• home
 • video
 • pas verschenen

  Het zijn de centrale verdedigers die Gent weer in de top 6 brengen

  1. 33' - Geel - Nana Asare
  2. 29' - Geel 2 - Sulayman Marreh
  3. 12' - Doelpunt - Sigurd Rosted (1 - 0)
  4. 6' - Geel - Sulayman Marreh
  1. 87' - Verv. Yuta Toyokawa door Samuel Essende
  2. 87' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Taiwo Awoniyi
  3. 84' - Geel - Birger Verstraete
  4. 78' - Doelpunt - Dylan Bronn (2 - 0)
  5. 74' - Verv. Mamadou Fall door Nils Schouterden
  6. 74' - Verv. Cheick Keita door Eric Ocansey
  7. 67' - Verv. Anderson Esiti door Jonathan David
  8. 66' - Verv. Giorgi Tsjakvetadze door Stallone Limbombe
  9. 60' - Geel - Yuta Toyokawa
  12'Sigurd Rosted1 - 0
  78'Dylan Bronn2 - 0

  AA Gent heeft na een magere 2 op 9 aangeknoopt met een driepunter. Centrale verdedigers Rosted en Bronn maakten de goals, telkens na een corner. Door die overwinning dringt Gent opnieuw de top 6 binnen.

  AA Gent - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Marreh smeert zichzelf na een halfuur een tweede gele kaart aan. Daardoor decimeert hij Eupen bij een 1-0-achterstand tot een tiental.
  • Opvallend 1: na een 2-0 in Anderlecht, 0-0 tegen Antwerp en 2-2 op Lokeren was AA Gent gebrand op een overwinning. Een niet geheel gevulde Ghelamco Arena werd op zijn wenken bediend met een goed resultaat. Het voetbal moet wel nog een pak beter.
  • Opvallend 2: net als vorige week in Lokeren zijn het de centrale verdedigers Rosted en Bronn (opnieuw in dezelfde volgorde) die scoren voor AA Gent.

  Bekijk de goals uit Gent - Eupen (2-0)

  Rosted breekt de ban

  Door het gelijkspel van Standard op STVV en de remise van Charleroi in Anderlecht kon AA Gent opnieuw de top 6 binnensluipen. Daar had het dan wel een overwinning tegen Eupen voor nodig.

   

  Missie-top 6 kreeg al snel vorm. Gent domineerde vanaf het eerste fluitsignaal en liet Eupen achter de bal aanhollen. Na 12 minuten mondde het meesterschap uit in een eerste treffer. Met een gelukje belandde een corner voor de voet van Rosted, die niet twijfelde en binnentikte (1-0).

   

  Gent, met Odjidja als grote motor, knutselde de betere kansen in elkaar, maar toch was het opletten voor de Eupense tegenprikjes. Marreh kopte een hoekschop ei zo na in de kruising.

   

  Het was meteen het laatste wapenfeit van de Gambiaanse middenvelder, want een paar minuten later trapte hij de bal na een gecontesteerde beslissing van ref Smet boos weg. Gevolg: met een tweede gele kaart mocht Marreh al na een halfuur de douche in.

  VIDEO: Gent-fans willen hoekschop van ex-speler Milicevic en fluiten Garcia uit: "Mili, Mili!

  Weer raak op corner

  Gent moest doorduwen, maar vierde de teugels. Al kwam Eupen wel nog goed weg toen een afgeweken voorzet van Asare net niet in doel belandde.

   

  Aan de overkant waren de bezoekers er ook een paar keer dichtbij. Souquet gleed de gelijkmaker van Garcia een paar meter voor de lijn uit een leeg doel.

   

  Zo was Eupen er vanuit het grote niets plots heel dichtbij en rond het uur moest ook Rosted zijn doelman Kalinic een handje komen helpen. Een minuut later redde de keeper met een voetveeg.

   

  Maar veel verder zouden de bezoekers niet meer komen. Gent zocht nadrukkelijk de 2-0. Die liet na een dip in de wedstrijd nog lang op zich wachten. Maar hij kwam er wel toen Gent opnieuw een corner kreeg en opnieuw een centrale verdediger - ditmaal Bronn - in doel besloot.

   

  De buit was binnen, maar voor Verstraete eindigde de match nog min of meer op een valse noot. Toen hij wat scheldwoorden in de richting van de lijnrechter gooide, kreeg hij een geel kartonnetje onder de neus geduwd. Dat betekent dat hij geschorst is voor de belangrijke confrontatie met Charleroi komende vrijdag, net als Asare overigens.

  Reacties:

  • Danijel Milicevic (Eupen, ex-Gent): "Het was een speciale wedstrijd. De Gent-fans hebben me echt prachtig welkom geheten. Wat de match betreft: wij hebben toch enkele grote kansen gehad en hadden met een punt naar huis kunnen gaan. Jammer. We toonden een goeie mentaliteit, iedereen vocht voor elkaar. Ondanks de nederlaag hebben we een goeie prestatie neergezet. Volgende week spelen we thuis een 6-puntenmatch tegen Moeskroen, die wordt heel belangrijk."
  • Dylan Bronn (AA Gent): "Inderdaad, de verdedigers scoren opnieuw. Onze eerste taak is de goals tegen te houden, maar als we dit kunnen doen, zijn we natuurlijk even blij. Hopelijk scoren onze aanvallers in de volgende match, maar op zich is dat niet belangrijk, want voetbal is een teamsport waarin iedereen zijn steentje bijdraagt. Wel jammer dat Asare en Verstraete volgende week ontbreken in Charleroi. Maar geen paniek, want er zullen goeie vervangers klaar staan."
  • Sigurd Rosted (AA Gent): "Nog 7 doelpunten en de Gouden Stier staat op de achterkant van mijn shirt. Dat is nu mijn doel (lacht). Ik scoor geregeld, maar dat is op zich niet zo nieuw. In Noorwegen scoorde ik ook veel, het ligt een beetje in mijn natuur. Of we onze aanvallers nog nodig hebben? Hahaha, natuurlijk. Momenteel hebben onze spitsen het wat moeilijk, maar ze moeten gewoon blijven gaan en dan komt alles wel goed. We hebben niet fantastisch gespeeld, maar we winnen wel verdiend. Nu staan we weer in de top 6 en daar willen we blijven staan."
  • Jess Thorup (Gent-coach): "We scoren uit stilstaande fases die een heel belangrijk onderdeel van het voetbal vormen. We hadden in de eerste helft nog een mooi aantal kansen vanuit ons spel, maar verzilverden er geen enkele van. Tegen 10 man spelen is niet altijd een voordeel en dat zag je even in de tweede helft toen Eupen twee keer gevaarlijk aan ons doel kwam. Maar na de 2-0 was het binnen. De 3 punten zijn vandaag het belangrijkste."

  Een vreugdedansje in de tribune:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde: 2-0. Gent haalt het met 2-0.
  2. tweede helft, minuut 91. De eerste van twee minuten extra tijd is verstreken.
  3. tweede helft, minuut 90. We zijn in de slotfase aanbeland. Gent heeft gewonnen spel.
  4. tweede helft, minuut 89. Garcia, geen Mili. Luis Garcia krijgt een fluitconcert over zich heen, omdat hij een corner neemt. "Mili, Mili!", scanderen de Gent-fans. Milicevic vindt het best grappig.
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Samuel Essende erin, Yuta Toyokawa eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Taiwo Awoniyi erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Schorsing voor Verstraete . Verstraete roept vanalles naar de lijnrechter, wat hem op een gele kaart komt te staan. Niet slim! Daardoor is hij geschorst voor de belangrijke confrontatie met Charleroi komende vrijdag. Ook Asare zit in hetzelfde schuitje.
  8. tweede helft, minuut 84. Naar plaats 6. Met een overwinning dringt AA Gent weer de top 6 binnen. Het staat dan met 28 punten voor Charleroi en Standard, die allebei 27 eenheden tellen.