• home
 • video
 • pas verschenen

  Heeft Kortrijk Lokeren de doodsteek gegeven?

  einde
  21
  1. 44' - Doelpunt - Felipe Avenatti (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (2 - 1)
  2. 90' - Verv. Anton Saroka door Mehdi Terki
  3. 89' - Geel - Julien De Sart
  4. 86' - Geel - Gary Kagelmacher
  5. 78' - Verv. Felipe Avenatti door Jovan Stojanovic
  6. 78' - Verv. José Cevallos door Amine Benchaib
  7. 76' - Verv. Aboubakary Koita door Idir Ouali
  8. 71' - Verv. Guus Hupperts door Marko Miric
  9. 67' - Verv. Teddy Chevalier door Imoh Ezekiel
  10. 49' - Doelpunt - Anton Saroka (1 - 1)
  11. 47' - Geel - Anton Saroka
  44'Felipe Avenatti1 - 0
  49'Anton Saroka1 - 1
  90+4'Jovan Stojanovic2 - 1

  Lokeren moet de kelk tot op de bodem ledigen. In Kortrijk leek de rode lantaarn op weg naar een punt, maar in de 94e minuut liep het toch weer fout. Zo wordt het aartsmoeilijk voor Lokeren om zich nog te redden in de hoogste afdeling.

  KV Kortrijk – Sporting Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: De 94e minuut in Kortrijk – Lokeren zal wellicht de geschiedenisboeken ingaan als de definitieve doodsteek voor Lokeren. Hoewel het mathematisch nog altijd kan, lijkt het schier onmogelijk om zo’n mokerslag nog te verwerken.
  • Man van de match: Avenatti werd in de tweede helft vermoeid vervangen, maar had dan ook enorm veel gegeven. Hij zette zijn spitsbroer Chevalier in de schaduw met een puike wedstrijd.
  • Opvallend: Het aantal punten dat Lokeren in de slotfase van een wedstrijd heeft verspeeld, is stilaan niet meer te tellen. 

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Lokeren (2-1)

  Ben Harush geeft openingsdoelpunt weg

  Lokeren-trainer Glen De Boeck keerde terug naar het Guldensporenstadion, waar hij voor zijn avontuur bij de Waaslanders aan de slag was. De opdracht vooraf was duidelijk: enkel een overwinning kon nog een sprankel hoop in de degradatiestrijd van Lokeren brengen.

   

  Alle goede bedoelingen ten spijt werden de Tricolores een hele eerste helft lang tegen het eigen doel gedrukt. Chevalier liep keer op keer in de buitenspelval van Filipovic en Deschacht. De bezoekers leken een brilscore te kunnen vasthouden, maar Avenatti strafte op slag van rust schlemielig balverlies van Ben Harush verdiend af.

  VIDEO: Ben Harush laat bij een inworp de gladde bal uit de handen glippen

  Stojanovic ontneemt Lokeren laatste sprankel hoop

  Een vlug doelpunt was het enige dat een door angst verlamd Lokeren aan het voetballen kon brengen. Tegen de gang van het spel in kwam dat er ook. De eerste kans voor de bezoekers leverde de gelijkmaker op. Ben Harush zette zijn fout gedeeltelijk recht en kopte een hoekschop van Cevallos tot bij Saroka, die met een overhoekse trap de hoop deed oplaaien.

   

  De bezoekers kwamen beter voor de dag in de tweede helft. Een punt zou hen weinig vooruithelpen en dus ging Lokeren op zoek naar meer. Kortrijk loerde dan weer op de tegenaanval. Een doelpunt kon aan beide kanten vallen, maar toen de extra tijd was ingegaan, wilden de bezoekers toch vooral het gelijkspel vasthouden.

   

  Lokeren kroop achteruit. Het slotoffensief dat zij hadden ingezet, werd geneutraliseerd door Kortrijk, dat zelf nog een resem aanvallen lanceerde. Toen Stojanovic in de allerlaatste minuut een bal die niet weggeraakte voor het Lokerse doel tegen de touwen kopte, was het pleit beslecht: 2-1. Een mokerslag die Lokeren wellicht niet meer te boven komt.

  VIDEO: Het loopt weer fout voor Lokeren in de extra tijd

  De Boeck: "We moeten alleen nog tegen grote ploegen"

  "Ik zit in met mijn spelers. Ik vind niet dat ze deze nederlaag verdienen, maar dat is nu eenmaal voetbal. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken als je in een situatie als de onze zit", vertelt Glen De Boeck na afloop van de wedstrijd.

   

  "Nochtans vond ik dat we een goede tweede helft speelden. En in de eerste helft stonden we ook georganiseerd. We vergaten alleen te voetballen. Van zodra we dat begonnen te doen, maakten we een doelpunt en lukte er ineens veel meer. Het late doelpunt is uiteraard enorm balen, maar nu eenmaal de realiteit."

   

  "Dat er in de resterende zes wedstrijden nog grote tegenstanders op het programma staan? We staan laatste, alle ploegen staan boven ons. Alle tegenstanders zijn dus grote ploegen", aldus nog de coach van Lokeren.

  Vanderhaeghe: "Ik liet me een 'oef' ontvallen"

  Kortrijk-coach Vanderhaeghe was vooral tevreden over de eerste 45 minuten van zijn elftal. "Ik ben zeer tevreden over de eerste helft, die we volledig hebben gedomineerd. Wat me wel enerveerde waren de 8 keren dat we buitenspel liepen. Als we geduldiger waren geweest, dan hadden we sowieso meer kansen gecreëerd."


  "Doordat Lokeren terug in de wedstrijd kwam na een stilstaande fase, gaven we ons comfort weg.  Op zo’n zwaar veld raakten de spelers ook vermoeid en dus heb ik ingegrepen. De invallers hebben geforceerd wat we eigenlijk gewoon verdienden. Toen we helemaal op het einde scoorden, liet ik me wel een 'oef' ontvallen, ja."

   

  "Mathematisch gezien kan Play-off 1 nog, maar we lieten wel cruciale punten
  liggen tegen concurrenten voor de top 6. We willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen, maar het zou toch een fameuze stunt zijn als we dat nog halen", besluit Vanderhaeghe.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde partij! De Lokeren-spelers zitten in zak en as. Ze kwamen beter voor de dag na de rust en maakten ook gelijk, maar slikten in de 94e minuut alsnog de 2-1. Een mokerslag.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Jovan Stojanovic van KV Kortrijk. 2, 1.
  3. tweede helft, minuut 93. De doodsteek. Het geschreeuw van Verhulst klinkt tot aan het Daknamstadion. Lokeren streed voor wat het waard was, maar krijgt in de 94e minuut nog de 2-1 te slikken. Stojanovic tekent het doodsvonnis van de bezoekers. .
  4. tweede helft, minuut 90. Wat een knal van Golubovic! Hij schiet ei zo na de winning goal voorbij Verhulst, maar die kan nog redding brengen.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KSC Lokeren, Mehdi Terki erin, Anton Saroka eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Er komen nog vier minuten speeltijd bij.
  7. tweede helft, minuut 90. Twee kansen op evenveel minuten, telkens aan een andere kant. Ouali bedient Van der Bruggen aan de tweede paal, maar die stuit op Verhulst. De tegenaanval eindigt bij Saroka, maar die haalt er slechts een hoekschop uit.
  8. Gele kaart voor Julien De Sart van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 89
  9. tweede helft, minuut 87. Het einde is in zicht. De stand is nog steeds 1-1. Met een punt schiet Lokeren weinig op, de Waaslanders proberen een slotoffensief op poten te zetten.