• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen en Zulte Waregem delen de punten na zoutloos duel

  1. 90+3' - Geel 2 - Noe Dussenne
  2. 90+1' - Geel - Marco Bürki
  3. 85' - Verv. Mamadou Sylla door Mikael Soisalo
  4. 82' - Verv. Benjamin van Durmen door Bilal Chibani
  5. 74' - Verv. Mbaye Leye door Yannis Mbombo
  6. 70' - Geel - Noe Dussenne
  7. 67' - Verv. Nill De Pauw door Thomas Buffel
  8. 63' - Verv. Andrés Sarmiento door Manuel Benson

  Het duel in de kelder van het klassement tussen Moeskroen en Zulte Waregem eindigde zoals het begon, zonder doelpunten. Beide ploegen speelden een zeer matige partij.  Met dit gelijkspel doet geen van beide ploegen een goeie zaak in de strijd tegen de degradatie.

  Moeskroen - Zulte Waregem kort samengevat

  • Sleutelmoment: Pierrot van Moeskroen was heel de wedstrijd onzichtbaar tot hij 10 minuten voor tijd de beste kans van de match net naast de kruising kopte.
  • Man van de match:  Eigenlijk verdient geen enkele speler deze titel. Een pluim gaat naar de terreinverzorgers van Moeskroen die na de zondvloed het terrein toch speelklaar gekregen hebben.
  • Opvallend:  Het stond in de sterren geschreven dat de slechtste verdediging tegen de slechtste aanval een flauwe match zou opleveren. Beide ploegen schieten met dit gelijkspel eigenlijk niets op. Ze hebben wel geluk dat Lokeren verliest waardoor ze allebei een puntje op de Waaslanders uitlopen.

  Eerste helft om snel te vergeten

  In een draak van een eerste helft kwamen beide ploegen amper aan kansen. Zulte Waregem begon met de meeste drang naar voor en dat resulteerde in enkele waterkansjes. Sylla was er dicht bij, maar zijn kopbal ging nipt naast.

   

  Moeskroen herstelde het evenwicht zonder zelf kansen bijeen te voetballen. Een lichte opflakkering van Zulte Waregem net voor het half uur en enkele schotjes van Harbaoui en Bongonda zorgden ervoor dat de supporters toch niet in slaap dommelden. 0-0 was de logische ruststand.

  VIDEO: Terreinverzorgers Moeskroen met trekkers aan het werk voor de match

  Veelbelovend begin van tweede helft

  Zowel Moeskroen als Zulte Waregem leek met goede bedoelingen uit de kleedkamer te komen. Dat resulteerde in enkele halve kansen van Moeskroen.

   

  Zulte Waregem dreigde vooral langs infiltrates van De fauw.  Maar zowel Harbaoui, op voorzet van Bongonda, als De fauw zelf met een afgeweken schot vanuit de tweede lijn en een vrije trap die de paal scheerde, kwam niet tot scoren. 

   

  Vervelende kleine foutjes, het spel dat constant stil lag en voortdurende slordigheden zorgden ervoor dat het spelpeil zienderogen zakte. Pierrot kreeg nog de beste kans van de wedstrijd toen hij na 80 onzichtbare minuten keihard naast de kruising kopte.

   

  Dat Dusenne op het einde nog een tweede gele kaart pakte en dus rood voor een fout op de doorgbroken Harbaoui, is een voetnoot in een wedstrijd die beide ploegen zo snel mogelijk zullen willen vergeten.

   

  Francky Dury: "Geen goeie zaak voor ons."

  De trainer van Zulte Waregem was eerlijk na de bleke partij van zijn team.
  "Twee ploegen die weinig initiatief hadden en gaandeweg misschien wat schrik hadden om hier met een desillusie naar huis te moeten vertrekken. Voor ons is het geen goeie zaak en voor Moeskroen ook niet."

   

  "In zo'n situaties ruimen vertrouwen, durf, lef en initiatief plaats voor angst. Dat is bij iedereen zo en je geraakt daar niet zomaar uit.  Het is niet zo dat je van de rechterkolom zomaar naar boven kan gaan."

   

  "Eerste klasse doet iets met ploegen die achteraan staan, dat is echt niet leuk. De competitie loopt en je moet zien dat je niet op de laatste plaats belandt. Maar in België hebben we nog geluk dat er maar één ploeg degradeert."

   

  Op de vraag of de weersomstandigheden een rol gespeeld hebben, antwoordt Dury met een kwinkslag: "Jaja, het is daarom dat het allemaal niet gelukt is, omdat het veel regende en omdat er wind was! (schatert)"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde van de wedstrijd. De zwakke partij tussen Moeskroen en Zulte Waregem eindigt zoals hij is begonnen, op 0-0.
  2. tweede helft, minuut 94. Dusenne gaat aan de noodrem hangen. Hij houdt Harbaoui tegen en pakt zijn tweede gele kaart en dus rood.
  3. Tweede gele kaart voor Noe Dussenne van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Gele kaart voor Marco Bürki van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Diepe bal van Harbaoui op Buffel. Butez komt ver uit en lost het goed op.
  6. tweede helft, minuut 90. Venijn in de staart? Slordigheid bij Zulte Waregem. Voorzet van Olinga wordt paniekerig in hoekschop gewerkt.
  7. tweede helft, minuut 88. Buffel trapt de vrije trap rechtstreeks op doel. Butez kiest voor zekerheid en bokst de bal in hoekschop. .
  8. tweede helft, minuut 87. Olinga van Moeskroen ontsnapt aan een gele kaart na een duidelijke fout op Buffel.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Zulte Waregem, Mikael Soisalo erin, Mamadou Sylla eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Aan de overkant geklungel in de grote rechthoek. De spelers van Zulte Waregem maken er een potje van en verkwanselen een mogelijke kans.