• home
 • video
 • pas verschenen

  Canesin schenkt Oostende nog eens driepunter, Lokeren krijgt nieuwe tik

  1. 85' - Geel - Mario Ticinovic
  2. 85' - Geel - Marko Miric
  3. 83' - Verv. Sander Coopman door Goran Milovic
  4. 81' - Verv. Ari Skúlason door Anton Saroka
  5. 79' - Verv. Richairo Zivkovic door Sindrit Guri
  6. 72' - Doelpunt - Fernando Canesin Matos (1 - 0)
  7. 69' - Verv. Indy Boonen door Jelle Bataille
  8. 68' - Geel - Ari Skúlason
  9. 65' - Geel - Zarko Tomasevic
  10. 60' - Verv. Joher Khadim Rassoul door Amine Benchaib
  72'Fernando Canesin Matos1 - 0

  KV Oostende heeft na een 1 op 9 weer aangeknoopt met de overwinning. Op eigen veld volstond een treffer van Canesin om Lokeren te verslaan. Een nieuwe tik dus voor Lokeren, dat nu alleen onderaan het klassement bengelt. "We moeten niet panikeren, er is nog genoeg tijd", relativeert Trond Sollied.

  KV Oostende - Lokeren in een notendop:

  • Sleutelmoment: In een kansarme wedstrijd is Canesin de enige die de weg naar doel vindt. Twintig minuten voor het einde baant hij zich met wat geluk een weg in de Lokerse defensie en neemt hij ook doelman De Wolf te grazen.
  • Man van de match: Fernando Canesin was de enige die voor wat frivoliteit zorgde in een flauwe wedstrijd. Zijn knappe dribbelacties leverden aanvankelijk wel niet veel op. Dat maakte hij uiteindelijk ruimschoots goed met z’n winning goal.
  • Opvallend: Oostende won vorig seizoen dan wel op Daknam, op eigen veld winnen van Lokeren was al geleden van 2 oktober 2015. Pas drie jaar later is het dus opnieuw gelukt.

  Bekijk de goal uit Oostende - Lokeren (1-0)

  Bedroevend voetbal in hondenweer

  “Heerlijk. Stortbuien. Rukwinden. Lawaai. Drukte. Stress. Voetbal, hoera.” Een tweet van KVO-fan Martin Heylen, die kon het hondenweer aan de kust wel appreciëren. Ook zijn ploeg ondervond er weinig hinder van en nam meteen het initiatief.

   

  Kansen leverden de Oostendse aanvalsgolven evenwel niet op. Het was daarentegen Lokeren dat na ruim een kwartier plots dicht bij de openingstreffer kwam. Na geklungel bij Faes en Ondoa kon Hupperts terugleggen naar de vrijstaande Marecek, maar die mikte onbesuisd naast.

   

  De thuissupporters konden zich verwarmen aan enkele knappe acties van Canesin, al bleef het orgelpunt wel telkens uit. Pas kort voor de rust viel het eerste schot tussen de palen. Of toch schotje, want veel moeite had De Wolf niet met de flauwe poging van Coopman.

  VIDEO: Canesin zet twee verdedigers in de wind met knappe beweging

  Canesin bekroont sterke match met winning goal

  Ook in de tweede helft bleef Canesin voor de meeste dreiging zorgen bij de kustploeg. Tot twee keer toe bediende hij Boonen, evenveel keer kreeg die de bal net niet voorbij De Wolf. Dat lukte ook Zivkovic niet toen die op het uur alleen op de doelman kon afgaan.

   

  Pas twintig minuten voor het einde werd de KVO-aanhang uit z’n lijden verlost. Na een één-twee met Zivkovic kwam Canesin met wat geluk weer in balbezit en van dichtbij gaf hij doelman De Wolf het nakijken.

   

  Lokeren zette nog alles op alles om nieuw puntenverlies te vermijden. Dat leverde nog wat schuchtere dreiging op, maar te vaak was het net niet voor de bezoekers. Oostende kwam zelfs nog dicht bij de 2-0, Vandendriessche besloot vanuit een scherpe hoek op De Wolf.

  Sollied: “Niet panikeren”

  De komst van Trond Sollied heeft nog niet voor de grote ommekeer gezorgd bij Lokeren. De Noor kon in 5 wedstrijden slechts 4 punten sprokkelen. “Ik ben zeer ontgoocheld. Geen van beide ploegen verdiende vandaag de overwinning. Het was een kwestie van toeval en wij krijgen weer de klap”, zegt de Lokeren-trainer.

   

  “Het is logisch dat de druk een rol speelde. We hadden een paar halve kansen en één grote kans in de eerste helft. Maar defensief stond het gewoon goed, er was niks aan de hand. Maar toen viel de bal slecht en zo zijn al veel van onze wedstrijden verlopen.”

   

  “Ook bij Oostende zat het verdedigend goed. We hebben veel voorzetten gegeven, maar we misten precisie en overzicht. Dat Lokeren de verliezer van de speeldag is? “Ja, maar er is nog genoeg tijd, we moeten niet panikeren. We zien dat de spelers willen winnen.” 

  Verheyen: “5 of 11 punten, dag en nacht verschil”

  Grote vreugde-uitbarsting bij Gert Verheyen, zijn Oostende deed vanavond een uitstekende zaak. “Het was een superbelangrijke match, dus ik ben heel blij. We zijn slecht begonnen aan de wedstrijd, maar dat hebben we wel vaker. Meestal hebben we dan een tegengoal nodig om los te komen. Ik was blij dat die niet viel.”

   

  “We hebben ons in de eerste helft nog herpakt en openden goed in de tweede helft. Maar na 20 minuten werd het toch weer wat minder. Dan was er een heel goede invalbeurt van Bataille, dat maakte toch wel het verschil.”

   

  Fernando Canesin zorgde voor de verlossende goal. “Hij is degene die ons er vaak doorheen sleurt op moeilijke momenten. Er is wel één constante bij ons: we eindigen altijd beter dan we beginnen. We hebben het moeilijk om fel te starten.”

   

  Dankzij de thuiszege zet Oostende een belangrijke stap richting behoud, tot opluchting van Verheyen. “5 punten of 11 punten, dat is dag en nacht verschil. Voor de gemoedsrust is dat heel belangrijk. Ik heb zolang mogelijk gezwegen over vechten tegen degradatie, maar ik ben daar zelf natuurlijk wel mee bezig geweest. Vooral omdat we zo moeilijk driepunters pakken.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Vreugde-uitbarsting bij Gert Verheyen. Zijn Oostende pakt nog eens de volle buit. Een doelpunt van Canesin volstond om Lokeren opzij te zetten.
  2. tweede helft, minuut 90. Canesin ontbindt nog eens z'n duivels. Goede doorsteekpass naar Vandendriessche, die besluit vanuit een scherpe hoek pal op De Wolf.
  3. tweede helft, minuut 89. Net niet voor Miric. Lokeren komt toch nog eens opzetten. De bal valt plots voor de voeten van Miric, maar die kan net niet snel genoeg uithalen. De ontgoocheling bij Lokeren is groot, dit kon wel eens de laatste kans zijn.
  4. tweede helft, minuut 86. Vandendriessche krijgt de bal tegen z'n arm op de rand van de zestien. Bij Lokeren schreeuwen ze meteen moord en brand, maar Boucaut laat begaan. Op de counter moet Ticinovic aan de noodrem trekken, het komt hem op een gele kaart te staan. Ook Miric krijgt nog geel, voor protest.
  5. Gele kaart voor Mario Ticinovic van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 85
  6. Gele kaart voor Marko Miric van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 85
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Oostende, Goran Milovic erin, Sander Coopman eruit
  8. tweede helft, minuut 82. De voorzetten van Tirpan blijven ondermaats. Ook dit keer kan Ondoa de bal al bij al makkelijk uit de lucht plukken.
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KSC Lokeren, Anton Saroka erin, Ari Skúlason eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Ook Sollied voert nog een wissel door. Skulason vliegt eruit, Saroka moet de klus klaren voor de bezoekers. Bij Oostende moet Coopman plaats ruimen voor Milovic.