• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard krijgt pas in de slotfase wat het verdient tegen Anderlecht

  einde
  21
  1. 28' - Doelpunt vrije trap - Sven Kums (1 - 1)
  2. 26' - Geel - Collins Fai
  3. 22' - Doelpunt - Razvan Marin (1 - 0)
  4. 18' - Geel - Sven Kums
  1. 90+4' - Verv. Mehdi Carcela-González door Milos Kosanovic
  2. 90+1' - Geel - Paul José Mpoku
  3. 89' - Doelpunt - Paul José Mpoku (2 - 1)
  4. 83' - Verv. Ivan Santini door Nany Dimata
  5. 81' - Geel - Zakaria Bakkali
  6. 81' - Verv. Maxime Lestienne door Alen Halilovic
  7. 77' - Verv. Renaud Emond door Orlando Sá
  8. 73' - Verv. Yari Verschaeren door Yannick Bolasie
  9. 68' - Geel - Gojko Cimirot
  10. 68' - Verv. Peter Zulj door Adrien Trebel
  11. 65' - Geel - Renaud Emond
  22'Razvan Marin1 - 0
  28'Sven Kums1 - 1
  89'Paul José Mpoku2 - 1

  Standard heeft de volle buit geraapt in de klassieker tegen Anderlecht. Paul José Mpoku trapte de 2-1 binnen in de 89e minuut. Standard staat stevig op de 4e plaats, Anderlecht kan later vanavond uit de top 6 gegooid worden. 

  Bekijk de goals uit Standard - Anderlecht (2-1)

  Standard - Anderlecht in een notendop

  • Sleutelmoment: De adrenaline en het gif spatten na de afgekeurde 2-1 van Carcela in het rond. De Luikenaars dreigen hun hoofd te verliezen, maar krijgen hun emoties tijdig onder controle en winnen toch nog verdiend.
  • Man van de Match: Mehdi Carcela legde weer een schitterende prestatie op de mat, al werd zijn moment van opperste glorie verpest doordat Laifis in de aanloop naar zijn gefnuikte 2-1 een overtreding had begaan.
  • Opvallend: Anderlecht op verplaatsing, het is dit seizoen een bijzonder lastig verhaal. Paars-wit won slechts vier van zijn vijftien wedstrijden buitenshuis, de laatste keer in november bij Waasland-Beveren.

  Bekijk het verslag van Standard-Anderlecht

  Kunststukjes van Marin en Kums

  In een zinderende sfeer op Sclessin schoot Standard naar aloude gewoonte als een razende uit de startblokken. Anderlecht, met Zulj aan de aftrap, was echter bij de les en gaf bitter weinig weg. In de openingsfase wisselden Verschaeren en Marin schotjes uit.

   

  Zachtjesaan werden de kansen groter. Bakkali dwong Ochoa tot een redding en Cimirot botste op een alerte Didillon. De Franse doelman, voortdurend belaagd door d Luikse fans, moest zich even later wel gewonnen geven toen Marin de bal in de korte hoek jaste.

   

  Het alarm loeide bij paars-wit, dat in de minuten die volgden dreigde onder de voet gelopen te worden. Plots was daar dan een heerlijke vrije trap van Kums in de winkelhaak, waarna de wedstrijd weer in balans was. Pas vlak voor de rust kon Standard nog eens echt aanzetten.

  Bekijk de wereldgoal van Carcela die afgekeurd werd wegens een voorafgaande fout

  Pareltje van Carcela telt niet, Mpoku is de verlosser

  Na de rust kregen we eenrichtingsverkeer te zien. Standard had Anderlecht in zijn greep, al duurde het even vooraleer de Rouches hun overwicht konden vertalen in doelkansen. Lestienne verscheen alleen voor Didillon, maar liet zich bezweren door de doelman.

   

  Op het uur achtte Carcela zijn moment gekomen. Hij krulde zijn banaanschot weergaloos over Didillon in de winkelhaak en vierde zijn wereldgoal uitbundig. Ondertussen had de videoref wel een Luikse overtreding gezien in de opbouw. Scheids Visser volgde dat oordeel en keurde de 2-1 af, tot ongenoegen van alles wat rood-wit ademde. Preud'homme ontplofte en werd naar de tribune gestuurd en de fans maakten er nu helemaal een heksenketel van.

   

  De emoties laaiden hoog op en er werd even niet meer aan voetballen gedacht. Twee afstandsschoten van Marin, een knal van Emond en een halve omhaal van Lestienne stelden allemaal weinig voor en het leek erop dat Standard zich moest neerleggen bij een frustrerend gelijkspel.

   

  Bij Anderlecht was intussen Bolasie ingevallen, maar die liet zich vooral gelden met een paar onnodige en vervelende duwtjes en tikjes. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd schonk Mpoku Standard toch nog wat het verdiende. Hij werd de ruimte ingestuurd door Vanheusden, danste langs de flauwe Kara en vond de korte hoek. Dankzij die 2-1 sluit Standard weer aan bovenin, Anderlecht moet vrezen voor zijn plek in de top zes.

  Luyindama viert de Luikse zege met de naar de tribune gestuurde Preud'homme

  Marin: "We pakken het nu slimmer aan"

  Razvan Marin genoot van de zege van Standard. "In de eerste helft was het lastig. We moesten de bal meer bijhouden en dus hebben we bijgesteld tijdens de rust. In de tweede helft deden we het goed. We pakken de wedstrijden nu slimmer aan."

   

  De Roemeen knapte samen met zijn maatje Cimirot weer bakken werk op op het middenveld. "Cimi en ik zijn goede vrienden, ook naast het veld praten we veel met elkaar. We spelen voor de ploeg en helpen hoe en waar we dat kunnen."

  Bolasie: "Ik kan iets extra's brengen"

  Yannick Bolasie kreeg zijn eerste minuten in het shirt van Anderlecht. "Ik weet niet of dit een eerlijk resultaat is. In de eerste helft hadden wij de betere kansen. We hebben verloren, maar nu moeten de kopjes omhoog en gaan we naar de volgende wedstrijd."

   

  "Ik had graag wat meer minuten gekregen om erin te komen, maar ik kom er wel. Ik kan wel iets extra's brengen", sprak de Congolees zelfverzekerd. "We hebben veel goede jonge spelers, maar ze moeten nog leren. Daar ga ik bij helpen."

  Preud'homme: "Ik word moe van die discussies over de VAR"

  Mpoku: "Je voelt dat dit geen match is zoals de anderen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Afgelopen! Standard haalt het met 2-1 van Anderlecht. Een pareltje van Carcela werd tot woede van heel Sclessin nog afgekeurd, maar Mpoku trok de Luikse zege over de streep.
  2. tweede helft, minuut 95. Als Sint-Truiden straks Eupen verslaat, tuimelt Anderlecht uit de top zes. Daar hadden ze voor het seizoen in het Astridpark vast geen rekening mee gehouden.
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Standard, Milos Kosanovic erin, Mehdi Carcela-González eruit
  4. tweede helft, minuut 93. Applausvervanging voor Mehdi Carcela, die trots naar de kant slentert. Kosanovic komt de uitblinker vervangen in het absolute slot.
  5. tweede helft, minuut 92. Door al het oponthoud krijgen we heel wat toegevoegde tijd.
  6. Gele kaart voor Paul José Mpoku van Standard tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 90. Net na zijn goal pakt Mpoku uit met een hondsbrutale overtreding op Bakkali. Visser houdt het bij geel.
  8. tweede helft, minuut 90.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Paul José Mpoku van Standard. 2, 1.