• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk pakt sinterklaascadeau van Club Brugge niet helemaal uit

  1. 45' - Doelpunt - Julien De Sart (1 - 1)
  2. 29' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  3. 20' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 0)
  4. 12' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  1. 90+5' - Geel - Thomas Kaminski
  2. 90+2' - Geel - Alejandro Pozuelo
  3. 90' - Geel - Jovan Stojanovic
  4. 89' - Verv. Andriy Batsula door Brendan Hines-Ike
  5. 81' - Geel - Bennard Kumordzi
  6. 77' - Verv. Jere Uronen door Bojan Nastic
  7. 74' - Verv. Imoh Ezekiel door Teddy Chevalier
  8. 69' - Geel - Andriy Batsula
  9. 66' - Verv. Felipe Avenatti door Jovan Stojanovic
  10. 63' - Verv. Sander Berge door Bryan Heynen
  11. 54' - Verv. Dieumerci Ndongala door Zinho Gano
  20'Mbwana Samatta1 - 0
  45'Julien De Sart1 - 1

  Genk heeft niet optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van Club Brugge. De competitieleider bleef in eigen huis steken op een 1-1-gelijkspel tegen KV Kortrijk. Het heeft nu wel een bonus van 5 punten op de nummer 2 in de stand. "Geen reden tot paniek dus", vindt Genk-speler Leandro Trossard.

  Genk - Kortrijk kort samengevat

  • Sleutelmoment: Ondanks het stroeve voetbal versiert Genk diep in de toegevoegde tijd toch nog een uitstekende kans om de overwinning over de streep te trekken. Kaminski ranselt de kopbal van Gano uit zijn doel.
  • Man van de Match: Julien De Sart bleef als enige Kortrijkzaan op de middenstrook overeind zonder brute en opzichtige overtredingen. Tekende voor de knappe 1-1 en werd een assist ontzegd door de spilzieke Chevalier.
  • Opvallend: Racing Genk zet een reeks neer van 26 thuiswedstrijden waarin het minstens één doelpunt maakt, maar de laatste thuiszege dateert al van 20 oktober. De leider slikt dus zelf veel te regelmatig goals.

  Bekijk de goals uit Genk - Kortrijk (1-1)

  Laks Genk laat voorsprong glippen

  Genk begon met veel balbezit, maar botste op een vastberaden Kortrijk en werd ook niet geholpen door een glibberige grasmat. De eerste kansjes aan beide kanten stelden weinig voor en dus kwam de 1-0 van Samatta als een donderslag bij heldere hemel. De Tanzaniaan ramde zijn eerste sinds oktober via de lat tegen het net.

   

  De thuisploeg had duidelijk de smaak te pakken en drukte door. Pozuelo hield een bosje Kortrijk-spelers aan de praat en net toen hij te lang leek te dralen, mikte hij tegen de paal. Even later besloot de Spanjaard te slap om de lange ren van Maehle te bekronen.

   

  Met potig voetbal knokte Kortrijk zich weer in de wedstrijd. Rolland kapte zich handig vrij, maar vuurde zijn waarschuwingsschot de tribune in. De Genkse mogelijkheden droogden op en de bezoekers roken hun kans. De Sart mocht een keer oefenen en sloeg de Luminus Arena op slag van rusten met verstomming. Hij legde de 1-1 in de hoek na laks verdedigen bij Genk.

  Kortrijk verdedigt puntje met hand en tand

  De tweede helft begon met een furieus offensief van de thuisploeg, al bleven de kansen al bij al bescheiden. Pozuelo en Samatta konden de trekker immers niet overhalen. Scheidsrechter Alen wuifde, na tussenkomst van de VAR, ook vermeend handspel van Kumordzi weg.

   

  Stilaan sijpelde de energie uit de Genkse benen. Er was wel balbezit, maar de druk was steriel en Kortrijk zette alles over vast. Waar toch een gaatje viel, werd een professionele overtreding begaan. Invaller Heynen glipte er toch een keertje doorheen, maar Aidoo morste met zijn voorzet.

   

  Aan de overkant waren nog betere kansen te rapen. Van der Bruggen ramde in één tijd op de vuisten van Vukovic, Chevalier kreeg vlak na zijn invalbeurt dé kans op 2-1. De gekke Fransman schampte de bal. Nadien werd het spel van Kortrijk cynischer en lag de nadruk op het afbreken van Genkse aanvallen. Kaminski moest nog één keer aan de bak en sloeg de kopstoot van Gano net voor de lijn weg.

  VIDEO: Trossard denkt te scoren, maar loopt buitenspel

  Trossard: "Geen reden tot paniek"

  "In de eerste helft hebben we nog goed gevoetbald en kansen gecreëerd", vindt Genk-speler Leandro Trossard. "Helaas slikken we net voor de rust een knullige goal."


  "Na de rust vonden we geen ruimtes meer. Elke ploeg komt hier verdedigend spelen, met z'n elven loeren ze op de counter. Jammer genoeg vonden we geen oplossing."

   

  "Van paniek is er hoegenaamd geen sprake. We voeren nog altijd het klassement aan. En het begint allemaal pas in de play-offs. Als we blijven voetballen, lukt het wel weer. Donderdag zullen we ons alvast kwalificeren in de Europa League", pompt Trossard zichzelf moed in.

  Kaminski: "Hadden een duidelijk plan"

  Thomas Kaminski vindt niet dat Kortrijk een punt gestolen heeft in Genk. "Zeker niet, we hadden zelfs met 2-1 kunnen winnen", reageert de doelman van Kortrijk.

   

  "We hadden een duidelijk plan om Genk op te vangen en dat is goed gelukt. Het was moeilijk voetballen voor ons, maar we hielden ons centrum goed gesloten."

   

  Onder Yves Vanderhaeghe boekt Kortrijk 7 op 9. "Veel is er niet veranderd", vindt Kaminski. "De nieuwe coach bouwt voort op het werk van zijn voorganger. Hij legt wel andere accenten."

  D'haene: "Het punt is verdiend"

  Van der Bruggen: "We moeten al bij al blij zijn met dit punt"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde! Een wat loom aandoend Genk speelt thuis 1-1 gelijk tegen een potig Kortrijk en maakt dus niet helemaal gebruik van de uitschuiver van Club Brugge.
  2. Gele kaart voor Thomas Kaminski van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 94. Bijna Gano! Het mag niet zijn voor Genk. In de allerlaatste seconde haalt Kaminski met een geweldige reflex de kopstoot van Gano weg uit de winkelhaak.
  4. tweede helft, minuut 93. Er zit geen lijn meer in, maar Genk gaat nog een keer vol op het gaspedaal staan. Met hangen en wurgen houdt Kortrijk stand onder de druk.
  5. Gele kaart voor Alejandro Pozuelo van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 92. Pozuelo krijgt geel omdat hij iets te veel misbaar maakt na de zoveelste tik tegen zijn enkels.
  7. tweede helft, minuut 90. De stadionomroeper geeft aan dat er minstens vijf minuten bijkomen. Gano knikt een aardige voorzet nogal klunzig naast.
  8. Gele kaart voor Jovan Stojanovic van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 90
  9. tweede helft, minuut 89. Cynisme bij Kortrijk. Stojanovic gaat met zijn hele hebben en houden aan het shirt van Samatta hangen. Alle middelen zijn goed om dat puntje tegen de competitieleider veilig te stellen.
  10. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Brendan Hines-Ike erin, Andriy Batsula eruit