• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent wervelt als uitgesproken Play-off 1-kandidaat over Cercle

  einde
  41
  1. 34' - Doelpunt - Sigurd Rosted (2 - 0)
  2. 33' - Geel - Isaac Koné
  3. 17' - Doelpunt - Brecht Dejaegere (1 - 0)
  1. 90' - Geel - Arnaud Lusamba
  2. 85' - Doelpunt - Serge Gakpé (4 - 1)
  3. 78' - Verv. Brecht Dejaegere door Stallone Limbombe
  4. 76' - Geel - Guévin Tormin
  5. 71' - Verv. Vitinho door Guévin Tormin
  6. 64' - Doelpunt - Vadis Odjidja Ofoe (4 - 0)
  7. 60' - Verv. Anderson Esiti door Birger Verstraete
  8. 60' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Eric Smith
  9. 51' - Doelpunt - Jonathan David (3 - 0)
  17'Brecht Dejaegere1 - 0
  34'Sigurd Rosted2 - 0
  51'Jonathan David3 - 0
  64'Vadis Odjidja Ofoe4 - 0
  85'Serge Gakpé4 - 1

  Na een magere 5 op 15 heeft Gent op indrukwekkende wijze aangeknoopt met de overwinning. Cercle Brugge zag sterretjes in de eerste helft en kreeg uiteindelijk vier rake klappen, onder leiding van orkestmeester Vadis Odjidja.

  AA Gent - Cercle Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Na drie missers van Jaremtsjoek brak Dejaegere na een kwartier de ban. Het startschot van een overtuigende Gentse zege.
  • Man van de match: Vadis Odjidja strooide met passes. Met twee assists en een prachtgoal was hij alomtegenwoordig.
  • Opvallend: Sommige tegenstanders liggen je niet. Na een 0-3 in Brugge, krijgt Cercle ook in de Ghelamco Arena heel wat goals om de oren.

  Bekijk de goals uit AA Gent- Cercle Brugge (4-1)

  Blitzstart Gent levert maar twee doelpunten op

  Gent schoot verschroeiend uit de startblokken tegen Cercle, alsof het aan verlengingen begon van de bekermatch tegen STVV. Enkel Roman Jaremtsjoek weigerde mee te werken. Hij miste twee huizenhoge kansen in de openingsminuten.

   

  Toch moest Yannick Thoelen met de eerste redding van de partij uitpakken. Zijn rechtervoet lag nog in de weg van het openingsdoelpunt van Bruno. De actie werd echter niet meer dan een voetnoot in een wervelende eerste helft van Gent.

   

  Na een kwartier zorgde Dejaegere voor de verdiende voorsprong voor Gent. Nardi lag nog in de weg van de kopbal van Jaremtsjoek, maar was kansloos op de rebound. Jaremtsjoek, nog maar eens, liet nog een derde kans onbenut.

   

  Als de spits faalt, neemt de Gentse defensie zoals wel vaker zijn verantwoordelijkheid. Rosted liet de Ghelamco Arena nog eens vieren, toch al het vijfde doelpunt dit seizoen van de centrale verdediger. Na nog een dot van een kans voor David mocht Cercle blij zijn dat het halfweg slechts twee goals in het krijt stond.

  Roman Jaremtsjoek miste twee huizenhoge kansen in de openingsfase.

  Gent stoomt door na de pauze

  Cercle-coach Laurent Guyot probeerde met een dubbele wissel nog de bakens te verzetten na de pauze, maar de Gentse trein van Jess Thorup stond stevig op de rails. Jonathan David nam de Brugse hoop weg na een heerlijke assist van Odjidja tussen de benen van Koné. 

   

  En nog was de Gentse honger niet gestild, want ook uitblinker Odjidja wou nog zijn goaltje meepikken. Met een knappe streep in de linkerbovenhoek gaf de dirigent zijn prestatie nog wat meer glans: 4-0.

   

  Gent liet de teugels vieren na de vierde treffer, Cercle ging op zoek naar een eerredder. Niet toevallig klaarden de invallers die klus. Tormin bediende Gakpé, die Thoelen vloerde. De Gent-doelman baalde om zijn clean sheet, maar het kon de Gentse vreugde niet drukken. Met een stevig statement eist Gent weer zijn plekje op in de top 6.

  Kijk naar het verslag:

  • Vadis Odjidja (AA Gent): "Het was een mooie goal, lekker binnengetrapt. Ik denk niet dat de keeper er veel aan kon doen. Ik ben blij met de prestatie vandaag, ook van de ploeg. We speelden met druk, lieten de bal goed rondgaan en hebben niet onnodig energie verspild. De trainer had gevraagd om snel te starten en dat hebben we ook gedaan. Die lijn hebben we ook doorgetrokken."
  • Jess Thorup (coach Gent): "Ik ben heel tevreden met de prestatie, de eerste helft was de beste onder mijn bewind. We konden 7 of 8 keer gescoord hebben. We trokken meteen de lijn van tegen STVV door. We hebben nu 5 van onze 6 thuiswedstrijden gewonnen en dat is een van de belangrijkste fundamenten om bovenaan mee te doen. Jaremtsjoek speelde een goede wedstrijd, ook al scoorde hij niet.  Hij moet nog wat vertrouwen voor de goal krijgen."    
  • Laurent Guyot (coach Cercle): "De beste heeft gewonnen, er was een duidelijk verschil tussen beide ploegen. Tegen Anderlecht was het misschien onze beste prestatie, vanavond onze slechtste.  Ik vind het ontgoochelend voor onze supporters die de verplaatsing hebben gemaakt. Zonder inzet maken we geen kans, meer kan ik er niet over zeggen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Gent heeft op indrukwekkende wijze weer aangeknoopt met de overwinning. Het vloert Cercle met 4-1 en springt de top 6 weer binnen.
  2. Gele kaart voor Arnaud Lusamba van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 90
  3. tweede helft, minuut 88. Het Gentse publiek is de overwinning al aan het vieren. Het laat al een kwartier de teugels vieren, maar de prestatie van het eerste uur was indrukwekkend.
  4. tweede helft, minuut 86. Gakpé redt de eer. De invallers doen het dan toch voor Cercle. Invaller Tormin bereikt ook verse kracht Gakpé, die binnen knalt. Yannick Thoelen vloekt over zijn gemiste clean sheet.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Serge Gakpé van Cercle Brugge. 4, 1.
  6. tweede helft, minuut 85. Gent tikt de bal wat rond op het middenveld, maar de scheidsrechter had de wedstrijd al even mogen affluiten.
  7. tweede helft, minuut 82. Gent valt wat stil, maar Stallone Limbombe heeft wel nog zin om zich te tonen. Een snel schot gaat nipt naast.
  8. tweede helft, minuut 78. Gent trekt zich weinig aan van de gele kaart voor Tormin en trekt meteen ten aanval. Dejaegere legt een hoge bal klaar voor Verstraete, die over knalt.
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KAA Gent, Stallone Limbombe erin, Brecht Dejaegere eruit