zat er niet in: 3-2. Cercle pakt slechts 1 op 15.  "We zijn nu bijna zeker van het behoud en dat geeft een heel goed gevoel", zegt Davy De fauw.

  Zulte Waregem - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: 7 minuten voor het einde bewijst invaller Sylla z’n waarde voor Zulte Waregem. Met een knappe borstcontrole plukt hij een voorzet van De fauw uit de lucht om daarna de winning goal voorbij Nardi te tikken.
  • Man van de match: Scoren deed hij niet, maar met 2 assists had Theo Bongonda wel een groot aandeel in de 2e overwinning op een rij van Zulte Waregem. Hij was een gesel voor de Cercle-defensie, Palun hield er zelfs 2 gele kaarten aan over.
  • Opvallend: Opnieuw 2 tegengoals voor Zulte Waregem en da’s geen verrassing. Op 24 speeldagen moest Zulte Waregem maar liefst 50 tegendoelpunten incasseren. Niemand doet slechter, Cercle is een “knappe” 2e met 45 tegengoals.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Cercle Brugge (3-2)

  Bongonda blinkt uit met twee assists

  Zulte Waregem zette vorige week al een belangrijke stap richting behoud met de overwinning tegen Lokeren. Thuis tegen Cercle wou het op dat elan doorgaan, maar bijna stond het na iets meer dan 5 minuten al 1-0 in het krijt. Bossut kon de doorgebroken Gakpé maar net van een goal houden.

   

  De reactie van Zulte Waregem mocht er wel zijn. Bongonda waagde zijn kans op een vrije trap, maar zag z’n poging op de paal stranden. Als aangever had Bongonda meer succes, op het kwartier schilderde hij de bal op het hoofd van Harbaoui en die mocht de 1-0 ongehinderd binnenkoppen.

   

  Cercle was van slag, maar kwam tien minuten later uit het niks weer op gelijke hoogte. Zelfs de modder voor het doel van Bossut kon niet voorkomen dat Bruno er op aangeven van Mercier 1-1 van maakte.

   

  Die goal gaf de bezoekers plots vleugels, maar toch was het Zulte Waregem dat opnieuw de weg naar doel vond. Bongonda, alweer hij, zette De Pauw met een heerlijke tik alleen voor Nardi en die speelde het prima uit: 2-1.

  VIDEO: Bruno speelt vanuit buitenspel Bossut nog even fijntjes door de benen

  Invallers maken het verschil in de 2e helft

  De 2e helft kwam maar moeizaam op gang. Op het uur voerde Cercle-coach Laurent Guyot een dubbele wissel door en dat bleek een gouden zet. Invaller Tormin stuurde die andere wisselspeler Cardona weg en die tikte de 2-2 voorbij Bossut. Randje buitenspel, maar de VAR zag er geen graten in.

   

  Ook Francky Dury gooide met Sylla een frisse kracht tussen de lijnen en ook dat pakte goed uit. Na een knappe borstcontrole bracht die de thuisploeg in de slotfase opnieuw op voorsprong. Derde keer, goede keer hoopte men bij Zulte Waregem, maar Cercle gaf zich niet zomaar gewonnen.

   

  Bossut hield Mercier van de 3-3, terwijl De fauw de herneming van Cardona van de lijn haalde. Diezelfde Cardona kwam kort voor het einde nogmaals dicht bij de gelijkmaker, maar opnieuw hield Bossut z’n ploeg overeind. Daarmee was het laatste sprankeltje bij Cercle weg, zeker na de uitsluiting van Palun.

  Dury: "Zo snel mogelijk mathematisch zeker zijn"

  • Davy De fauw (Zulte Waregem): "Het was een zwaar bevochten zege. Ik weet niet of het verdiend was. Het was heel moeilijk voetballen, ik ben blij dat we ervoor geknokt hebben. We waren heel slordig in het voetballen, terwijl dat de laatste weken toch beter ging. We staken onszelf zo in de problemen. Cercle was er nog heel dicht bij op het einde. We zijn nu bijna zeker van het behoud en dat geeft een heel goed gevoel bij iedereen. "
  • Francky Dury (trainer Zulte Waregem): "We zijn goed begonnen, maar zij scoorden meteen bij hun 1e kans. We gingen daar niet vrijuit en gaven zo zuurstof aan een ploeg die niet in de match zat. In de 2e helft kwamen ze dan nog eens terug en op het einde hebben we wat gegokt met de inbreng van Sylla. Ik ben blij dat hij uiteindelijk scoorde, maar dat is meer geluk dan wat anders. Lokeren heeft 2 zware klappen geïncasseerd, maar wij moeten naar onszelf kijken. We moeten zo snel mogelijk mathematische zekerheid over het behoud verkrijgen. Het gevoel is er wel al, maar we moeten nog strijden tot de laatste match."
  • Jérémy Taravel (Cercle Brugge): "Het is het probleem van de laatste wedstrijden. We creëren veel kansen, maar we zetten ze niet om. Het verschil vanavond lag in de efficiëntie. Kansen laten liggen en dan goals incasseren, dat weegt natuurlijk ook op de ploeg. Het zit hem in kleine details en daar moeten we nog aan werken."
  • Laurent Guyot (trainer Cercle Brugge): "In het voetbal moet je verdedigen en aanvallen en als je daarin niet efficiënt bent, kan je geen wedstrijd winnen. Er wordt goed gewerkt en ook mentaal staat de ploeg sterk, maar we komen achteraan te makkelijk in de problemen. En om te scoren hebben we dan weer te veel kansen nodig. We staan waar we horen te staan in de stand."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Cercle Brugge maakte tot 2 keer toe een achterstand goed, maar de 3e treffer van Zulte Waregem was er te veel aan. Zulte Waregem pakt zo 6 op 6 en komt in de stand naast Cercle, dat achterblijft met 1 op 15.
  2. tweede helft, minuut 96. De laatste actie is van Tormin. Hij pakt nog uit met een wild schot in één tijd, maar zijn schot is niet gekadreerd.
  3. Tweede gele kaart voor Lloyd Palun van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 94. Rood voor Palun. Palun flirtte eerder al met een tweede gele kaart, maar nu is het toch zover voor de Cercle-speler na een stevige charge op Bongonda. Cercle moet de wedstrijd volmaken met z'n tienen.
  5. tweede helft, minuut 92. Bossut houdt Zulte Waregem alweer overeind. Cardona speelt nog maar eens z'n snelheid uit en pakt uit met een gekruist schot, maar Bossut ligt in de weg.
  6. tweede helft, minuut 90. 5 extra minuten. Het wordt nog 5 minuten nagelbijten voor de thuisaanhang. Cercle doet er alles aan om alsnog een punt uit de brand te slepen.
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zulte Waregem, Sandy Walsh erin, Hamdi Harbaoui eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Zulte Waregem ontsnapt. Bijna geeft Zulte Waregem het opnieuw uit handen. Bossut kan nog net een lobbal van de doorgebroken Mercier beroeren en De fauw haalt de herneming van Cardona van de lijn.
  9. tweede helft, minuut 84. 3e keer, goede keer voor Zulte Waregem? Zulte Waregem lijkt dan toch op weg naar een tweede overwinning op een rij. Na een knappe borstcontrole neemt Sylla Nardi te grazen: 3-2. Derde keer op voorsprong, goede keer voor Zulte Waregem?
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Idrissa Sylla van Zulte Waregem. 3, 2.