• home
 • video
 • pas verschenen

  Topschutter Samatta loodst leider Genk naar zege in Eupen

  einde
  02
  1. 39' - Geel - Silas Gnaka
  2. 20' - Doelpunt - Mbwana Samatta (0 - 2)
  3. 13' - Doelpunt - Mbwana Samatta (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Dieumerci Ndongala door Rubin Seigers
  2. 82' - Verv. Silas Gnaka door Nils Schouterden
  3. 78' - Verv. Joseph Paintsil door Zinho Gano
  4. 75' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  5. 74' - Verv. Cheick Keita door Danijel Milicevic
  6. 68' - Verv. Yuta Toyokawa door Samuel Essende
  7. 65' - Verv. Alejandro Pozuelo door Sander Berge
  13'Mbwana Samatta0 - 1
  20'Mbwana Samatta0 - 2

  Genk heeft de verplaatsing naar Eupen tot een goed einde gebracht. Dankzij 2 goals van topschutter Samatta beleefde Genk een rustige avond: 0-2. Genk houdt Club Brugge zo op 7 punten.

  Eupen - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: Halfweg de eerste helft kan Genk beginnen teren op een dubbele voorsprong. Eupen blijft niet bij de pakken neerzitten, maar is niet bij machte om uitgesproken doelkansen bij elkaar te voetballen.
  • Man van de Match: Met twee rozen breidt Ally Samatta zijn voorsprong in de stand van de topschutters nog wat meer uit. De Tanzaniaanse spits van Genk gaf zichzelf dus het best mogelijke verjaardagscadeau.
  • Opvallend: Na de fameuze uitglijder van Antwerp bij Club Brugge zette Genk zijn status als beste uitploeg in de Jupiler Pro League nog wat meer in de verf. De leider verloor dit seizoen nog niet op verplaatsing.

  Bekijk de goals uit Eupen - Genk:

  Gouden Stier neemt Eupen op zijn hoorns

  Beide ploegen werden met hun B-elftal uit de Beker van België gewipt en hadden in de plenzende regen aan de Kehrweg dus iets recht te zetten. Malinovski en Pouraliganji deelden wat plaagstootjes uit, maar daarna nam Genk het heft resoluut in handen.

   

  Samatta botste eerst nog op een kordate tackle van Blondelle, maar was even later wel trefzeker. Nadat Van Crombrugge met een geweldige reflex uitpakte op de inzet van Pozuelo, vond de topschutter in de rebound het kleinste gaatje. Samatta toonde zich na twintig minuten ook rapper dan zijn belagers en wipte de 2-0 in doel.

   

  Genk kon bij die stand op de rem gaan staan zonder de controle te verliezen. Eupen gaf niet op, maar ontbeerde de kwaliteit om de bezoekers te verontrusten. Schotjes van Pouraliganji, Toyokawa en Luis Garcia konden Vukovic niet bang maken.

  Bekijk de panna van Ndongala:

  Genk speelt het zonder te forceren uit

  Ook in de tweede helft was een enthousiast Eupen zelden of nooit in staat om Genk in de problemen te brengen. De regen viel met bakken uit de lucht, maar dat kon niet van de kansen gezegd worden.

   

  Pas zo'n twintig minuten voor tijd moest een spaarzaam Genk echt gaan opletten. Fall kon de voorzet van de uitstekende Gnaka net niet genoeg verlengen en invaller Essende sprak zijn verkeerde voet aan om af te werken. Luis Garcia kwam dan weer slecht uit met zijn passen.

   

  In de toegevoegde tijd deed scheids Dierick nog zijn best om de samenvatting te vullen. Hij floot een strafschop na vermeend handspel van Heynen, maar herzag zijn beslissing terecht na het bekijken van de beelden. Zo boekte Genk al bij al drie eenvoudige punten om zijn voorsprong aan de kop te herstellen.

  Bekijk het verslag van Eupen-Genk:

  Samatta: "Goals zijn slechts een bonus"

  Man van de Match Ally Samatta bouwde een feestje met de fans. "Het is altijd leuk om drie punten te pakken, zeker op verplaatsing. De mensen moeten dan helemaal vanuit Genk naar hier komen."

   

  "Mijn goals zijn een bonus, ik wil gewoon de ploeg helpen. De punten zijn erg belangrijk voor ons. Het was een lastige wedstrijd op dat kleine veld en in de regen", verklaarde de topschutter van de competitie.

   

  "Dit is ook geen weer voor mij", lachte de Tanzaniaan. "Ik kom uit een deel van Afrika waar het altijd 30°C is. Het is soms moeilijk, maar ik red me wel."

  Doelman Van Crombrugge hoopt op beterschap

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Genk boekt een spaarzame overwinning op bezoek bij Eupen. Samatta hield met twee doelpunten de voorsprong van zijn ploeg op de rest van het klassement intact.
  2. tweede helft, minuut 93. Dierick geeft Eupen nog een strafschop na handspel van Heynen, al plakt die arm toch echt wel tegen zijn lichaam. Op aangeven van de videoref gaat de scheids de beelden bekijken en herziet hij zijn beslissing.
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KRC Genk, Rubin Seigers erin, Dieumerci Ndongala eruit
  4. tweede helft, minuut 90. "Eigenlijk kan je de punten voor Genk al bijschrijven". Tom Boudeweel.
  5. tweede helft, minuut 89. Ook een volley van Milicevic mist het doelkader.
  6. tweede helft, minuut 88. Garcia stuurt zijn vrije trap door het wankele muurtje dat Samatta en Gano hebben opgetrokken. Vukovic is terecht boos, ook al belandt de bal een dikke meter naast zijn doel.
  7. tweede helft, minuut 85. Dapper Eupen. De thuisploeg verdient alleen al voor haar volgehouden inzet een doelpuntje. Zit dat er nog in in de absolute slotfase van deze wedstrijd?
  8. tweede helft, minuut 82. Genk is toch weer wat wakkerder beginnen voetballen.
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAS Eupen, Nils Schouterden erin, Silas Gnaka eruit
  10. tweede helft, minuut 79. De kansjes blijven samen met de regen uit de lucht vallen voor Eupen. Luis Garcia komt echter slecht uit met zijn passen en schiet onhandig naast.