• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren pakt 9 op 9, gevarenlamp blijft branden in Lokeren

  einde
  21
  1. 35' - Geel - Mario Ticinovic
  2. 27' - Doelpunt - Nana Opoku Ampomah (1 - 0)
  1. 89' - Geel - Aleksandar Boljevic
  2. 86' - Verv. Francesco Forte door Apostolos Vellios
  3. 79' - Verv. Nana Opoku Ampomah door Tuur Dierckx
  4. 77' - Verv. Karlo Lulic door Jur Schryvers
  5. 72' - Verv. Mehdi Terki door Laurens Symons
  6. 70' - Doelpunt - Mehdi Terki (2 - 1)
  7. 60' - Verv. Djordje Jovanovic door Anton Saroka
  8. 56' - Verv. Joher Khadim Rassoul door Guus Hupperts
  9. 52' - Doelpunt strafschop - Francesco Forte (2 - 0)
  27'Nana Opoku Ampomah1 - 0
  52'Francesco Forte2 - 0
  70'Mehdi Terki2 - 1

  Waasland-Beveren heeft streekgenoot Lokeren een opdoffer verkocht in de degradatiestrijd. De thuisploeg klimt na zeges tegen ook nog Club Brugge en Antwerp uit de kelder, waar Lokeren moederziel alleen achterblijft.

  Waasland-Beveren - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het eerste gevaar in de tweede helft levert meteen een strafschop en de 2-0 op voor de thuisploeg. Lokeren kon nog wel een aansluitingstreffer scoren, maar de kloof bleek te groot.
  • Man van de match: Waasland-Beveren-aanvaller Ampomah opende de score en lokte ook de strafschop uit. De bezoekende defensie kreeg geen grip op de Ghanees.
  • Opvallend: Het verlies tegen Waasland-Beveren en de verrassende overwinning van Moeskroen tegen Anderlecht maakt van Lokeren de verliezer van het weekend. Een mentale tik van jewelste.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren-Lokeren (2-1)

  Lokeren ondergaat het spel in de eerste helft

  De Freethiel maakte zich op voor een Wase derby met heel wat inzet. Waasland-Beveren en Lokeren bengelden gevaarlijk onderin het klassement en bovendien had Moeskroen eerder deze avond gewonnen van Anderlecht. Verrassend was het dus niet dat de beginfase eerder nerveus verliep.

   

  Waasland-Beveren was wel de meest alerte ploeg. Het hield het spel op de speelhelft van de bezoekers en liet Lokeren weinig ruimte op de counter. Een zeldzame tegenaanval van de Tricolores werd door eigen toedoen vakkundig verkwanseld.

   

  Niet onverdiend kwam de thuisploeg op voorsprong. Ben Harush liet zich door Boljevic helemaal tureluurs dribbelen en kon een voorzet niet vermijden. De kleine Ampomah liep perfect in en knikte de 1-0-ruststand voorbij De Wolf.

  Eenvoudige driepunter voor Waasland-Beveren

  De tweede helft was amper vijf minuten out of Ticinovic tekende definitief het doodsvonnis voor Lokeren. De thuisploeg zette een fraaie actie door het midden op, Ticinovic kon Ampomah alleen nog foutief afstoppen vooraleer die oog in oog kwam te staan met De Wolf. Forte stuurde de Lokerse doelman de verkeerde kant op en verdubbelde de voorsprong.

   

  Een Lokerse aansluitingstreffer kwam eigenlijk uit de lucht gevallen. De bezoekers creëerden over 90 minuten geen enkele grote kans, Terki probeerde het dan maar van buiten de grote rechthoek en trof zowaar raak met zijn linker.

   

  Lokeren geloofde nog even in zijn kansen en duwde Waasland-Beveren achteruit, maar verder dan de grote baklijn kwamen de bezoekers niet. Waasland-Beveren pakt verdiend de scalp van de Wase buren en doet een gouden zaak onderin. Lokeren blijft troosteloos laatste. 

  Sollied: "Lopen kunnen we, nu nog passen"

  Lokeren-trainer Trond Sollied was nog relatief positief na de wedstrijd. "Ik vind de uitslag geen terechte weergave van het spel. We hadden op de counter minstens een doelpunt meer kunnen scoren. Toen Waasland-Beveren de 2-0 maakte, werd het moeilijk voor ons. We probeerden wel, maar we maakten te veel technische fouten op de belangrijke momenten. Onze voorzetten waren ondermaats en onze passing erg onzuiver."

   

  "Dat de fans niet meer tevreden zijn, verstaan we allemaal. Maar er zijn nog tien wedstrijden te spelen en fysisch zijn mijn spelers in orde. We kunnen lopen en lopen meestal ook goed. Het enige wat nog ontbreekt is de passing. Die moet beter. Volgende wedstrijd recupereren we een aantal spelers die zo'n pass kunnen trappen", is Sollied hoopvol.

  Custovic: "Onderlinge concurrentie houdt de ploeg scherp"

  Adnan Custovic werd gevraagd wat er het meeste deugd deed: de derbywinst of de derde zege op een rij. "Allebei. Het doet deugd om deze derby te winnen, maar ook drie overwinningen op een rij pakken is geweldig. Een reeks overwinningen neerzetten was al lang geleden. Ik ben trouwens niet alleen supertevreden over de uitslag, maar ook over het spel."

   

  "In het slot werden we achteruit gedrukt, dat is normaal. We gaven echter niets weg. De overwinning is naar mijn gevoel meer dan verdiend. Wat ook positief is, is dat we vandaag Tuur Dierckx recuperen na een jaar revalideren. Dat stemt me erg gelukkig. Onderlinge concurrentie houdt de ploeg scherp."

   

  "In de degradatiestrijd nemen we wedstrijd per wedstrijd. De volgende is donderdag tegen Anderlecht. Hoewel ze vanavond een uitschuivertje hadden tegen Moeskroen, weten we goed genoeg dat het de grootste club van het land blijft", is Custovic nog realistisch.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde partij! Het zit erop op de Freethiel! Waasland-Beveren pakt verdiend de scalp van Lokeren. Een ferme tik voor Lokeren, want ook Moeskroen wist vanavond te winnen.
  2. tweede helft, minuut 92. Davy Roef plukt een voorzet van Ticinovic eenvoudig uit de lucht. De Freethiel viert de redding als een doelpunt. Nog twee minuten.
  3. tweede helft, minuut 90. Benchaib brengt Bizimana ten val. De thuisploeg steelt nog wat seconden. Er komen vier minuten extra tijd bij.
  4. Gele kaart voor Aleksandar Boljevic van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 89
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Waasland-Beveren, Apostolos Vellios erin, Francesco Forte eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Nog vier minuten reguliere speeltijd. Valt er nog een bezoekend doelpunt uit de lucht of houdt Waasland-Beveren stand?
  7. tweede helft, minuut 82. Custovic rekt nog wat tijd door wissels door te voeren. Het spel trekt op niet veel meer. Waasland-Beveren is op weg naar een geweldig belangrijke overwinning.
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Waasland-Beveren, Tuur Dierckx erin, Nana Opoku Ampomah eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Lokeren heeft nog een kwartier om iets aan de tussenstand te doen.
  10. tweede helft, minuut 78. "Lokeren heeft de moed herwonnen". Glenn Martens, Sporza Radio.