• home
 • video
 • pas verschenen

  Blamage voor Anderlecht: het verliest ook in Moeskroen

  einde
  31
  1. 41' - Geel - Zakaria Bakkali
  2. 15' - Doelpunt - Marko Bakic (2 - 0)
  3. 7' - Doelpunt - Mbaye Leye (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Yannis Mbombo
  2. 90' - Verv. Manuel Benson door Yannis Mbombo
  3. 88' - Verv. Zakaria Bakkali door Kenny Saief
  4. 86' - Geel - Manuel Benson
  5. 80' - Doelpunt - Mbaye Leye (3 - 1)
  6. 77' - Doelpunt - Nany Dimata (2 - 1)
  7. 74' - Verv. Marko Bakic door Bilal Chibani
  8. 72' - Verv. Fabrice Olinga door Mico Kuzmanovic
  9. 67' - Geel - Ognjen Vranješ
  10. 66' - Verv. Francis Amuzu door Jeremy Doku
  11. 65' - Verv. Alexis Saelemaekers door Edo Kayembe
  12. 61' - Geel - Alexis Saelemaekers
  7'Mbaye Leye1 - 0
  15'Marko Bakic2 - 0
  77'Nany Dimata2 - 1
  80'Mbaye Leye3 - 1

  Anderlecht heeft ook zijn eerste match na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck verloren. Het verliet het veld in Moeskroen met het schaamrood op de wangen: 3-1. Anderlecht legt trieste cijfers voor: 1 op 15.

  Moeskroen - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na de 2-1 van Dimata leek er even nog wat in te zitten voor Anderlecht, maar Leye legde paars-wit met een geweldige kopbal definitief het zwijgen op.
  • Man van de match: Genk-huurling Manuel Benson bracht de verdediging van Anderlecht meer dan eens in verlegenheid. Hij had met twee assists een groot aandeel in de zege van Moeskroen.
  • Opvallend: Moeskroen had tot vandaag amper vier keer gescoord in eigen huis dit seizoen, uitgerekend tegen Anderlecht treffen ze drie keer raak.

  Bekijk de goals uit Moeskroen-Anderlecht (3-1)

  Moeskroen al na een kwartier op rozen

  Het was van bij de aftrap duidelijk dat Moeskroen zijn kans rook tegen een onzeker Anderlecht. De thuisploeg drukte paars-wit achteruit en trok vrank en vrij ten aanval.

   

  Al na zeven minuten leverde dat resultaat op. Benson zette Saelemaekers in de wind en vond bij de eerste paal Leye, die in duikvlucht zijn eerste voor Moeskroen scoorde: 1-0.

   

  Anderlecht had geen enkele reactie in huis en keek na een kwartier zelfs al tegen een dubbele achterstand aan. De oprukkende Bakic werd door niemand wat in de weg gelegd en dus besloot de Montenegrijn om zelf te trappen. En dat deed hij met verve: met een geweldige pegel in de linkerbovenhoek zette hij Moeskroen op een onverhoopte 2-0 -voorsprong.

   

  Bij Anderlecht, dat door een pak geblesseerden met een onuitgegeven middenveld aantrad, lukte vrijwel niets. Eén keer mondde een paars-witte aanval uit in een doelkans, Butez moest zich strekken om de kopbal van Bakkali uit zijn doel te houden.

   

  Meer kreeg Anderlecht niet voor elkaar. Moeskroen hield de partij onder controle en prikte af en toe tegen. Benson en Olinga zetten de verdediging van Anderlecht, met zowaar Vranjes in de rangen, nog een paar keer aan het werk, maar het bleef 2-0.

  Leye maakt malaise bij Anderlecht compleet

  Na de pauze was er even wat beterschap te bespeuren bij Anderlecht. Een wroetende Bakkali probeerde de bakens te verzetten, maar het samenspel met de dramatisch acterende Santini liep mank.

   

  Na tien minuten in de tweede helft was er toch nog eens een kans voor de bezoekers. Saelemaekers speelde Gerkens vrij in de zestien meter, maar die raakte vanuit een scherpe hoek niet voorbij Butez.

   

  Op het uur werd de blamage ei zo na compleet voor Anderlecht. Na onwaarschijnlijk geknoei achterin leek het 3-0 te worden, maar na overleg met de VAR keurde Boucaut het doelpunt af wegens buitenspel.

   

  Zo kon Anderlecht blijven hopen op een wonderbaarlijke verrijzenis, en een kwartier voor tijd leek die ook even in de maak. Dimata kopte bij een vrije trap van Bakkali krachtig raak en maakte er zo 2-1 van.

   

  De opgelaaide hoop bij de paars-witte supporters werd echter heel snel weer de kop ingedrukt. Een geweldige kopbalgoal van Leye werd eerst nog afgekeurd, maar de VAR zorgde voor gerechtigheid: 3-1 voor Moeskroen, dat dankzij de zege wegkomt van de laatste plaats. Anderlecht blijft met heel veel vragen achter.

  Najar: "Dit is de hardste periode sinds ik bij Anderlecht ben"

  Cobbaut: "We moeten kritisch zijn voor onzelf "

  Belhocine: "Voetbal kent geen medelijden"

  • Karim Belhocine (coach Anderlecht): "Als je zo snel twee goals slikt, weet je dat het moeilijk wordt. Ik ben niet ontgoocheld over de mentaliteit, maar de kwaliteit moet veel beter. Helaas kent voetbal geen medelijden. Je hoopt dat je op 5 of 6 dagen alles kan veranderen, maar we hebben meer tijd nodig. Ik ga nu strijden om de laatste match van het jaar te winnen."
  • Bruno Godeau (Moeskroen): "De druk lag bij Anderlecht en we hebben al vaker iets getoond tegen de grote ploegen. Het geeft vertrouwen als je meteen scoort tegen een zieke ploeg. We hebben nog zo prestaties nodig op verplaatsing om uit de gevarenzone te raken."
  • Bernd Storck (coach Moeskroen): "We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld tegen een grote ploeg. We verdienen deze overwinning. Ook in de vorige wedstrijden speelden we goed, maar scoorden we niet. Nu pakken we de bonus van de laatste wedstrijden in één match. Als we zo blijven presteren, ben ik zeker dat we niet zakken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Anderlecht gaat met 3-1 de boot in op het veld van Moeskroen.
  2. Gele kaart voor Yannis Mbombo van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 93
  3. tweede helft, minuut 91. Mbombo naast. Bij het ingaan van de 4 minuten extra tijd laat de net ingevallen Mbombo zich meteen zien. Hij krult de bal centimeters naast de verste paal.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Excel Moeskroen, Yannis Mbombo erin, Manuel Benson eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Applaus voor Benson. Matchwinnaar Benson krijgt bij zijn wissel een daverend applaus van het thuispubliek. Dik verdiend.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Anderlecht, Kenny Saief erin, Zakaria Bakkali eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Van Durmen maakt het niet af. Didillon voorkomt erger voor Anderlecht. Van Durmen mag alleen op doel afstormen, maar stuit op de goed uitgekomen doelman.
  8. Gele kaart voor Manuel Benson van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 86
  9. tweede helft, minuut 84. Doku naast. Het gaat hier plots lekker op en neer op Le Canonnier. Dimata speelt Doku vrij, die met binnenkant links voorlangs besluit.