• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV duwt Anderlecht uit de top zes na zege

  einde
  41
  1. 36' - Doelpunt - Yohan Boli (2 - 1)
  2. 19' - Doelpunt - Daichi Kamada (1 - 1)
  3. 9' - Doelpunt - Yuta Toyokawa (0 - 1)
  4. 4' - Geel - Jorge Teixeira
  1. 90+2' - Verv. Yohan Boli door Wolke Janssens
  2. 90+1' - Doelpunt - Alexis De Sart (4 - 1)
  3. 88' - Verv. Daichi Kamada door Mamadou Sylla
  4. 84' - Verv. Megan Laurent door Samuel Essende
  5. 81' - Verv. Cheick Keita door Youssef Msakni
  6. 80' - Doelpunt - Yohan Boli (3 - 1)
  7. 76' - Geel - Rémi Mulumba
  8. 69' - Verv. Luis García door Rémi Mulumba
  9. 64' - Geel - Pol Garcia
  10. 63' - Geel - Yuta Toyokawa
  11. 49' - Geel - Sulayman Marreh
  9'Yuta Toyokawa0 - 1
  19'Daichi Kamada1 - 1
  36'Yohan Boli2 - 1
  80'Yohan Boli3 - 1
  90+1'Alexis De Sart4 - 1

  Sint-Truiden doet helemaal mee voor een ticket voor Play-off I. STVV toonde tegen Eupen twee gezichten, maar won uiteindelijk wel verdiend. In de stand wipt het over Anderlecht en Gent naar plaats vijf. Er zijn nog 6 speeldagen.

  Bekijk de goals uit STVV - Eupen (4-1)

  Door het puntenverlies van Gent en Anderlecht eerder op zondag had STVV de perfecte motivatie om er vol tegenaan te gaan. Eupen werd achteruit gedrukt, maar brak de match zelf open. Een verre knal van Keita kwam via de dwarslat opnieuw in het veld. Toyokawa reageerde het snelst en zette Eupen op een 0-1-voorsprong. Een goal die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen.

   

  STVV toonde daarna mentale veerkracht en een enorme offensieve drang. Eupen-verdediger Blondelle bezweek onder de druk. Hij werkte een voorzet van Botaka knullig in de voeten van Kamada. De 11e competitietreffer van de Japanner was een feit.

   

  STVV wou meer in een aantrekkelijke eerste helft. Daarvoor betaalde het bijna een prijs toen Keita uit het oog werd verloren, maar meteen na de
  grote kans voor Eupen volgde de 2-1. Een goal met Boli in een glansrol.

   

  De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Vooral omdat STVV veel energie had verbruikt. Eupen was dominant, maar niet efficiënt. Het kreeg daarin nog een lesje van de thuisploeg op het einde van de match. Acolatse forceerde met zijn snelheid een kans uit het niets. Boli was de afwerker. De Sart deed er nog een schepje bovenop met een droge knal: 4-1.

  Acolatse heeft geluk dat zijn terugspeelbal niet leidt tot een tegengoal

  "Er zijn nog 18 punten te verdienden, dus we moeten voorzichtig zijn"

  • Claude Makélélé: "De score geeft de match niet juist weer. We hebben evenveel kansen gecrëeerd, maar maken ze niet af. Het is jammer, maar we moeten er opnieuw lessen uit trekken. Of Sint-Truiden een plaats heeft in Play-off I?  Ze hebben er zeker de kwaliteiten voor, maar eigenlijk is het mijn probleem niet. Ik moet focussen op mijn team."
  • Marc Brys: "Vijfde staan is mooi. We hebben veel energie gestoken in de eerste helft, had ik het gevoel. De mentaliteit was heel goed. Over de eerste helft was ik heel tevreden en ook met wat we de laatste weken laten zien. Er zijn nog 18 punten te verdienden, dus we moeten voorzichtig zijn. Elke match moeten we proberen te winnen en dan zien we het wel. Ik doe niet mee aan pronostieken. Een of twee blessures kan al veel verschil maken voor ons." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde match. De cijfers zijn zwaarder dan het verschil op het veld, maar de zege is wel verdiend en STVV wipt over Anderlecht en Gent in de stand.
  2. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij STVV, Wolke Janssens erin, Yohan Boli eruit
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Alexis De Sart van STVV. 4, 1.
  4. tweede helft, minuut 91. De Sart knalt de 4-1 droog in de benedenhoek. Het wordt zelfs nog 4-1 dankzij De Sart. Hij knalt van net buiten het strafschopgebied de bal in de benedenhoek. De assist is van Asamoah , maar die stond wel randje buitenspel. Zelfs de VAR kan het niet met zekerheid zeggen, dus gaat het feest gewoon door.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij STVV, Mamadou Sylla erin, Daichi Kamada eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Net nadat Kamada een prima kans op 4-1 miste, mag hij gaan rusten. Sylla, ex-Eupen, mag nog enkele minuten meespelen.
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Samuel Essende erin, Megan Laurent eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Youssef Msakni erin, Cheick Keita eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Yohan Boli van STVV. 3, 1.
  10. tweede helft, minuut 80. Boli maakt het werk af: 3-1. Uit het niets scoort STVV een derde keer. Acolatse forceert het met een individuele actie op pure snelheid. Hij loopt zijn verdediger er af en zet voor. Boli tikt knap binnen.