• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen schiet POI-droom van slap Charleroi aan diggelen

  einde
  30
  1. 38' - Doelpunt - Mërgim Vojvoda (1 - 0)
  2. 33' - Geel - Sidney Friede
  3. 11' - Geel - Stergos Marinos
  1. 90+3' - Verv. Manuel Benson door Mico Kuzmanovic
  2. 90+1' - Verv. Marko Bakic door Bilal Chibani
  3. 77' - Verv. Taiwo Awoniyi door Selim Amallah
  4. 74' - Verv. Christophe Diandy door Jérémy Perbet
  5. 73' - Doelpunt - Marko Bakic (3 - 0)
  6. 67' - Verv. David Henen door Adama Niane
  7. 62' - Geel - Gabriele Angella
  8. 60' - Doelpunt - Sidney Friede (2 - 0)
  38'Mërgim Vojvoda1 - 0
  60'Sidney Friede2 - 0
  73'Marko Bakic3 - 0

  Moeskroen heeft zebra-gehakt gemaakt van een onmondig Charleroi: 3-0. De manschappen van Felice Mazzu blijven zo steken op 3 punten van nummer 6 AA Gent, dat zondag een bezoekje brengt aan Club Brugge.

  Moeskroen-Charleroi kort samengevat

  • Sleutelmoment: Vlak na de 2-0 kwam het moment van invaller Morioka. Met een sublieme pass zette hij Osimhen op weg naar doel, maar die miste de aansluitingstreffer.
  • Man van de match: Benson kreeg in de slotminuut zijn verdiende applauswissel. Zijn naam staat niet op het scoreblad, maar hij zorgde met zijn snelheid wel telkens voor gevaar en heeft ook een assist op zijn naam staan.
  • Opvallend: Moeskroen begint het jaar 2019 met 9 op 9. Alleen Gent kan dat de club nog nadoen, maar dan moet het de topper tegen Club Brugge winnen.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Charleroi (3-0)

  Eén actie van Morioka is onvoldoende om Charleroi te redden

  Charleroi-coach Mazzu liet in zijn jacht op de top 6-plaatsen winteraankoop Morioka op de bank starten, maar dat bleek een slechte zet. De bezoekers zakten door de ondergrens in de eerste helft met amper een geslaagde actie, al was Osimhen nog twee keer verrassend dicht bij de openingstreffer. Butez stond meteen na de aftrap en net na het halfuur pal.

   

  Moeskroen domineerde en kreeg voor de pauze nog loon naar werken, al was er een gezonde dosis geluk in het spel. Vojvoda probeerde het van erg ver. Zijn schot week af op Angella, kreeg een mooie curve en bolde zo over het hoofd van Penneteau in doel.

   

  Na de rust moest Morioka de grote redder worden, maar verder dan een lekkere pass kwam ook de Japanner niet. Hij zette Osimhen op weg naar een doelpunt, maar die miste voor de derde keer oog in oog met de keeper.

   

  Bij Moeskroen vlogen de ballen er wel vlot in. Op het uur kon de aalvlugge Benson nieuwkomer Friede bedienen na een knappe run op links en Bakic duwde Charleroi in minuut 73 helemaal de put in. Na een actie van Awoniyi werd een eerste schot van Bakic nog gered, maar de herneming verdween wel in doel. Moeskroen is helemaal weg uit de degradatiezone, Charleroi vergooit kostbare punten in de strijd om Play-off I.

  VIDEO: Morioka zet Osimhen op weg naar doelpunt, maar die mist

  Mazzu: "Moeskroen was superieur"

  "Dit is een avond om zo snel mogelijk te vergeten, op alle vlakken", zei een zichtbaar teleurgestelde Felice Mazzu na de match. "Moeskroen was superieur. Op het scorebord, maar ook in het spel. Moeskroen is een reeks aan het neerzetten en dat is niet toevallig."

   

  "We hebben onze match volledig gemist. Natuurlijk was er een gebrek aan mentaliteit en goesting, maar ook technisch was het niet goed. Er zat veel afval in ons spel. Alles liep spaak. De lessen van vanavond moeten we wel onthouden. Het klassement vertelt ons niets. Elke match moet gespeeld worden. We moeten ons beter presenteren op het veld."

   

  "Morioka heeft mooie dingen laten zien, maar het was niet eenvoudig voor hem. Hij komt op het veld in een team dat niet draait. Hij kan niet alleen het verschil maken. Het wordt moeilijker en moeilijker om Play-off I te halen. Mathematisch is alles nog mogelijk, maar dan moeten we anders spelen." 

  Storck: "Of we al veilig zijn? Neen"

  "Ik ben heel blij. Mijn spelers hebben het fantastisch gedaan", zei Moeskroen-trainer Bernd Storck. "Ik wist dat het geen makkelijke match zou worden, maar na de goal en na de rust kregen we meer ruimte. Mijn team heeft vertrouwen. De spelers willen voetballen, de communicatie zit goed, ... Alles liep goed. Ze leren heel veel."

   

  "Benson? We kennen zijn kracht, maar we geven hem ook veel kansen om die te tonen. Hij is heel sterk een-tegen-een. Hij begrijpt zijn nieuwe rol op de linkerflank."

   

  "Of we nu veilig zijn? Neen, echt niet. We moeten kijken naar wat er achter ons gebeurt. We moeten het match per match bekijken. Volgende week moeten we naar Gent. Dat is een fantastisch stadion. Het wordt een leuke match voor onze spelers. Vandaag verdienen zij een feest. Ze krijgen een paar dagen vrij."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Excel Moeskroen, Mico Kuzmanovic erin, Manuel Benson eruit
  2. tweede helft, minuut 93. Einde: 3-0. Moeskroen stuurt de zebra's met schaamrood op de wangen weer naar Charleroi: 3-0.
  3. tweede helft, minuut 92. Benson krijgt zijn verdiende applauswissel. Moeskroen geniet.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Excel Moeskroen, Bilal Chibani erin, Marko Bakic eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Butez moet zich strekken om de 0 op het bord te houden. Hij duwt een schot van Osimhen naast.
  6. tweede helft, minuut 88. De eerste (!) hoekschop van de partij voor Charleroi levert niets op. .
  7. tweede helft, minuut 81. Leye zet een vrije trap hoog over de muur en over doel. Moeskroen kan zich dit soort missers veroorloven. .
  8. tweede helft, minuut 81. Willems kan Butez nog eens aan het werk zetten. De kopbal op de voorzet van Niane is te centraal.
  9. tweede helft, minuut 78. Godeau doet de netten nog eens trillen, maar staat wel heel duidelijk buitenspel. Het publiek smult er wel van. Moeskroen heeft overwicht.
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Excel Moeskroen, Selim Amallah erin, Taiwo Awoniyi eruit