• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Club Brugge krijgt zijn motor in de competitie maar niet aan de praat

  einde
  00
  1. 44' - Geel - Stefano Denswil
  2. 15' - Geel - Elohim Rolland
  1. 90+3' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  2. 90+1' - Geel - Gary Kagelmacher
  3. 90' - Geel - Ruud Vormer
  4. 86' - Verv. Hans Vanaken door Siebe Schrijvers
  5. 83' - Verv. Clinton Mata door Cyril Ngonge
  6. 74' - Verv. Felipe Avenatti door Ilombe Mboyo
  7. 71' - Geel - Loïs Openda
  8. 71' - Geel - Felipe Avenatti
  9. 70' - Verv. Teddy Chevalier door Imoh Ezekiel
  10. 66' - Verv. Marvelous Nakamba door Loïs Openda
  11. 58' - Geel - Larry Azouni

  Kampioen Club Brugge zet zijn slappe reeks in de Jupiler Pro League gewoon voort. Op het veld van KVK kwam Club niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Met 10 op 30 stevent Club op de winterstop af.

  Kortrijk - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Dennis lijkt Club Brugge verdiend op 0-1 te zetten, maar zijn kopbalgoal telt uiteindelijk niet. Op de herhalingen heeft scheids Lambrechts een overtreding van Denswil op Rolland ontwaard.
  • Man van de Match: Kortrijk zette een haast onwrikbare organisatie neer en houdt voor de tweede week op rij een titelkandidaat in bedwang. Exponent van die defensieve sterkte is de onvermurwbare Gary Kagelmacher.
  • Opvallend: Het viel te verwachten dat deze wedstrijd zou uitdraaien op een gelijkspel. Kortrijk is, op staartploeg Waasland-Beveren na, de zwakste thuisploeg in de Jupiler Pro League en Club wacht al zes uitmatchen op een zege.

  VIDEO: Dennis lijkt de 0-1 te maken, maar zijn kopbalgoal telt uiteindelijk niet

  Video player inladen ...

  Kaminski staat pal op enige echte kans

  Een stug Kortrijk had vorige week nog Genk op een gelijkspel gehouden, dus wist Club Brugge dat het scherpte en concentratie aan de dag moest leggen in het Guldensporenstadion. Dat deed de kampioen ook, maar hij botste voortdurend op de ijzeren organisatie van de thuisploeg.

   

  Club had bijna voortdurend de bal, maar oogstte weinig. Een schotje van Nakamba stelde weinig voor en ook de kopbal van Dennis belandde ver naast. Avenatti mikte aan de overkant beter, maar kon Horvath niet verrassen. Het bleef met een vergrootglas zoeken naar kansen, want ook een ver schot van Rits bleek niet ongevaarlijk.

   

  Plots zorgde diezelfde Rits wel voor opwinding. Hij dwong Kaminski met een vluchtschot van dichtbij tot een geweldige redding. Al dat balbezit ten spijt kwam Club voor de rust niet dichter bij de voorsprong die het verdiende.

  VIDEO: Vormer en Rits nemen D’Haene in de sandwich en geven elkaar een high five

  Video player inladen ...

  Videoref houdt Club Brugge van de zege

  De tweede helft kon haast niet anders dan beter worden dan de eerste en begon ook veelbelovend, vooral met een iets avontuurlijker Kortrijk. Beide ploegen verknoeiden echter zelf een aanval. Zo hinderde Dennis Vormer en had Chevalier geen oog voor zijn maats.

   

  KVK klauwde zich steeds beter in de wedstrijd met een afgeweken poging van Avenatti en een plaatsbal van Chevalier, maar verder liet landskampioen Club het niet komen. Vanaken knikte recht op Kaminski en de pas ingevallen Openda trof de deklat. Dennis kopte even later een hoekschop binnen, maar de videoref greep in en liet scheids Lambrechts de beelden herbekijken. Daarop zag de ref een overtreding van Denswil en dus keurde hij de 0-1 af.

   

  Het treffen werd na die betwistbare beslissing steeds bitsiger met een paar stevige overtredingen en gele kaarten. Tussen de gensters door was er nog een rollertje van Wesley, maar het was KVK dat nog een hand uitstak naar de zege. Rolland en D'Haene zagen hun schoten echter afgeblokt.

  Kaminski: "We zijn toch wel tevreden met de 0-0"

  Video player inladen ...

  Denswil: "We moesten hier gewoon de drie punten pakken"

  Video player inladen ...

  Leko: "Als één ploeg verdiende om te winnen, dan was het Club"

  • Yves Vanderhaeghe (coach KV Kortrijk): "Ik ben heel tevreden. Over het resultaat en we houden ook weer de nul. We hebben getoond dat we een hecht blok zijn dat moeilijk uit verband te spelen is. Tegen Genk en Club halen we in één week telkens een punt, daar mogen we trots op zijn. Club kwam niet echt tot uitgespeelde kansen, maar er was bij ons te weinig voortzetting."
  • Ivan Leko (coach Club Brugge): "We waren de betere ploeg. Op basis van inzet en mentaliteit was het een goed Club, veel beter dan op Beveren. We hebben enkele goeie kansen gehad, er was een discutabel doelpunt en achteraan hebben we weinig weggegeven. Als één ploeg verdiende om te winnen, dan was het Club. Maar dat is voetbal. Mijn spelers hebben alles gegeven. Er was progressie. Ik heb een solide ploeg gezien die wist wat te doen met en zonder bal."

  VIDEO: Vanaken poort Hines-Ike

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Einde

   Club Brugge blijft bij Kortrijk op 0-0 steken en pakt in de competitie een schamele 10 op 30. Kaminski en een betwistbare tussenkomst van de VAR hielden de kampioen van de zege.
  2. "Het is geen gemakkelijke match voor Lambrechts"

   Peter Vandenbempt
  3. Openda kegelt Kagelmacher tegen de reclameborden. De jonge vleugelspeler ontsnapt aan een kaart, Kagelmacher krijgt die wel omdat hij zich gaat revancheren.
  4. Het is zowaar KV Kortrijk dat in het slot op zoek gaat naar de 1-0. Vormer wil dat niet toestaan en pakt geel voor een late schop.
  5. Kortrijk zet aan!

   Mboyo houdt de bal nipt binnen en bedient dan Rolland, maar die schiet wat angstig. Er volgt een hoekschop en daarop wordt de knal van D'Haene maar net op tijd afgeweerd.
  6. Met een zuur gezicht haast Vanaken zich naar de bank. Siebe Schrijvers krijgt nog een paar minuten om mee de doorbraak te forceren.