• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard zet Oostende opzij en staat plots op vierde plaats

  einde
  31
  1. 43' - Geel - Paul José Mpoku
  2. 23' - Doelpunt - Zinho Vanheusden (3 - 0)
  3. 20' - Verv. Aristote Nkaka door Francois Marquet
  4. 12' - Doelpunt - Razvan Marin (2 - 0)
  5. 2' - Doelpunt - Moussa Djenepo (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Indy Boonen (3 - 1)
  2. 87' - Verv. Renaud Emond door Maxime Lestienne
  3. 80' - Geel - Christian Luyindama
  4. 73' - Verv. Mehdi Carcela-González door Orlando Sá
  5. 70' - Verv. Nicolas Lombaerts door Jordi Vanlerberghe
  6. 56' - Geel - Kevin Vandendriessche
  7. 51' - Verv. Collins Fai door Luis Pedro Cavanda
  2'Moussa Djenepo1 - 0
  12'Razvan Marin2 - 0
  23'Zinho Vanheusden3 - 0
  90+2'Indy Boonen3 - 1

  Standard heeft Oostende opgerold in een dolle openingsfase. Na de 3-0 nam het wat gas terug en kon Boonen de Oostendse eer redden: 3-1. Standard springt zo over Anderlecht en STVV naar de vierde plaats in de stand.

  Standard - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Al in de tweede minuut maakt Standard het verschil met Oostende duidelijk. De thuisploeg is scherper, sneller en gretiger dan KVO, dat nooit meer in de match komt.
  • Man van de match: Zinho Vanheusden was niet alleen verdedigend sterk, maar leefde zich ook aanvallend uit. Het leverde hem zijn eerste doelpunt in Luikse loondienst op.
  • Opvallend: KVO graaide de afgelopen jaren altijd minstens een punt mee uit Sclessin, maar aan die reeks komt nu een einde. De laatste keer dat Standard in eigen huis kon winnen van KVO, dateerde al van januari 2014. 

  Bekijk de goals uit Standard-KV Oostende (3-1)

  Wervelend Standard is al snel zegezeker

  Voor de Standard-fans is het altijd afwachten hoeveel zin hun spelers in een wedstrijd hebben, maar vandaag moesten ze niet lang op het antwoord wachten. Na nog geen twee minuten holde Djenepo achter een verre uittrap van Ochoa aan, hij zette verdediger Bataille te kijk en gaf doelman Ondoa het nakijken: 1-0, droomstart voor Standard.

   

  Het was het begin van een ware belegering van het Oostendse doel. Een schot van Carcela werd geblokt, Vanheusden kopte een uitgelezen kans naast.

   

  Nog voor het verstrijken van het eerste kwartier was de 2-0 een feit. Marin verraste met een zwiepend afstandsschot, Ondoa verkeek zich op de botsende bal en moest zich al een tweede keer omdraaien.

   

  Ook na de 2-0 raasde Standard gewoon door. Precies halfweg de eerste helft maakte Vanheusden er op aangeven van Carcela al 3-0 van, zijn eerste doelpunt voor Standard.

   

  Oostende hing in de touwen, al gaf het in het slotkwartier van de eerste helft toch nog wat tekenen van leven. Een kopbal van Lombaerts bleef zonder gevolg, Zivkovic toonde een gebrek aan killerinstinct toen hij alleen voor Ochoa verscheen.

  Tweede helft is een maat voor niets

  We weten niet of Gert Verheyen tijdens de rust een donderpreek heeft gegeven, maar KVO begon wel met iets meer enthousiasme aan de tweede helft. Vandendriessche versnelde door de as van het veld en passeerde een paar verdedigers, maar Vanheusden riep hem uiteindelijk een halt toe.

   

  Daarna verwaterde de partij en werd de vrees voor een overbodige tweede helft bewaarheid. Enkel Marin liet het indommelende publiek nog even opschrikken, met een knal die maar nipt naast vloog.

   

  Standard ging steeds nonchalanter voetballen, maar zelfs daar kon een onmondig Oostende niet van profiteren. Na balverlies van Luyindama leek de eerredder in de maak, maar Sakala negeerde zijn vrijstaande ploegmaats en wrong de kans eigenhandig de nek om.

   

  Bij de thuisploeg kregen ook de invallers de motor niet meer aan de praat. Alleen Emond had nog wat aanvallende ideeën, maar die bleven zonder resultaat.

   

  In de blessuretijd van een slappe tweede helft viel er toch nog een goal uit de lucht. Bij een Oostendse hoekschop duwde Indy Boonen van dichtbij de 3-1 binnen, al was die eerredder niet meer dan een voetnoot.

  Preud'homme: "Had toch wat meer gewild"

  • Michel Preud’homme (Standard): "Zoals we tegen Zulte Waregem speelden, hebben we vandaag ook de eerste 45 minuten gespeeld. De bedoeling was om na de rust nog een keer te scoren, want je weet nooit. Maar je ziet dat als de concentratie niet top is, er slechte passes en mindere controles komen. Goed, dat is begrijpelijk, want woensdag is er nog een wedstrijd. Toch had ik wat meer gewild, en ik wou vooral geen tegendoelpunt."

   "We staan nu weer in de top zes. Het zou mooi zijn om daar in te staan op het einde van het jaar, maar het is natuurlijk op het einde van de reguliere competitie dat het telt."

  Verheyen: "Nooit een wedstrijd geweest"

  • Gert Verheyen (Oostende): "De match is natuurlijk snel gespeeld. Als je hier iets wilt halen, moet je met de nul naar de kleedkamer kunnen ofwel op voorsprong komen. Maar als je al na twee minuten de 1-0 pakt, loop je snel achter de feiten aan. Na de 3-0 mochten we dan wel wat meespelen, en dat hebben we niet eens zo slecht gedaan. Ik heb gevraagd om in de tweede helft te blijven voetballen, om hier toch nog enigszins een goed gevoel aan over te houden."

   "Het is niet het moment om kwaad te worden. Ik ga een jongen van 19 die naast de bal trapt niet beschuldigen, maar dat zijn fouten die je cash betaalt en waardoor er nooit een wedstrijd is geweest."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Standard wint eenvoudig met 3-1 van Oostende en wipt naar de vierde plaats in het klassement.
  2. tweede helft, minuut 93. Toch nog een eerredder. Boonen redt de eer voor Oostende. Er was even sprake van buitenspel, maar de bal kwam van een Standard-verdediger, dus de goal telt: 3-1.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Indy Boonen van KV Oostende. 3, 1.
  4. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra. Er worden aan deze overbodige tweede helft nog 3 minuten blessuretijd toegevoegd.
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Standard, Maxime Lestienne erin, Renaud Emond eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Vluchtschot Emond. Emond beseft dat de tijd begint te dringen voor een goal en probeert nog wat. Hij wordt uitgerekend door ploegmaat Djenepo gehinderd bij zijn schot.
  7. tweede helft, minuut 83. Een heerlijk indraaiende voorzet van Marin wordt door Emond bijna in doel gedeponeerd, maar de bal passeert langs de verkeerde kant van de paal.
  8. Gele kaart voor Christian Luyindama van Standard tijdens tweede helft, minuut 80
  9. tweede helft, minuut 77. Marquet te hoog. Standard krijgt zijn clean sheet niet zomaar cadeau van Oostende. Marquet wordt prima vrijgespeeld centraal voor doel, maar hij kan zijn schot niet laag houden.
  10. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Standard, Orlando Sá erin, Mehdi Carcela-González eruit