• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen geeft een gezicht aan degradatiespook van ziek Lokeren

  einde
  41
  1. 40' - Doelpunt - Yuta Toyokawa (2 - 0)
  2. 30' - Geel - Sulayman Marreh
  3. 5' - Doelpunt - Mamadou Fall (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Ari Skúlason door Mehdi Terki
  2. 84' - Verv. Danijel Milicevic door Rémi Mulumba
  3. 81' - Verv. Cheick Keita door Youssef Msakni
  4. 81' - Verv. Yuta Toyokawa door David Pollet
  5. 68' - Geel - Geoffrey Mujangi Bia
  6. 65' - Doelpunt - Jakub Reznícek (4 - 1)
  7. 62' - Doelpunt - Siebe Blondelle (4 - 0)
  8. 60' - Verv. Djordje Jovanovic door Jakub Reznícek
  9. 59' - Doelpunt - Siebe Blondelle (3 - 0)
  5'Mamadou Fall1 - 0
  40'Yuta Toyokawa2 - 0
  59'Siebe Blondelle3 - 0
  62'Siebe Blondelle4 - 0
  65'Jakub Reznícek4 - 1

  Lokeren heeft een heel donkere avond beleefd in Eupen. De rode lantaarn ging met de billen bloot en stond na iets meer dan een uur al 4-0 in het krijt. De goal van nieuwkomer Reznicek is een erg magere troost nu de degradatie steeds moeilijker te ontlopen wordt.

  Eupen - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: In het begin van de tweede helft brengt Eupen bijna zelf weer spanning in de wedstrijd. Gnaka verrast zijn doelman met een kopbal richting eigen doel, de paal houdt de 2-0 op het bord.
  • Man van de match: Eupen deed Lokeren pijn via de flanken, met vooral Cheick Keita als gesel voor de Lokerse verdediging. De Malinees lag aan de basis van de eerste twee doelpunten.
  • Opvallend: De redding lijkt een feit voor Eupen, dat er stond wanneer het moest. De zespuntenmatchen tegen Waasland-Beveren, Moeskroen en Lokeren werden allemaal gewonnen.

  Bekijk de goals uit Eupen - Lokeren (4-1)

  Fall zet de thuisploeg al snel op rozen

  Lokeren was met goede moed naar de Oostkantons afgezakt - met Anderlecht-huurling Musona als nieuwe speerpunt - maar werd na amper vijf minuten alweer met de neus op de feiten gedrukt. Fall troefde de Lokerse defensie af in de lucht en knikte de voorzet van Keita simpel in doel: 1-0.

   

  De bezoekers probeerden recht te krabbelen na die uppercut en kwamen na twintig minuten wat beter opzetten. Musona kon de beste kans niet tussen de palen duwen, een kopbal van Filipovic landde recht in de handen van Van Crombrugge.

   

  Tussendoor was ook Eupen nog één keer gevaarlijk geweest. Marreh kreeg alle tijd en ruimte om te knallen uit de tweede lijn, De Wolf zweefde de bal uit zijn doelvlak.

   

  Vijf minuten voor de pauze kreeg Lokeren een tweede dreun tegen de kin. Castro-Montes en Keita zetten de actie op aan de rechterkant, de bal viel via De Wolf precies voor de voet van Toyokawa, die niet meer kon missen: 2-0 voor Eupen.

  VIDEO: Gnaka heeft geluk dat zijn kopbal niet in eigen doel verdwijnt

  Blondelle beslist de partij met twee goals

  Meteen na de pauze kreeg Lokeren bijna een aansluitingstreffer cadeau van Eupen. Gnaka wou terugkoppen naar zijn doelman, maar knikte de bal tegen de paal. Ei zo na het doelpunt van de hoop voor Lokeren, maar het doelhout stond in de weg.

   

  Eupen hield daarna rustig de touwtjes in handen en loerde op een snelle omschakeling. Bij zo’n venijnige tegenprik verscheen Fall alleen voor De Wolf, maar de doelman stond pal. Het bleek slechts uitstel van executie, want bij de daaropvolgende hoekschop trof Blondelle wel raak.

   

  En daar bleef het niet bij, want nauwelijks een paar minuten later was Blondelle daar weer. Hij stond opnieuw op de juiste plaats om een hoekschop van Garcia tegen de touwen te jagen: 4-0, een pijnlijke afstraffing voor Lokeren.

   

  De debuterende Jakub Recnicek milderde daarna nog tot 4-1, maar veel eer viel er op dat moment niet meer te redden voor Lokeren, dat steeds dieper wegzakt in het degradatiemoeras.

  VIDEO: Deschacht groet teleurgesteld de meegereisde supporters

  Makélélé: "Zo snel mogelijk verzekeren van behoud"

  • Claude Makélélé (Eupen): "Ik ben vooral tevreden over de manier waarop we deze overwinning behalen. Onze eerste helft was heel goed en ook na de rust hebben we nog heel veel kansen afgedwongen. We hebben eigenlijk de hele match gecontroleerd. In het verleden verzuimden we soms om dit soort matchen af te maken, nu hebben we dat wel gedaan. Er komen nu nog enkele belangrijke wedstrijden aan. Het komt erop aan om zo snel mogelijk het behoud te verzekeren."

  Sollied: "Veel spelers waren te wisselvallig"

  • Trond Sollied (Lokeren): "Al bij al waren wij goed in de eerste helft en hadden we zeker ook kunnen scoren, maar de manier waarop die 1-0 valt, was niet goed voor het moreel. Als na de rust dan nog twee goals snel na elkaar vallen, zie je dat we niet de mentale kracht hebben om ons daarover te zetten. Musona en Reznicek hebben het wel prima gedaan in hun debuut, maar veel spelers waren te wisselvallig. Samen waren we niet goed genoeg, en dat baart mij zorgen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Einde van de wedstrijd! Eupen duwt Lokeren nog wat dieper in de put, het verslaat de rode lantaarn met 4-1.
  2. tweede helft, minuut 92. Pollet mist. Eupen toont genade voor een uitgeteld Lokeren. De thuisploeg dwingt nog een paar dikke kansen af, maar Msakni en Pollet verzuimen ze af te maken.
  3. tweede helft, minuut 89. Ook Msakni wil zich tonen aan zijn nieuwe werkgever. Zijn vluchtschot getuigt van technische bagage, maar de bal eindigt in de armen van De Wolf.
  4. tweede helft, minuut 87. Pollet stuit op De Wolf. De 5-1 is plots erg dichtbij. Pollet komt goed voor zijn mannetje om een voorzet richting eerste paal te duwen, De Wolf voorkomt een vijfde tegentreffer.
  5. tweede helft, minuut 86. Reznicek heeft toch zijn visitekaartje afgegeven bij Lokeren. Hij dwingt nog een kansje af, zonder resultaat.
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KSC Lokeren, Mehdi Terki erin, Ari Skúlason eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Rémi Mulumba erin, Danijel Milicevic eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Debuut van Msakni. Makélélé stuurt nog Youssef Msakni de wei in, een recente aanwinst van Eupen. De Tunesische international wordt voor een half jaar gehuurd van Al-Duhail.
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Youssef Msakni erin, Cheick Keita eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, David Pollet erin, Yuta Toyokawa eruit