• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent kruipt door oog van de naald tegen Lokeren na dolle slotfase

  einde
  22
  1. 45+1' - Doelpunt - Lukáš Marecek (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Lukáš Marecek door Joher Khadim Rassoul
  2. 89' - Doelpunt - Dylan Bronn (2 - 2)
  3. 87' - Doelpunt - Sigurd Rosted (2 - 1)
  4. 81' - Verv. Mehdi Terki door Mario Ticinovic
  5. 81' - Geel - Mickaël Tirpan
  6. 68' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Jonathan David
  7. 65' - Doelpunt - Mehdi Terki (2 - 0)
  8. 62' - Geel - Anderson Esiti
  9. 56' - Verv. Stallone Limbombe door Jean-Luc Dompé
  10. 56' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Taiwo Awoniyi
  11. 52' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  45+1'Lukáš Marecek1 - 0
  65'Mehdi Terki2 - 0
  87'Sigurd Rosted2 - 1
  89'Dylan Bronn2 - 2

  Lokeren leek voor het eerst sinds 2005 nog eens te winnen van AA Gent, maar gaf een 2-0-voorsprong helemaal uit handen in de slotminuten. Verdedigers Rosted en Bronn bezorgden Gent nog een onverhoopt punt.

  Lokeren - Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gent vindt het barstje in de Lokerse afweergordel niet, tot Skulason een vrije trap op de rand van het strafschopgebied weggeeft.
  • Man van de match: Moeten de Gentse aanvallers en verdedigers wisselen? Wat Tsjakvetadze, Jaremtsjoek en Awoniyi niet lukte, deed het centrale duo wel. Bronn en Rosted tekenden voor de doelpunten.
  • Opvallend: Lokeren kan al 13 jaar niet meer winnen tegen Gent, al was het er nu wel heel dicht bij.

  Bekijk de goals uit Lokeren-AA Gent (2-2)

  Lokeren scoort na boeiende eerste helft

  "We weten op papier hoe we Gent moeten kloppen", maakte Trond Sollied zich sterk. Allesbehalve blufpoker van de Noor, want Lokeren voetbalde fris - net als in de eerste helft tegen Charleroi - en had na 5 minuten al twee keer kunnen scoren. Miric liet beide kansen onbenut.

   

  Gent had meteen door dat het geen gezondheidswandeling zou worden op Daknam. Tsjakvetadze vuurde twee antwoorden af richting De Wolf, zonder succes. Maar het interessante openingskwartier was veelbelovend.

   

  Tsjakvetadze, de gevaarlijkste Gentse aanvaller, liet halverwege de eerste periode dé kans op de 0-1 liggen door te passen in plaats van te schieten. Ook aan de overzijde viel de openingstreffer niet. Terki zocht de rechterhoek, maar vond Kalinic.

   

  Net wanneer Gent zich in de regisseursstoel nestelde,  kwam een donderslag bij heldere hemel. Marecek waagde zijn kans vanop afstand en via Rosted verdween de bal in de winkelhaak. Voor de 11e keer in 17 wedstrijden stond Gent op achterstand.

  Gent zorgt voor spectaculaire ommekeer in slotminuten

  Tijdens de pauze haalde coach Thorup zijn pepervat boven: ongetwijfeld wou hij meer tempo en acties zien. Odjidja gehoorzaamde als een brave soldaat, al ging zijn schot via de buitenkant van de paal naast.

   

  Met invallers Dompé en Awoniyi richtte Gent zijn kanon nog wat meer op Ortwin De Wolf. Maar Bronn kopte van dichtbij op de Lokeren-doelman en ook Awoniyi miste onbegrijpelijk. Het Gentse bestuur zal tijdens de wintermercato mogen speuren naar creatieve, doelgerichte spelers.

   

  Lokeren zette zijn hakken in het zand en deelde zowaar nog een tweede mokerslag uit. Terki mocht een vrije trap van Skulason tegen de touwen duwen. Een dubbele voorsprong, niet slecht voor een ploeg die dit seizoen nog maar 14 keer kon scoren.

   

  In de heenwedstrijd kon Gent nog een 0-1-achterstand ombuigen, maar nu beukten de blauw-witte troepen op een muur. Tot Skulason een gevaarlijke vrije trap weggaf, Rosted gaf Gent hoop met een rake kopbal.

   

  Luttele seconden later deed Gent het ondenkbare: Bronn controleerde in het strafschopgbied, draaide en knalde in de linkerhoek: 2-2. Alsof het nog niet gek genoeg was, claimden de bezoekers nog een strafschop, maar de VAR werkte niet mee. Een zuur gelijkspel voor Lokeren, een onverhoopt punt voor Gent.

  Supporters van Lokeren troosten ontredderde Tirpan

  Thorup: "Ik heb geroepen tijdens de rust"

  • Jess Thorup (coach AA Gent): "Ik heb geroepen tijdens de rust, en dat was ook nodig. Ik had gehoopt dat we voort zouden bouwen op de match tegen Antwerp, maar  dat was niet het geval. Ik zal enkel de laatste 10 minuten onthouden, want dan geloofden we wel nog in de zege. Meer dan een punt verdienden we vandaag niet."
  • Trond Sollied (coach Lokeren): "Het was een leuke wedstrijd, beide ploegen wilden winnen. We kwamen 2-0 voor, maar plots zakten mijn spelers in. We hebben het goed gedaan, maar de tegengoals vielen op het verkeerde moment. Ik zag in elk geval al veel progressie."
  • Brecht Dejaegere (AA Gent): "Een leuke match? Dat valt toch tegen. De eerste helft verliep moeilijk en dan krijgen we bij de rust nog een klap. Gelukkig toonden we nog weerbaarheid in de slotminuten. We moeten zeker niet naar de scheidsrechter wijzen, maar naar onszelf kijken."
  • Olivier Deschacht (Lokeren): "Alle kansen opgeteld was een gelijkspel misschien terecht. Toch doet het pijn, want we hadden nog kunnen verliezen. Dit was wel het Lokeren dat we altijd moeten zien. Ik maak me geen zorgen over de toekomst."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Na een doldwaze slotfase ontneemt Gent Lokeren nog een zekere zege. 2-2 na een heel interessante partij.
  2. tweede helft, minuut 94. Christof Dierick gaat toch eens naar de beelden kijken. Krijgt Gent nog een strafschop? Nee, het blijft een corner.
  3. tweede helft, minuut 93. Corner voor Gent. Gent claimt een strafschop voor hands, maar moet het stellen met een hoekschop.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KSC Lokeren, Joher Khadim Rassoul erin, Lukáš Marecek eruit
  5. tweede helft, minuut 91. 3 minuten extra. Lokeren moet nog 3 minuten standhouden voor een punt, maar Gent wil de ommekeer vervolmaken. Wat krijgen we nog?
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Dylan Bronn van KAA Gent. 2, 2.
  7. tweede helft, minuut 89. 2-2!!! In geen tijd draait Gent het helemaal om. Bronn controleert in het strafschopgebied, draait en knalt in de linkerhoek.
  8. tweede helft, minuut 88. "Dit worden nog lange minuten voor Lokeren.". Radiocommentator Tom Boudeweel.
  9. tweede helft, minuut 88.
  10. tweede helft, minuut 87. Rosted vindt de aansluiting. Lokeren moet dan toch nog met de knieën knikken. Rosted kopt de aansluitingstreffer tegen de touwen en daar brengt ook de VAR geen verandering meer in. Deschacht laat zich aftroeven.