• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp neemt tweede plaats over van Club Brugge

  1. 40' - Doelpunt - William Owusu (0 - 2)
  2. 37' - Geel - Dylan Batubinsika
  3. 34' - Geel - Egor Nazaryna
  4. 29' - Geel - Lloyd Palun
  5. 12' - Doelpunt strafschop - Lior Refaelov (0 - 1)
  6. 10' - Geel - Paul Nardi
  1. 89' - Verv. Aurélio Buta door Gaël Kakudji
  2. 81' - Verv. Adrien Bongiovanni door Dylan de Belder
  3. 80' - Verv. Lior Refaelov door Didier Lamkel Ze
  4. 70' - Geel - Aurélio Buta
  5. 68' - Geel - Sambou Yatabaré
  6. 67' - Geel - Adrien Bongiovanni
  7. 66' - Verv. Serge Gakpé door Johanna Omolo
  8. 65' - Verv. Lloyd Palun door Vitinho
  9. 61' - Verv. Egor Nazaryna door Sambou Yatabaré
  10. 55' - Geel - Yoann Etienne
  11. 53' - Doelpunt - Lior Refaelov (0 - 3)
  12'Lior Refaelov0 - 1
  40'William Owusu0 - 2
  53'Lior Refaelov0 - 3

  Antwerp heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Club Brugge. Het team pakte de volle buit bij Cercle en wipt over de kampioen naar de tweede plaats, op 4 punten van leider Racing Genk.

  Cercle Brugge - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cercle kwam nog met goede moed uit de kleedkamers, maar de derde Antwerpse goal sneed de Bruggelingen de adem af.
  • Man van de match: William Owusu stond na een moeilijke periode als bankzitter nog eens aan de aftrap en bedankte met een sterke prestatie. De Ghanees was betrokken bij de drie doelpunten.
  • Opvallend: Antwerp houdt al voor de vierde uitmatch op rij een clean sheet. De Great Old slikte dit seizoen nog altijd maar vier doelpunten op verplaatsing.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Antwerp (0-3)

  Lior Refaelov opent de score vanaf de stip

  In een geanimeerde openingsfase gingen beide ploegen op zoek naar een vroege goal. Ivo Rodrigues verkwanselde al na 4 minuten een dot van een kans voor Antwerp, aan de overzijde dwong Kylian Hazard Bolat tot een prima redding.

   

  In minuut 11 duikelde Owusu over de uitgekomen Nardi in de zestien meter: strafschop, oordeelde ref Visser. Er was even twijfel over buitenspel, maar de VAR gaf groen licht en dus kon Refaelov er vanaf de penaltystip 0-1 van maken.

   

  Na de openingsgoal bleven de beste kansen van de bezoekers komen. Nardi had de handen vol met stevige uithalen van Refaelov en Owusu. De thuisploeg kwam intussen niet veel verder dan een afstandsschot van Mercier.

   

  Kort voor de pauze drukte Antwerp nog even door en dat leverde ook een tweede doelpunt op. Buta snelde Etienne voorbij alsof die er niet stond, Owusu was goed gevolgd en maakte er tegen zijn ex-ploeg 0-2 van.

  VIDEO: Na knappe actie Hazard redt Van Damme op de lijn

  Antwerp breidt z'n voorsprong nog uit na de rust

  Tien minuten ver in de tweede helft legde Antwerp de wedstrijd in een definitieve plooi. Na een balrecuperatie van Owusu speelde Mbokani door tot bij Refaelov, en die gaf Nardi opnieuw het nakijken: 0-3.

   

  Cercle stond voor een onmogelijke opdracht, maar probeerde zich toch weer in de match te knokken. Mercier en Hazard zorgden voor de aanvoer richting spitsen, maar Cardona en Etienne kregen de bal niet tegen de touwen. De beste kans werd door Van Damme op de lijn gekeerd.

   

  Voor Antwerp hoefde het allemaal niet meer zo nodig. Nog één keer kwamen de bezoekers gevaarlijk voor de dag, met een gekruist schot van Mbokani dat voorlangs hobbelde.

   

  Een verdienstelijk Cercle ging in de slotfase nog op zoek naar een eerredder, maar Cardona raakte niet voorbij een sterke Sinan Bolat, en ook invaller De Belder kon de nul niet uitvegen voor de thuisploeg. Het bleef 0-3, Antwerp wipt over Club Brugge naar de tweede plaats en blijft zo vlotjes meedraaien bovenin.

  VIDEO: Juklerød wordt uitgelachen na mislukte inworp, maar krijgt wel tweede poging

  Laszlo Bölöni: "Iets mindere prestatie van ons"

  • Laszlo Bölöni (Antwerp): "Ik ben vooral tevreden over het resultaat, want onze prestatie vond ik iets minder. Na de 0-1 vonden we niet het juiste evenwicht en maakten we enkele technische fouten, waardoor we onder druk kwamen. Op technisch vlak was dit geen wedstrijd van hoog niveau. We waren wel efficiënt en we hebben enkele goede kansen gehad, maar ik vind dat we nog progressie moeten maken."

  • Laurent Guyot (Cercle Brugge): "Met 0-3 verliezen in eigen huis, dat doet pijn. Het toont ook de kloof tussen de topploegen en ploegen zoals wij, die in de middenmoot zitten. Dat is geen excuus. Wij hebben enkele jonge spelers die dat hogere niveau ook snel zullen aankunnen. Dat is de uitdaging voor ons. We moeten nu lessen trekken uit deze nederlaag met het oog op onze volgende thuismatch, tegen Anderlecht."

  Bölöni: "Deze keer zijn de sleutelmomenten in ons voordeel gevallen"

  Van Damme: "2e plaats? Belangrijkste is om POI te verzekeren"

  Nardi: "Ben verantwoordelijk voor die eerste goal"

  Mercier: "Zij waren efficiënter voor doel"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het laatste fluitsignaal weerklinkt! Antwerp verslaat Cercle met 0-3 en wipt in de stand over Club Brugge naar de tweede plaats.
  2. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Antwerp, Gaël Kakudji erin, Aurélio Buta eruit
  3. tweede helft, minuut 89. De Belder naast. Een eerredder lijkt er niet in te zitten voor Cercle. Etienne brengt de bal nog eens laag voor doel, de inlopende De Belder duwt het leer naast.
  4. tweede helft, minuut 86. De wedstrijd is gespeeld, maar de invallers proberen zich nog in de gunst van de coach te spelen. Bij Antwerp is het Yatabaré die zich doorzet, maar hij krijgt de fout tegen.
  5. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cercle Brugge, Dylan de Belder erin, Adrien Bongiovanni eruit
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Antwerp, Didier Lamkel Ze erin, Lior Refaelov eruit
  7. tweede helft, minuut 79. Bolat staat pal. Sinan Bolat is niet van plan zijn clean sheet af te geven. Hij staat oog in oog met de doorgebroken Cardona, maar laat zich niet passeren. Sterke wedstrijd van de doelman van Antwerp.
  8. tweede helft, minuut 75. Mbokani naast. Bij het ingaan van het slotkwartier laat Mbokani zich nog eens opmerken. Hij dribbelt tot aan de rand van de zestien meter en probeert een gekruist schot, de bal hobbelt naast.
  9. Gele kaart voor Aurélio Buta van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 70