• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe trakteert Kortrijk-fans op 2e thuiszege van seizoen

  einde
  10
  1. 44' - Geel - Kristof D'Haene
  2. 40' - Geel - Julien De Sart
  3. 23' - Geel - Bilal Chibani
  4. 2' - Doelpunt - Julien De Sart (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Teddy Chevalier door Imoh Ezekiel
  2. 89' - Verv. Benjamin van Durmen door Andrés Sarmiento
  3. 75' - Geel - Frank Boya
  4. 73' - Verv. Julien De Sart door Hannes Van der Bruggen
  5. 72' - Verv. Georgios Galitsios door Mërgim Vojvoda
  6. 62' - Verv. Jovan Stojanovic door Abdul Ajagun
  7. 51' - Geel - Jovan Stojanovic
  2'Julien De Sart1 - 0

  KV Kortrijk is de tweede ambtsperiode onder Yves Vanderhaeghe begonnen met 6 op 6. In eigen huis ging Moeskroen voor de bijl dankzij een vroege goal van De Sart: 1-0.

  Bekijk de goal uit Kortrijk - Moeskroen (1-0)

  KV Kortrijk - Excel Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Les Hurlus leken nog niet helemaal opgewarmd toen Mboyo al na een dikke minuut spelen de achterlijn mocht bereiken. De Sart werkte de actie af en liet Kortrijk zo met een voorsprong aan de match beginnen.
  • Man van de match: De leukste acties kwamen van KVK-rechtsachter Azouni. Hij hield samen met zijn collega’s achterin ook de nul. Kus van de juf en een bank vooruit.
  • Opvallend: Yves Vanderhaeghe pakt 6 op 6 in zijn eerste twee wedstrijden aan het roer van Kortrijk. Puike start, al moet er nog wat gewerkt worden aan de beloofde publieksverwennerij.

  Kortrijk begint met voorsprong aan de wedstrijd

  Academisch voetbal kregen we niet te zien in de derby tussen Kortrijk en Moeskroen. Nochtans kon de wedstrijd niet veel beter beginnen voor de Kerels. Avenatti kopte een hoge bal prima door op Mboyo en die slingerde het leer voor doel. Gulan kreeg het gevaar niet gekeerd en De Sart profiteerde optimaal: hij knalde de 1-0 na nog geen twee minuten spelen hoog in het doel.

   

  Moeskroen nam de partij nadien over, maar grote kansen puurde het niet uit het speloverwicht. Het was Kortrijk dat ondanks het mindere balbezit de beste kansen bleef versieren. Mboyo ontsnapte toen Galitsios vergat uit te stappen, maar miste zijn controle. Kort daarna rolde Azouni de rechterflank op en legde hij panklaar voor Stojanovic, die onbesuisd over trapte. 1-0 halfweg.

  VIDEO: Pijnlijk! Mboyo schiet de bal vol in het gezicht van Galitsios

  Kerels houden stand in overbodige 2e helft

  Veel beterschap kwam er niet in het tweede bedrijf. Moeskroen drukte Kortrijk achteruit, maar verder dan een kopbal van Leye in de armen van Kaminski en een pegel van Boya op diezelfde Kaminski kwamen de bezoekers niet.

   

  Kortrijk kreeg nog de beste kans toen Ajagun op de counter Chevalier bediende op de rechterflank. De Fransman kon kiezen voor Mboyo of Avenatti in de zestien, maar die werden nog genoeg gehinderd door een tackelende Dussenne die zo het gevaar slim neutraliseerde.

   

  Een slotoffensief van Moeskroen leverde nog wat hete standjes op voor het Kortrijkse doel, maar Kaminski werd meer dan eens goed geassisteerd door zijn verdedigers. De 1-0-overwinning van Kortrijk kwam niet meer in het gedrang.

   

  Vanderhaeghe pakt 6 op 6 in zijn eerste twee wedstrijden en doet Kortrijk zo aansluiten bij de middenmoot. Hoewel Moeskroen-coach Storck die ambitie uitsprak voor de wedstrijd, nemen Les Hurlus onderin geen afstand van Lokeren en Waasland-Beveren.

  VIDEO: Supporter gooit de bal pardoes in het gezicht van D'Haene

  Storck: "Wij hadden 70 procent balbezit"

  • Storck (coach Moeskroen): "Of ik kan leven met deze nederlaag? Neen. Er was maar één ploeg die voetbalde vandaag en dat waren wij. Naar mijn gevoel hadden wij om en bij de 70 procent balbezit, maar we puren er geen doelpunt uit. We missen killerinstinct. Wat de toekomst brengt? We willen uiteraard wel door in de beker maar kijken toch vooral vooruit naar de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem van volgend weekend."
  • Vanderhaeghe (coach Kortrijk): "De zege is felbevochten. We kwamen soms tekort in de duels tegen de stevige jongens van Moeskroen. Op de tegenaanval vonden we vaak de vrije ruimte niet en dat maakte dat we lang hebben moeten bibberen. Maar ik ben heel blij met de tweede zege op een rij en met nog eens een thuiszege. Hopelijk kan deze overwinning een vertrouwensboost geven voor de bekermatch tegen Zulte Waregem. We hebben dit jaar een mooie kans om nog eens naar Brussel te kunnen gaan."
  • De Sart (Kortrijk): "Ik wacht al weken op mijn eerste goal. Ik trap regelmatig naar het doel, dus het doet deugd dat hij er nu eens in vliegt. Het doelpunt was de sleutel van deze wedstrijd. We pakken er eindelijk eens de 3 punten mee die we ook al in sommige vorige wedstrijden hadden verdiend."
  • Leye (Moeskroen): "We hadden klaar moeten zijn in de openingsfase, want we waren gebriefd dat die cruciaal zou zijn. Helaas pakken we meteen een doelpunt dat de wedstrijd uiteindelijk beslist. Bij ons waren de laatste passes vaak niet goed, maar we merken wel dat we op de goede weg zijn en daar trekken we ons aan op."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Afgelopen! Kortrijk pakt 6 op 6 onder Yves Vanderhaeghe. Een vroeg doelpunt van De Sart volstond voor de overwinning tegen Moeskroen.
  2. tweede helft, minuut 92. Kortrijk kan de match helemaal dood maken op de counter. Vier roodhemden spurten vooruit, maar Ajagun verliest de bal.
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Imoh Ezekiel erin, Teddy Chevalier eruit
  4. tweede helft, minuut 90. De spionkop achter het doel zet de gezangen in. Chevalier krijgt intussen een applausvervanging. Opdracht volbracht voor Vanderhaeghe en co?
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Excel Moeskroen, Andrés Sarmiento erin, Benjamin van Durmen eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Nog zeven minuten reguliere speeltijd. Heeft Moeskroen nog een slotoffensief in petto?
  7. tweede helft, minuut 79. Het wordt nu echt wel warm voor de kooi van Kaminski, die al een paar keer bijgesprongen werd door zijn verdedigers.
  8. tweede helft, minuut 77. Kortrijk heeft zijn schaapjes nog niet op het droge. Leye laat de bal lopen voor Benson, die hard trapt, maar op de kont van Kagelmacher mikt.
  9. Gele kaart voor Frank Boya van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 75