• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelle en late goal van Antwerp duwen Oostende nog wat dieper in de put

  einde
  02
  1. 43' - Geel - Ivo
  2. 38' - Geel - Faris Haroun
  3. 25' - Geel - Aristote Nkaka
  4. 4' - Doelpunt - Ivo (0 - 1)
  1. 90+6' - Verv. Jonathan Bolingi door Amara Baby
  2. 90+4' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (0 - 2)
  3. 90+2' - Verv. Ivo door Geoffry Hairemans
  4. 88' - Geel - Sindrit Guri
  5. 81' - Verv. Kevin Vandendriessche door Sander Coopman
  6. 70' - Geel - Jelle Van Damme
  7. 68' - Verv. Aristote Nkaka door Fashion Sakala
  8. 61' - Geel - Wout Faes
  9. 49' - Geel - Sambou Yatabaré
  4'Ivo0 - 1
  90+4'Geoffry Hairemans0 - 2

  KV Oostende heeft zijn bekeruitschakeling niet kunnen doorspoelen met puntengewin in de competitie. KVO verloor tegen Antwerp met 0-2. In de stand wipt Antwerp voorlopig weer over Club Brugge naar de tweede plaats. Club speelt zondagnamiddag tegen AA Gent. 

  KV Oostende - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Twintig minuten voor tijd komt Milovic uitstekend ingelopen bij een hoekschop, maar zijn kopbal eindigt tegen de lat.
  • Man van de match: Ivo Rodrigues was vooral in de eerste helft de beste man op het veld. Met nog iets meer efficiëntie had hij de wedstrijd al heel vroeg in een definitieve plooi kunnen leggen.
  • Opvallend: De zeelucht lijkt Rodrigues goed te doen, want ook vorig seizoen vond hij de weg naar doel in Oostende. Toen scoorde de Portugees twee keer.

  Bekijk de goals uit Oostende - Antwerp (0-2)

  Oostende moet al snel achtervolgen

  Een mentaal gehavend Oostende, dat nog niet bekomen was van de bekeruitschakeling, kreeg al heel snel een nieuwe dreun te verwerken. Ivo Rodrigues kopte een zwiepende voorzet van Buta buiten het bereik van Dutoit tegen de touwen: 0-1 na nog geen vijf minuten.

   

  Antwerp toonde geen genade voor KVO en bleef voluit voor de aanval kiezen, met pegels van Buta en opnieuw Rodrigues. Oostende kon intussen zelf geen enkele keer voor dreiging zorgen.

   

  Even leek KVO zich toch in de match te knokken, maar meteen daarna was het weer al Antwerp wat de klok sloeg. Dutoit voorkwam met een dubbele redding de 0-2, Rodrigues en Refaelov mikten nipt naast. Zelfs Jelle Van Damme had zin om zich aanvallend uit te leven, zijn kopbal miste het kader op een haar na.

   

  Op slag van rust viel er zowaar nog een dot van een kans voor Oostende uit de lucht. Van Damme verlengde een voorzet van Nouri ongelukkig tot bij Vanlerberghe, maar die was te verrast om Bolat te verschalken.

  VIDEO: Het schot van Bolingi gaat compleet de mist in

  Dwarslat voorkomt gelijkmaker

  Na de pauze slaagde Oostende er wat beter in om de wedstrijd in evenwicht te houden. Dat leverde enkele halve kansjes op voor de thuisploeg, maar Bolat echt in de problemen brengen, zat er niet meteen in.

   

  Antwerp kwam zelf minder dreigend voor de dag dan in de eerste helft. Behalve een serieuze misser van Bolingi viel er nog maar weinig te noteren vanwege de bezoekers, die zo verzuimden om de zege veilig te stellen.

   

  Twintig minuten voor tijd zag KVO zijn inzet bijna beloond met een gelijkmaker, maar de kopbal van Milovic stierf tegen de lat. Een kwartier later grepen de KVO-supporters zich opnieuw naar de haren, toen ook een vlam van invaller Coopman de lat trof.

   

  Zo bleef het bibberen tot het einde voor Antwerp, dat uiteindelijk pas diep in de extra tijd KVO definitief uittelde. Uitgerekend Geoffry Hairemans, die tijdens de wintermercato nog op weg leek naar STVV en nu kort voor het einde mocht invallen, trok de drie punten over de streep voor Antwerp.

  VIDEO: Het shirt van Hairemans lijkt verkeerd te zijn gewassen

  Verheyen: "We willen punten en hebben die dringend nodig"

  • Gert Verheyen (T1 Oostende): "Het is opnieuw niets en het is opnieuw pijnlijk. De wind was een bepalende factor, maar het tikkeltje geluk en koelbloedigheid ontbraken. Wat ik zie op het veld, stemt me tevreden. Maar je wil ook punten en die heb je dringend nodig. Heel de club snakt er naar. Hoeveel punten? Ik plak er geen aantal op. Maar zo snel mogelijk genoeg om echt helemaal veilig te zijn."
  • Laszlo Bölöni (T1 Antwerp): "Voor het klassement was dit een belangrijke wedstrijd. We hebben het altijd moeilijk tegen Oostende. Of ik nu gelukkig ben? Dat zeg ik niet, want geluk gaat dieper. Maar ik ben zeer tevreden. Of we nu de grote winnaar zijn? Er zijn nog veel matchen. Ik zal niet zo hypocriet zijn om te zeggen dat die andere resultaten me niet interesseren, maar als we op het einde iets veroveren, dan is het omdat je dat zelf behaalt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! Antwerp verslaat KV Oostende met 0-2, dankzij een heel vroege goal van Rodrigues en een heel late treffer van Hairemans.
  2. tweede helft, minuut 96. Vervanging bij Antwerp, Amara Baby erin, Jonathan Bolingi eruit
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Geoffry Hairemans van Antwerp. 0, 2.
  4. tweede helft, minuut 94. Hairemans maakt het af. Daar is de 0-2 dan toch. De ingevallen Geoffry Hairemans velt het verdict, hij schuift de bal op aangeven van Refaelov rustig naast Dutoit. De man die bijna naar STVV was vertrokken, trekt Antwerp over de streep.
  5. tweede helft, minuut 93. Refaelov in het zijnet. Geoffry Hairemans, die met een lichtroze in plaats van een wit shirt is ingevallen, dwingt meteen een vrije trap af. Die eindigt via wat omwegen bij Refaelov, zijn schot eindigt in het zijnet.
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Antwerp, Geoffry Hairemans erin, Ivo eruit
  7. tweede helft, minuut 91. 5 minuten extra. Er worden 5 minuten bijgeteld.
  8. tweede helft, minuut 89. Bijna Lombaerts. Antwerp blijft met vuur spelen. Lombaerts en Nouri duiken gevaarlijk op voor de neus van Bolat, maar geen van beide kan afwerken. Het blijft 0-1.
  9. Gele kaart voor Sindrit Guri van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 88