• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren moet tevreden zijn met punt tegen Cercle Brugge

  einde
  11
  1. 90' - Verv. Nana Opoku Ampomah door Tuur Dierckx
  2. 86' - Geel - Xavier Mercier
  3. 82' - Verv. Guévin Tormin door Serge Gakpé
  4. 76' - Verv. Karlo Lulic door Floriano Vanzo
  5. 75' - Verv. Apostolos Vellios door Daam Foulon
  6. 72' - Doelpunt strafschop - Irvin Cardona (1 - 1)
  7. 71' - Rood - Milan Massop
  8. 67' - Verv. Gianni Bruno door Kylian Hazard
  9. 58' - Verv. Dylan de Belder door Irvin Cardona
  10. 51' - Own goal - Johanna Omolo (1 - 0)
  51'Johanna Omolo1 - 0
  72'Irvin Cardona1 - 1

  Waasland-Beveren is er niet in geslaagd voor de 4e keer in 5 duels te winnen. Het was tegen Cercle Brugge op weg naar de zege, maar op aanraden van de VAR floot de ref een penalty voor de bezoekers.

  Waasland-Beveren - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op aanraden van de VAR zadelde de scheidsrechter Waasland-Beveren op met een - overigens terechte - rode kaart en een strafschop voor Cercle.  Een opsteker voor Cercle, dat de kansen daarvoor niet kon afwerken.
  • Man van de match: Dat moet wel Nana Ampomah zijn. Voor de rust nam hij de thuisploeg op zijn eentje op sleeptouw, maar zonder resultaat. Na de pauze dwong hij Omolo tot een eigen doelpunt en maakte hij zelfs bijna de 2-1.
  • Opvallend: Gianni Bruno scoorde dit seizoen al zeven keer, maar zijn laatste velddoelpunt dateert al van september. Sindsdien scoorde hij enkel twee strafschoppen in acht competitiewedstrijden en ook vandaag was hij niet gelukkig in de afwerking.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Cercle Brugge (1-1)

  Eerste helft om snel te vergeten

  In het eerste duel van het nieuwe jaar wilde Waasland-Beveren maar al te graag doorgaan op het elan van voor de jaarwisseling. Daarin won het drie van zijn vier laatste duels, waarin het enkel zijn meerdere moest erkennen in Anderlecht. Dat was toevallig het enige team waarvan bezoeker Cercle in december kon winnen.

   

  Toch waren de bezoekers uit Brugge de enigen die voor gevaar konden zorgen voor de rust. Na een kwartier verkeer Roef zich helemaal op een voorzet vanop links. Gelukkig voor de thuisdoelman werd hij geruggesteund door Moren, die zo een makkelijke intikker van Bruno kon vermijden.

   

  Vlak voor het halfuur kwam De Belder op zijn beurt een schoenmaat of twee te kort om het leer te beroeren. Enkele minuten later moest Roef dan weer zelf ingrijpen op een zwakke inzet van Omolo. Aan de overkant probeerde Ampomah de boel te forceren, maar op z’n eentje kwam de Ghanees niet verder dan enkele doelloze dribbels.

  VIDEO: Scheidsrechter Put bekijkt de beelden, geeft strafschop voor Cercle en rood voor Massop

  Rood en strafschop na ingreep VAR

  Na de zieltogende eerste helft kregen we een half spektakelstuk te zien na de koffie. Omolo opende de debatten vrijwel meteen door zijn eigen doelman te verschalken na een scherpe voorzet van Ampomah. Waasland-Beveren bleef komen en zocht naar de 2-0, maar Nardi liep net op tijd terug om het lobje van Massop ternauwernood over te tikken

   

  Cercle knokte zich terug in de wedstrijd en zag de inzet van Bruno vanuit de draai nog tegen de paal stranden. Diezelfde Bruno dacht even later al aan juichen nadat hij een misser van Roef had afgestraft, maar Vukotic stond pal aan de eerste paal om zijn inzet te keren.

   

  Enkele minuten later was het tijd voor Bert Put om op aangeven van de VAR enkele beelden te herbekijken. Het verdict was hard voor de thuisploeg: rood voor Massop en een strafschop voor Cercle. Cardona twijfelde niet en trapte de gelijkmaker koeltjes voorbij een kansloze Roef. Een kwartier voor tijd liet Ampomah een uitgelezen kans op 2-1 liggen, waardoor beide teams tevreden moeten zijn met een puntendeling.

  Massop: "Rood was streng, ik had het zelf niet door"

  Milan Massop (Waasland-Beveren): “De scheidsrechter was van mening dat ik iets heel ergs deed op de achterlijn. Ik heb in mijn carrière nog nooit een rode kaart gekregen en ik had de intentie om de bal af te blokken, maar in zijn beweging raak ik hem. Met alle respect, maar met mijn voorgeschiedenis en de intentie vind ik de rode kaart wel erg streng. Ik had het zelf niet eens door."

   

  "De wedstrijd was verre van goed, zo eerlijk moeten we wel zijn. Je komt met een gelukje op voorsprong, maar daarna verliezen we de controle wel. Na de strafschopfase heb ik eigenlijk niets meer gezien omdat ik zo verbijsterd was. Maar Lokeren verliest en wij spelen gelijk, dus we lopen uit. Zo kan je het ook bekijken.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Na een eerste helft om snel te vergeten en een incidentrijke tweede partij delen Waasland-Beveren en Cercle de buit. Een eigen doelpunt en een VAR-strafschop zorgden voor de doelpunten.
  2. tweede helft, minuut 93. Verstraete pakt uit met een heerlijke doorsteekbal richting Boljevic, maar Nardi let goed op en onderschept de bal buiten zijn doelgebied.
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Waasland-Beveren, Tuur Dierckx erin, Nana Opoku Ampomah eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Vijf minuten extra tijd! En die hebben we grotendeels te danken aan de VAR.
  5. tweede helft, minuut 88. Gapke snelt op rechts voorbij Foulon en trekt een streep voor doel, maar Cardona ziet zijn schot in de veilige handen van Roef verdwijnen.
  6. Gele kaart voor Xavier Mercier van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 86
  7. tweede helft, minuut 83. Cardona verlegt het spel goed tot bij Gakpe, maar diens kanonskogel wordt door Roef nog over de achterlijn gebokst.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Cercle Brugge, Serge Gakpé erin, Guévin Tormin eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Cardona gaat neer na een stevige por van Bizimana. De Fransman wordt uitgefloten, maar blijft toch liggen en heeft verzorging nodig. .
  10. tweede helft, minuut 77. Ampomah als een duiveltje uit een doosje. Boljevic brengt de bal heerlijk voor doel, waar Ampomah zich perfect van zijn mannetje ontdoet en voor de neus van Nardi opduikt. Alleen kan de Ghanees de bal niet tussen de palen mikken.