• home
 • video
 • pas verschenen

  Oulare bezorgt Standard een punt bij seizoensrevelatie STVV

  1. 45+1' - Doelpunt - Daichi Kamada (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Yohan Boli door Cristian Ceballos
  2. 83' - Verv. Alexis De Sart door Steven De Petter
  3. 81' - Verv. Gojko Cimirot door Razvan Marin
  4. 80' - Geel - Roman Bezus
  5. 73' - Geel - Samuel Asamoah
  6. 69' - Geel - Pol Garcia
  7. 62' - Geel - Collins Fai
  8. 59' - Doelpunt - Obbi Oulare (1 - 1)
  45+1'Daichi Kamada1 - 0
  59'Obbi Oulare1 - 1

  STVV en Standard hebben een boeiende wedstrijd gespeeld op de 18e speeldag. De onvermijdelijke Kamada opende de score met een dribbel. Oulare maakte verdiend gelijk voor de bezoekers.

  Sint-Truiden - Standard in een notendop

  • Sleutelmoment: Boli glijdt bij 1-1 Vanheusden als een kamikaze omver in de zestien meter. Strafschop voor Standard zou je denken, maar scheidsrechter Lambrechts én de VAR vinden dat er niet genoeg aan de hand is.
  • Man van de Match: Guillermo Ochoa werd in de eerste helft herhaaldelijk onder vuur genomen, maar de Mexicaanse muur bleef overeind op een paar uitstekende kansen van Sint-Truiden en hield Standard zo in de race.
  • Opvallend: Standard op Stayen, dat is niet direct een succesverhaal. Voor de laatste uitzege van de Rouches in Sint-Truiden moeten we terug naar 2007. Dat komt neer op een reeks van negen matchen zonder overwinning.

  Bekijk de goals uit STVV - Standard (1-1)

  STVV sluit ijzersterke helft af met voorsprong

  Het was een kletsnatte avond op Stayen, maar op het kunstgras had dat niet zo'n invloed als vroeger op de Truiense moddervlakte. STVV trok, met 12 op 12 in de tas, meteen ten aanval. Kamada dribbelde zich naar een kans en schoot vanuit een schuine hoek recht in het kruis van Ochoa. Aan de overkant was er een bescheiden schot van Lestienne.

   

  Standard kon echter niet tippen aan de kansen van de thuisploeg. Boli trof van ver de paal, De Norre kopte de herneming in de dankbare armen van Ochoa. De Mexicaanse doelman had het bijzonder druk en hield Boli twee keer kort na elkaar van de 1-0. Eerst maakte hij zich erg breed en even later ranselde hij een kopbal uit de verste hoek. De bezoekers zetten daar een door de wind vervaarlijk zwiepende hoekschop van Kosanovic tegenover.

   

  Plots viel er een gapend gat in de Luikse afweer. De Sart dook erin, maar verslikte zich oog in oog met Ochoa. We lekenen af te stevenen op een 0-0 bij de rust, maar Kamada besliste er anders over. De Japanner zette iedereen een neus met een geweldige slalom en zette STVV verdiend op voorsprong.

  VIDEO: Auw! Ochoa krijgt bal in de kroonjuwelen

  Standard toont ander gelaat en grijpt een punt

  De tweede helft bracht raad voor Standard, dat steeds meer vat kreeg op het spel van Sint-Truiden. Er was veel rood-witte druk, maar in en rond de rechthoek liep het nog te vaak spaak. Zo ramde Lestienne een kans tegen de heup van ploegmaat Emond. De oprukkende Fai strandde daarna op Teixeira.

   

  STVV zag serieus af en moest het lang stellen met een schuchter schotje van Boli. Oularé, tot dan vooral in de rol van aanspeelpunt, kreeg op het uur de kans om te schieten. Eerst werd hij nog overspoeld door verdedigers, maar even later was het wel raak. Fai stak de bal diep, Oularé rondde Steppe en maakte het koeltjes af.

   

  Het vervolg van de wedstrijd bleef bijzonder boeiend. Een vermoeid STVV knokte voor wat het waard was, maar mocht blij zijn dat scheids noch VAR een strafschopfout zag in de roekeloze tackle van Boli. Tussen de Luikse druk door was de beste kans nog voor De Sart, maar die faalde alweer toen Ochoa voor hem verscheen.

   

  Het verbazende STVV blijft na een 7 op 9 tegen Anderlecht, Antwerp en Standard stevig in de top zes. Standard schuift voorlopig op naar plaats zes, maar daar is het drummen. Morgen kunnen Charleroi en Gent er namelijk weer over wippen.

  Preud'homme: "De omstandigheden waren moeilijk"

  "Er waren veel kansen langs beide zijden, elk met onze eigen stijl", analyseerde Michel Preud'homme. "Het is een logisch resultaat. De mentaliteit was goed, dat maakt me heel blij."

   

  "De omstandigheden waren nochtans moeilijk: regen, kunstgras, wind, veel afwezige spelers. Maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld. Oulare heeft bewezen dat hij terug is."

   

  "We hebben na een goede reeks tegen Kortrijk, Eupen en Sevilla en een slechte wedstrijd tegen Club Brugge weer een goede prestatie neergezet. We hebben regelmaat nodig als we Play-off I willen spelen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Na een meeslepende en intense wedstrijd delen STVV en Standard de punten. Kamada scoorde voor de rust, Oularé erna: 1-1 op Stayen dus.
  2. tweede helft, minuut 92. "Als je de rekening maakt, is een punt misschien niet genoeg voor Standard". Peter Vandenbempt.
  3. tweede helft, minuut 91. Wanneer zijn ploeg het eventjes zwaar heeft, lokt de listige Bezoes een overtreding van de af en toe nog wat groene Vanheusden uit.
  4. tweede helft, minuut 89. Boli haast zich naar de kant en maakt plaats voor Cevallos. De laatste minuten gaan stilaan beginnen.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij STVV, Cristian Ceballos erin, Yohan Boli eruit
  6. tweede helft, minuut 88. De energie druppelt zachtjesaan uit de Truiense lijven, maar puur op wilskracht houdt de thuisploeg Standard af en probeert het zelfs een aanval in elkaar te boksen.
  7. tweede helft, minuut 85. Nog dik vijf minuten. Wie trekt deze meeslepende wedstrijd naar zich toe?
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Steven De Petter erin, Alexis De Sart eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Agbo verkoopt De Sart een tik. Er is amper protest, maar ook hier had een strafschop best gekund.
  10. tweede helft, minuut 82. Zinho Vanheusden heeft heel wat kilometers gevreten. De verdediger heeft nu last van vreselijke krampen en strompelt, ondersteund door verzorgers, naar de zijlijn.