Jupiler Pro League - speeldag 19 - 15/12/18 - 20:02
Mehdi Terki
84'
Mehdi Terki
2 - 0

Lokeren heeft zijn reddingsoperatie opgesmukt met drie punten. De rode lantaarn won voor eigen volk van STVV, dat voor het eerst sinds eind oktober een competitiematch verloor.

Lokeren - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: STVV wil meteen na de pauze orde op zaken stellen, maar het schot van Bezus strandt op de paal. Meer levert de korte opflakkering van de bezoekers niet op.
  • Man van de match: Marko Miric kroonde zich tot matchwinnaar met een levensbelangrijke goal voor Lokeren. Even tevoren had hij ook al getekend voor de eerste grote kans van de thuisploeg.
  • Opvallend: Lokeren-STVV is niet bepaald een garantie op spektakel. De laatste 10 confrontaties leverden amper 11 goals op, met de match van vandaag erbij zitten we aan 13 goals in 11 matchen.

Bekijk de goals uit Lokeren - STVV (2-0)

Miric straft misser van Steppe af

Trond Sollied bracht een offensief elftal aan de aftrap en zag zijn ploeg ook meteen ten aanval trekken. Toch was het wachten tot halfweg de eerste helft op een eerste echte doelpoging. STVV-doelman Steppe zweefde een schotje van Benchaib uit zijn doelvlak.

De bezoekers leken er intussen weinig zin in te hebben. STVV, dat tegen de rode lantaarn zijn plek in de top zes kon verstevigen, kwam bijzonder mak en ongeïnspireerd voor de dag en voetbalde in de eerste helft geen enkele kans bij elkaar.

Op het halfuur kregen de verkleumde toeschouwers eindelijk wat om zich aan te verwarmen. Steppe moest zich eerst reppen om een listige kopbal van Miric voor de lijn te keren, maar ging even later wel de mist in bij een botsend schot van Marecek. Miric was goed gevolgd om de misser van de doelman af te straffen en duwde de 1-0 in het lege doel.

STVV krijgt de motor niet aan de praat

Bij het begin van de tweede helft kregen we even een ander STVV te zien. Kamada zette zich door in de zestien meter en bediende Bezus, die zijn schot tegen de paal zag stranden. Het was plots alle hens aan dek bij Lokeren, maar de thuisploeg bleef overeind.

Het herwonnen enthousiasme bij de bezoekers brokkelede daarna snel weer af, al moest De Wolf nog één keer gepast optreden bij een schot van Boli. Veel meer kreeg STVV niet voor elkaar. De Limburgers acteerden op Daknam nooit als een ploeg die een plek in de top zes verdient.

Vijf minuten voor tijd verloste Terki het nagelbijtende thuispubliek met de verlossende 2-0: de Algerijn glipte door de buitenspelval en bleef koelbloedig voor doel. Lokeren pakt zo drie belangrijke punten en dicht het kloofje met Moeskroen.