• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht zwaait annus horribilis uit met eindelijk nog eens een zege

  einde
  30
  1. 25' - Geel - Valtteri Moren
  2. 9' - Doelpunt - Nany Dimata (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Nany Dimata (3 - 0)
  2. 90+1' - Verv. Francis Amuzu door Alexis Saelemaekers
  3. 84' - Verv. Andy Najar door Kenny Saief
  4. 83' - Verv. Djihad Bizimana door Denzel Jubitana
  5. 83' - Verv. Ryota Morioka door Pieter Gerkens
  6. 62' - Verv. Karlo Lulic door Apostolos Vellios
  7. 57' - Geel - Antonio Milic
  8. 56' - Verv. Jur Schryvers door Beni Badibanga
  9. 55' - Geel - Francesco Forte
  10. 52' - Geel - Edo Kayembe
  11. 51' - Doelpunt - Sebastiaan Bornauw (2 - 0)
  9'Nany Dimata1 - 0
  51'Sebastiaan Bornauw2 - 0
  90+1'Nany Dimata3 - 0

  Na 1 op 15 heeft Anderlecht een vlotte driepunter in zijn rugzak gestoken. Paars-wit stopte de knappe reeks van stuntploeg Waasland-Beveren, dat vanavond niet bij de les was. Dankzij de 3-0-opsteker zet Anderlecht een punt achter 2018 op de 5e plaats in het klassement. "We hebben op een goede manier gewonnen, dit was Anderlecht vandaag", zegt Landry Dimata.

  Anderlecht - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Ondanks het overwicht blijft 1-0 een krappe voorsprong. Kort na de rust doet Bornauw de bloeddruk van Marc Coucke zakken met de bevrijdende 2-0. Het is de doodsteek voor Waasland-Beveren.
  • Man van de match: Met z’n 12e en 13e van het seizoen had Landry Dimata een groot aandeel in de zege van Anderlecht. Hij maakte het de bezoekende defensie voortdurend erg lastig en had ook nog een 3e goal kunnen meepikken.
  • Opvallend: Ondanks de mooie afsluiter is de balans van 2018 negatief voor Anderlecht. De recordkampioen speelde dit jaar 47 wedstrijden: het won 18 keer, maar verloor 19 keer en speelde ook 10 keer gelijk.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Waasland Beveren

  Eenrichtingsverkeer na vroege treffer van Dimata

  Anderlecht dat als een gewond dier naar het einde van 2018 strompelt en Waasland-Beveren dat met een indrukwekkende 9 op 9 fluitend het jaar uitwuift. Het contrast kon niet groter zijn, maar dat was niet te zien op het veld.

   

  Belhocine wisselde z’n ploeg op liefst 5 plaatsen, onder meer Morioka en Kums kregen weer een basisplaats. Dat bleek een goede zet, want na amper 8 minuten ontdeed Kums zich vlot van Bizimana en Dimata mocht z’n voorzet ongehinderd in doel verwerken.

   

  Meteen heel wat druk van de schouders bij Anderlecht en dat was eraan te zien. De thuisploeg hield de touwtjes stevig in handen, al bleven de grote kansen nadien wel uit. Debaty moest enkel ingrijpen na een knappe actie van Amuzu.

  Anderlecht-fans dan toch dansend eindejaar in

  Diezelfde Amuzu lag kort na de rust bijna aan de basis van de 2-0 met alweer een knappe actie en dito assist. Morioka vergat evenwel de kroon op het werk te zetten. Aan de overkant kwam Waasland-Beveren zowaar eens piepen, Vukotic kopte van dichtbij in de handen van Didillon.

   

  Zo bleef het ondanks het overwicht toch opletten voor Anderlecht. Een extra goal was dus welkom en net als in de 1e helft bleven de Anderlecht-fans niet lang op hun honger zitten. Bornauw zette de slogan “In youth we trust” kracht bij en kopte de 2-0 binnen op een hoekschop van Kums.

   

  Anderlecht wou de geplaagde fans nog wat meer verwennen en ging voluit op zoek naar de 3-0, maar zowel Najar als Morioka raakten niet voorbij Debaty. Amuzu botste zelfs vol tegen de doelman aan nadat hij net een reuzenkans verkwanseld had.

   

  Stelde Waasland-Beveren daar dan niks tegenover? Toch wel, Didillon werd nog zwaar op de proef gesteld door Vellios en Badibanga en kon maar net een  owngoal van Cobbaut voorkomen. Z’n collega aan de overkant wist een schot van Amuzu nog net tegen de paal te deviëren, maar moest zich uiteindelijk toch een 3e keer omdraaien. Op aangeven van Gerkens luidde Dimata met z’n 2e van de avond het paars-witte eindejaarsfeestje in.

  Bekijk het verslag van Anderlecht-Waasland-Beveren:

  Opvallend: Milic wordt tijdens de rust op het matje geroepen

  Bornauw: "Hier scoren is een jongensdroom"

  • Sebastiaan Bornauw (Anderlecht): "Ik ben heel tevreden dat ik kon scoren voor het thuispubliek. Dat geeft toch een extra fijn gevoel. Het is een jongensdroom om hier te kunnen scoren. Ik had er dit jaar al meerdere kunnen maken, maar de goal valt hier vandaag en dat vind ik dan wel extra mooi. Die knuffel voor Belhocine? Op training lacht hij mij soms uit, omdat ik nooit scoor. Ik heb hem toen gezegd dat ik ooit eens ging scoren en daarom ben ik naar hem gelopen. We hebben vandaag een goede match gespeeld, met veel grinta. We maakten 3 goals en pakten er geen, da's een mooi resultaat.  Nu gaan we een fijne vakantie tegemoet en kunnen we verderwerken naar de 2e helft van het seizoen."
  • Landry Dimata (Anderlecht): "Ik ben blij dat ik gescoord heb. Wat belangrijker is, is dat we op een goede manier gewonnen hebben. Het was top vandaag. Het was heel belangrijk voor ons, voor de club, voor de supporters ook. We hebben goed gespeeld, met de juiste motivatie. Dit was Anderlecht vandaag. De weg is nog lang, maar ook niet zo lang. We hebben onze kansen in de play-offs. Het is nog niet voorbij, we zijn vooral blij dat we net voor de winterstop nog een zege gepakt hebben. "
  • Louis Verstraete (Waasland-Beveren): "We zijn ervoor gegaan, maar het was gewoon te weinig vandaag. We wilden die 1e tegengoal zolang mogelijk uitstellen, maar die viel al redelijk snel. Zo werd het wel een moeilijke wedstrijd. Op het einde kregen we nog wat kansjes, maar toen was het eigenlijk al te laat. We hebben vandaag niks op de mat gebracht. Het is jammer dat we zo de winterstop ingaan, de voorbije 3 matchen hebben we toch goede dingen laten zien. We gaan hard werken tijdens de winterstop en sterker terugkomen in de 2e helft van de competitie."
  • Adnan Custovic (Waasland-Beveren): "Het is een verdiende overwinning voor Anderlecht. Ze zetten meer druk en wonnen meer duels dan wij. Wij speelden niet op ons niveau, maar ik wil toch positief blijven na onze 9 op 12. Ze hebben het geprobeerd vandaag, maar het was niet voldoende tegen een sterk team dat echt wou winnen. We gaan nu blijven knokken. Hoe sneller we zeker zijn van het behoud, hoe beter. Ik denk dat we in de resterende 9 matchen nog 9 à 10 punten nodig hebben om zeker te zijn. "

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Anderlecht heeft na een 1 op 15 weer aangeknoopt met de overwinning en eindigt 2018 zo toch in schoonheid. Dankzij 2 goals van Dimata en ééntje van Bornauw versloeg het Waasland-Beveren met 3-0.
  2. tweede helft, minuut 91. Dimata luidt eindejaarsfeestje in. Dimata zet de kers op de taart met z'n tweede van de avond. Hij komt perfect voor Moren op een voorzet van Gerkens en werkt de 3-0 in doel. Anderlecht eindigt 2018 dan toch in stijl.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Nany Dimata van Anderlecht. 3, 0.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Anderlecht, Alexis Saelemaekers erin, Francis Amuzu eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Plots toch nog even alarmfase rood voor Anderlecht. Cobbaut verschalkt bijna z'n eigen doelman, maar Didillon heeft opnieuw een prima reflex in huis.
  6. tweede helft, minuut 88. Geen tweede goal voor Dimata. Dimata wordt nog eens op doel afgestuurd door Kayembe. Hij krijgt alweer een uitgelezen kans om er 3-0 van te maken, maar besluit onder druk van Vukotic hoog over. De score had een pak hoger kunnen oplopen.
  7. tweede helft, minuut 87. De tijd begint nu toch te dringen voor Waasland-Beveren en de bezoekers weten nog eens een hoekschop te versieren. De bal landt uiteindelijk voor de voeten van Jubitana, maar die besluit ver naast.
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Anderlecht, Kenny Saief erin, Andy Najar eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Waasland-Beveren, Denzel Jubitana erin, Djihad Bizimana eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Belhocine gooit nog Gerkens en Saief in de strijd. Morioka en Najar mogen gaan rusten. Bij de bezoekers vervangt Jubitana Bizimana.