• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende vermijdt op de valreep 0 op 9, geen 9 op 9 voor Essevee

  einde
  11
  1. 45' - Geel - Fashion Sakala
  2. 44' - Geel - Davy De fauw
  3. 39' - Geel - Nicolas Lombaerts
  4. 8' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Nill De Pauw door Henrik Rørvik Bjørdal
  2. 85' - Doelpunt - Indy Boonen (1 - 1)
  3. 80' - Verv. Aristote Nkaka door Sindrit Guri
  4. 79' - Geel - Sandy Walsh
  5. 77' - Verv. Theo Bongonda door Thomas Buffel
  6. 73' - Verv. Mamadou Sylla door Mikael Soisalo
  7. 69' - Verv. Fashion Sakala door Indy Boonen
  8'Hamdi Harbaoui1 - 0
  85'Indy Boonen1 - 1

  Zulte Waregem heeft een derde zege op een rij laten liggen tegen KV Oostende. In de slotfase wiste Boonen een doelpunt van Harbaoui uit. Essevee loopt weer wat weg van de gevarenzone, Oostende blijft in de rechterkolom hangen. Francky Dury was vooral misnoegd over het uitvallen van de VAR. "Het werkt 89 minuten en net die ene minuut wanneer wij een penalty kunnen krijgen werkt het niet."

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Oostende (1-1)

  Zulte Waregem - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na amper 13 seconden vergeet Zivkovic een blunder van Baudry af te straffen. Enkele minuten later doet Harbaoui dat wel na zwak moment van Nkaka.
  • Man van de match: Weinig jongens die er vandaag echt bovenuit staken, al viel Nill De Pauw bij de thuisploeg toch weer op met een sterke prestatie. Hij was de motor achter de aanvallen en zorgde ook zelf af en toe voor dreiging.
  • Opvallend: Oostende blijft achter met 6  op 27. De kustploeg kon dit seizoen nog maar 5 keer winnen, de laatste zege dateert alweer van begin november tegen Charleroi.

  Geen VAR, geen penalty

  De Sint kwam de aftrap geven in het Regenboogstadion, maar het was Baudry die cadeaus uitdeelde. Na slecht wegwerken van de verdediger kreeg Zivkovic al na amper 13 seconden een uitgelezen kans om de score te openen, maar Bossut hield Zulte Waregem overeind.

   

  Ook bij Oostende werd enkele minuten later flink geblunderd en Zulte Waregem strafte het wél af. Nkaka trapte compleet naast de bal en gaf Harbaoui zo een vrijgeleide. Die pakte het cadeau dankbaar uit en joeg de 1-0 hard in doel.

   

  Een incidentrijke start van de wedstrijd, maar daarna viel er minder te beleven. Oostende kon geen vuist maken. Een kopbal van Coopman net naast, veel meer hadden de bezoekers niet te bieden. Iets voor het halfuur eiste de VAR dan de hoofdrol op. De Bock beging al dan niet in de zestien hands op een voorzet van Tardieu, Visser legde de bal net buiten de grote rechthoek. Door een technisch probleem kon de VAR geen hulp bieden.

   

  Bijzonder zuur voor de thuisploeg, al hield die ook nadien de touwtjes in handen. Vooral Sylla toonde zich bedrijvig met een schot net naast en een volley in de handen van Ondoa. Ook Bossut moest nog eens aan de bak, al had hij niet veel moeite met een knal van De Bock.

  VIDEO: Dury geeft Bürki raad mee op een briefje

  Boonen bezorgt Zulte Waregem koude douche

  Ook in de tweede helft was Zulte Waregem aanvankelijk de betere ploeg. Ondoa hoorde een verre knal van De Pauw rakelings naast suizen. Aan de overkant viel er plots een kans uit de lucht voor Sakala, maar die was zelf te verrast om z’n kopbal te kadreren.

   

  Oostende ging gaandeweg wat beter voetballen, zonder Zulte Waregem echt in de problemen te brengen in een bijzonder matige 2e helft. Pas in de slotfase toonde de kustploeg z’n tanden. De pogingen van Milovic misten nog precisie, maar toen hij 5 minuten voor het einde Boonen wegstuurde, was het wel raak. Met een knap gekruist schot bracht hij de thuisploeg weer langszij.

   

  Koude douche voor Zulte Waregem en bijna ging het nog helemaal fout. Zivkovic kon alleen op Bossut afgaan, maar illustreerde nog eens pijnlijk het efficiëntieprobleem van Oostende. De kustploeg zette nog alles op alles, maar gescoord werd er niet meer.

  VIDEO: VAR kan scheidsrechter Visser niet bijstaan bij strafschopfase

  Verheyen: “Elk punt is belangrijk"

  "Voor ons is elk punt belangrijk, zeker tegen een ploeg die het goed deed de laatste weken. Het was ook belangrijk om ze in de stand onder ons te houden, om daar zelf niet terecht te komen. Het is niet zo dat we nu een enorme stap vooruit zetten, maar het is toch belangrijk na twee nederlagen", zegt KVO-coach Gert Verheyen.

   

  "Ik ben niet tevreden over onze eerste helft. Soms twijfel ik tussen kwaad worden en schreeuwen. De kwaliteit van inspelen en passen was gewoon niet goed genoeg in de eerste helft. Na de rust was het beter, dat hebben we al vaker gezien. We moeten eerst in de miserie zitten voordat we beter gaan voetballen."

   

  "We hadden uiteindelijk nog meer kansen dan Zulte Waregem. Genoeg om er 3 of 4 te maken. Dan moet je wel aan 80 procent afwerken en dat percentage is bij ons veel lager. Maar als je kijkt naar ons balbezit en onze kansen doorheen het seizoen, dat is gewoon voor ons niveau heel goed. Ik ben vooral ook tevreden over de attitude vandaag, de wil om de strijden voor een punt."

  Dury: “Miste drive van tegen Club Brugge”

  Zulte Waregem moest na 2 zeges vrede nemen met een punt. "In de eerste helft hebben we een doelpunt te weinig gemaakt en daardoor zijn we nog te weinig aan voetballen gekomen en zijn we gaan panikeren. We hebben heel veel vrije trappen en hoekschoppen gekregen, maar we hebben er weinig mee gedaan. Integendeel, het is op een corner van ons dat Oostende uiteindelijk scoort. Dat is balen", zegt coach Francky Dury.

  "Vorige week tegen Club Brugge was er meer gedrevenheid, die drive heb ik vandaag niet gezien. Dat is niet goed, want wij strijden nog altijd tegen degradatie. We moeten het hebben van hard werken en dat hebben we vandaag niet gedaan. We zijn zelfs nog goed weggekomen toen Bossut uit z’n doel moest komen."
   

  "Al hadden we ook een strafschop kunnen krijgen in de eerste helft. Ik begrijp nog altijd niet dat een communicatielijn 89 minuten kan werken en dat ze 1 minuut niet werkt, juist op het moment dat de belangrijkste beslissing moet genomen worden. Maar ik moet dat aanvaarden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Zulte Waregem leek op weg naar 9 op 9, maar de late gelijkmaker van Boonen besliste daar anders over. Al zal ook over de VAR nagepraat worden.
  2. tweede helft, minuut 93. Zulte Waregem is de controle nu helemaal kwijt. Canesin haalt de achterlijn en legt de bal achteruit, maar daar is niemand van de kustploeg gevolgd. Weg kans voor de bezoekers.
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Zulte Waregem, Henrik Rørvik Bjørdal erin, Nill De Pauw eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Dury probeert het ritme van Oostende te breken met een laatste wissel. Bjordal neemt de plaats in van De Pauw.
  5. tweede helft, minuut 90. Oostende ruikt plots bloed. Canesin dwingt een hoekschop af voor de bezoekers. Opnieuw alarmfase rood bij de thuisploeg, maar Guri kopt de bal uiteindelijk naast.
  6. tweede helft, minuut 86. Zivkovic laat het liggen. Zulte Waregem geeft het bijna nog helemaal uit handen. Zivkovic kan plots alleen afgaan op Bossut. Die lijkt te laat uit z'n doel te komen, maar Zivkovic vergeet te profiteren. De thuisploeg komt goed weg.
  7. tweede helft, minuut 86. Boonen brengt Oostende weer langszij. Koude douche voor Zulte Waregem: Oostende komt 5 minuten voor het einde alsnog langszij. Milovic geeft de bal mee met Boonen en die trapt de 1-1 gekruist binnen.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Indy Boonen van KV Oostende. 1, 1.
  9. tweede helft, minuut 83. Oostende kan tot twee keer toe dreigen op een hoekschop. Evenveel keer is het Milovic die voor gevaar zorgt, maar zijn pogingen zijn niet gekadreerd.
  10. tweede helft, minuut 82. Toch nog even alle hens aan dek bij Zulte Waregem, maar Zivkovic komt net niet goed bij de bal. Bossut moet toch een hoekschop toestaan.