2. 58' - Doelpunt - Morteza Pouraliganji (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 19 - 15/12/18 - 20:00
58'
Morteza Pouraliganji
58'
1 - 0

Eupen heeft zich iets steviger in de buik van het klassement genesteld dankzij een 1-0-overwinning tegen Moeskroen, dat in de stand bijgehaald wordt door Lokeren.

Eupen - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Vlak na de 1-0 moet Van Crombrugge tot twee keer toe uitpakken met een nodige redding. De thuisdoelman doet dat met verve, waarna Moeskroen geen uitgespeelde kansen meer krijgt.
  • Man van de match: Na twee mislukte pogingen probeerde Luis Garcia het maar als aangever. En met succes, want Pouraliganji nam zijn puike vrije trap met beide handen in ontvangst.
  • Opvallend: Eupen lijkt zijn draai te hebben gevonden voor eigen publiek. Slechts een team doet het op dit moment beter dan Eupen voor eigen publiek. Charleroi won namelijk zijn laatste zeven thuisduels.

Bekijk de goal uit Eupen - Moeskroen (1-0)

Zeldzame kansen in zwakke eerste helft

Negen maanden geleden was Eupen-Moeksroen nog de meest besproken wedstrijd van het seizoen. Toen scoorde Toyokawa drie keer in de Eupense 4-0-zege die KV Mechelen veroordeelde tot de degradatie. De wedstrijd van vanavond krijgt allicht een minder prominente plaats in de annalen van het Belgisch voetbal.

Beide teams begonnen met de nodige voorzichtigheid aan de wedstijd en uitgespeelde kansen lieten dan ook op zich wachten. Na ruim een kwartier kregen we de eerste noemenswaardige kans te zien, maar Vojvoda zag zijn optimistische poging in het zijnet eindigen.

Aan de overkant liet veteraan Luis Garcia het dan weer na op geklungel in de Moeskroense verdediging af te straffen. Butez bracht zijn eigen linksachter in de problemen, maar zette dat nog recht met een puike redding. Vlak voor rust liet ook de bedrijvige Fallhet openingsdoelpunt liggen wanneer hij de voorzet van Toyokawa de nek omwrong.

Moeskroen heeft geen antwoord op treffer Pouraliganji

Na de pauze was het hopen op wat meer animo en dat leek er aanvankelijk te komen. Opnieuw kreeg Luis Garcia een uitgelezen kans op 1-0, maar zijn inzet was te zwak om Butez te verontrusten. De rol van aangever ligt de kapitein van Eupen duidelijk beter. Vlak voor het uur dook Pouraliganji perfect op voor de neus van Butez om de vrije trap van de Spanjaard in doel te werken.

De Iraniër leek nog even na te genieten, want meteen na de aftrap liet hij zich ringeloren door Sarmiento. Gelukkig voor Eupen stond Van Crombrugge wel op te letten en met een knappe redding hield hij de Colombiaan van een snelle gelijkmaker en ook een afstandsschot kon de Eupense goalie niet verontrusten.

Moeskroen drong nog aan, maar kon geen vuist meer maken, waardoor de thuisploeg de wedstrijd zonder al te veel problemen kon uitspelen. Eupen nestelt zich met deze zuinige in de buik van het klassement, terwijl Moeskroen gedeeld laatst staat na de zege van Lokeren tegen Sint-Truiden.

Van Crombrugge: "Genoeg gepompt en niet verzopen"

Hendrik Van Crombrugge (Eupen): “Dit jaar zijn er weinig zekerheden. Cercle wint bij Genk, Beveren wint thuis van Club en staat nu ook voor op Antwerp. Iedereen kan winnen van iedereen en dat maakt het des te belangrijk om punten te pakken tegen de rechtstreekse concurrenten. Na de 1-0 was er wat euforie en was het even pompen of verzuipen. Gelukkig hebben we voldoende gepompt en zijn we niet verzopen.”

Godeau: "Begonnen aan tweede helft als watjes"

Bruno Godeau (Moeskroen): “Dit is een grote ontgoocheling en vooral een grote frustratie. Je wil vooral uit het zootje raken waarin we nu zitten en dat kan niet als je zulke fouten blijft maken. Het is altijd hetzelfde, wedstrijd na wedstrijd. We beginnen als watjes aan de tweede helft, we slikken een doelpunt en Eupen parkeert de bus. Proficiat aan Eupen, maar wij geven hen drie punten. We moeten ons focussen op de volgende wedstrijd en thuis punten pakken. We hebben al grote ploegen verslagen en Anderlecht draait niet goed. Voor ons is alles mogelijk.”

90+3'

Een gekraakt schot van Luis Garcia is het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Na een zwakke vertoning houdt Eupen de drie punten toch thuis nadat het doelpunt van Pouraliganji uit de lucht kwam vallen. Moeskroen kon bijna meteen tegenprikken, maar maakte daarna geen aanspraak meer op een punt.
90+2'

Slotminuut

De wedstrijd lijkt gespeeld te zijn. Eupen mag nog een hoekschop nemen en de wedstrijd lijkt zich naar het laatste fluitsignaal te slepen.
90+1'

89'
Moeskroen heeft nog maar enkele minuten om een slotoffensief uit de mouw te schudden. Kunnen Benson en co Van Crombrugge nog bedreigen?
86'
85'
Moeskroen blijft op de deur kloppen, maar lijkt geen vuist te kunnen maken om die te kunnen openbreken. Als het spelbeeld zo blijft, lijkt Eupen af te stevenen op een overwinning.
82'
De vrije trap van Luis Garcia wordt terug in het pak gekopt door Pouraliganji, maar Bushiri is te verrast om snel te reageren.
81'
Boya trakteert Fall op een stevige tackle en incasseert zo een gevaarlijke vrije trap. Boya toonde zich vanavond niet de zekerste der verdedigers.
78'
Benson laat de bal slim lopen tot bij Vojvoda en krijgt hem ook meteen terug, maar de Genk-huurling ziet zijn poging ver over en naast het Eupense doel waaien.
76'
Mulumba verlegt het spel knap naar links, waar Gnaka is opgerukt om de bal meteen voor doel te gooien. Veel snelheid in de bal, maar geen volk voor doel. Een maat voor niets, dus.
76'
74'
Via Blondelle verdwijnt de inzet van Sarmiento in hoekschop. Die wordt snel genomen, maar in twee tijden belandt de bal in de grijparmen van Van Crombrugge.
72'
Nog maar 20 minuten op de klok. Veel actie hebben we nog niet te zien gekregen en nu is het aan Moeskroen om de druk op te voeren. Voorlopig gebeurt dat schoorvoetend, maar het tempo zal toch de lucht in moeten.
69'
Benson laat zich een eerste keer zien. De dribbelkont zet Blondelle in de wind en brengt de bal gevaarlijk voor doel, maar Van Crombrugge duikt goed naar de bal.
67'
Sarmiento wordt door de buitenspelval geloodst, maar stift de bal tegen de paal. Uiteindelijk fluit Van Driessche de aanval toch af voor offside.
60'
Opnieuw is het de Eupense doelman die zich moet onderscheiden! Deze keer zijn het zijn vuisten die in de weg liggen voor een Moeskroens schot uit de tweede lijn. Moeskroen lijkt wakker te zijn geschud door de 1-0.