• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren blijft laatste na verlies in Eupen, 0 op 6 voor Custovic

  einde
  10
  1. 42' - Verv. Rafidine Abdullah door Louis Verstraete
  2. 32' - Doelpunt - Yuta Toyokawa (1 - 0)
  1. 89' - Geel - Valtteri Moren
  2. 83' - Verv. Jean-Thierry Lazare door Jordan Loties
  3. 79' - Verv. Yuta Toyokawa door David Pollet
  4. 78' - Verv. Djihad Bizimana door Denzel Jubitana
  5. 76' - Geel - Apostolos Vellios
  6. 68' - Geel - Yuta Toyokawa
  7. 67' - Verv. Mamadou Fall door Nils Schouterden
  8. 58' - Verv. Jur Schryvers door Apostolos Vellios
  9. 55' - Geel - Xavi Molina
  10. 49' - Geel - Jur Schryvers
  32'Yuta Toyokawa1 - 0

  Waasland-Beveren is niet weggeraakt van de laatste plaats. Eupen was aan de Kehrweg met 1-0 te sterk: Toyokawa scoorde op het halfuur tegen de aanvallend onmondige bezoekers. Adnan Custovic kan het tij voorlopig niet keren. De vervanger van Yannick Ferrera begint met 0 op 6.

  In een notendop:

  • Sleutelmoment: Boljevic laat 5 minuten na de rust dé kans op de 1-1 liggen.
  • Man van de match: Mamadou Fall, de Senegalees was bedrijvig op de linker- en rechterflank en leverde de voorzet voor de goal van Toyokawa.
  • Opvallend: Custovic pakt 0 op 6 tegen "makkelijke" tegenstanders Moeskroen en Eupen. Volgende week wacht Club Brugge, daarna Antwerp.

  Bekijk de goal uit Eupen - Waasland-Beveren (1-0)

  Toyokawa beloont Eupense drang naar voren

  Nadat hij vorige week bij zijn debuut thuis tegen Moeskroen onderuitgegaan was, rekende Custovic in Eupen op punten. Maar dat bleek niet meteen uit het spelbeeld. Eupen had de bal en begon het best, maar zonder gevaar.

   

  Na een 10-tal minuten kwamen de bezoekers wel opzetten, de bezoekende fans lieten zich alvast harder horen. Kansen van hun team zagen die echter niet. Eupen had meer drang naar voren en werd daarvoor ook beloond. Na een mooie combinatie schilderde Fall een voorzet op het hoofd van een vrijstaande Toyokawa: Roef was kansloos. Op slag van rust kopte Blondelle nog een corner net naast de kooi van Roef. De 1-0-rustscore was verdiend.

  Boljevic laat dé kans op de gelijkmaker liggen

  Wie na de rust een gretiger Waasland-Beveren dacht te zien, was eraan voor de moeite. Het was eerder Eupen dat op zoek ging naar de 2e goal. Een bedrijvige Fall zorgde vaak voor gevaar.

   

  Plots zette Waasland-Beveren zich evenwel op de kaart: uit het niets kwam Boljevic alleen voor Van Crombrugge, maar de Montenegrijnse spits vergat een hoek uit te kiezen. Dit had de gelijkmaker moeten zijn, het was de beste kans van de bezoekers in de hele match.

   

  Custovic moest iets proberen en gooide er met Vellios een extra spits in: die werd evenwel amper in stelling gebracht. Het spel ging nu goed op en neer, maar de 0-2 was dichterbij dan de 1-1: Toyokawa, invaller Schouterden - die zijn eerste minuten kreeg van het seizoen van Makelele - en Lazare lieten de kansen liggen.

   

  Ook de inbreng van Jubitana kon de bezoekers niet helpen in aanvallend opzicht: de wil was er wel, maar de secuurheid ontbrak. Ze mochten nog blij zijn dat Roef goed stond te keepen bij pogingen van Ocansey en nog eens Schouterden.

  Makelele: "Drie punten waren heel belangrijk"

  • Hendrik Van Crombrugge (Eupen-keeper): "Dit was een match tegen een rechtstreekse concurrent en die matchen moet je winnen. Dit doet dan ook deugd. We wisten dat we bij een zege vandaag wat meer afstand van de degradatiezone konden nemen.
  • Siebe Blondelle (Eupen): "Dit is een heel belangrijke driepunter. Al zijn die 8 punten voor op de laatste plaats nog niet genoeg om zeker te zijn van een verlengd verblijf in eerste. Maar we zetten een goede stap. We hadden na de rust wel meer goals kunnen maken."
  • Claude Makelele (Eupen-coach): "Thuis zulke wedstrijden winnen is belangrijk. De beide teams stonden onder druk, wij zijn aandachtig gebleven en pakten vooral geen doelpunt. Al hadden we met 2-0 of 3-0 moeten winnen. Dat we die kansen creëren is natuurlijk het belangrijkste. Ik hoop in de toekomst wel op wat meer realisme voor doel. De 3 punten waren van levensbelang vandaag."
  • Adnan Custovic (Waasland-Beveren-coach): "Het is frustrerend dat we deze zespuntenmatch verliezen, maar ik kan mijn spelers niets verwijten. Ze hebben zich ingezet en geprobeerd om mijn aanwijzingen te volgen. Het is jammer dat die goal valt, toen we met 3 tegen 1 in de 16 stonden. Na die goal heeft Eupen kunnen profiteren van de ruimtes die er kwamen en kon het op de counter spelen. Zij hadden kansen, wij ook op de 1-1 met Boljevic. We hadden een punt verdiend. We moeten blijven knokken, we hebben nog 13 wedstrijden. De jongens hebben al lang niet meer gewonnen, het verloren vertrouwen moeten we terugvinden."

  Kort verslag in Het journaal

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde: 1-0. Adnan Custovic blijft achter met 0 op 6. Zijn team is er niet in geslaagd om te scoren bij Eupen. Dat verdedigde met succes een 1-0-voorsprong bij de rust en had nog kansen genoeg om de match al sneller in een beslissende plooi te leggen. Boljevic miste de grootste kans voor de bezoekers. Waasland-Beveren blijft laatste met nu 8 punten achterstand op Eupen, dat naast Oostende op de 11e plaats komt. .
  2. tweede helft, minuut 92. 3e minuut extra tijd. Waasland-Beveren krijgt nog een hoekschop. Roef gaat mee, maar ref Lambrechts ziet een fout in de 16 van de bezoekers. Weg kans.
  3. tweede helft, minuut 91. Roef stopt Schouterden . De 2-0 valt maar niet: nu is het Roef die Schouterden afstopt. Na een flinke run trapt de invaller nochtans stevig en goed.
  4. tweede helft, minuut 90. Pollet trapt over de lat. Het gaat goed op en neer: Pollet mag nu in de 16 aanleggen. Hij trapt net over de lat.
  5. Gele kaart voor Valtteri Moren van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 89
  6. tweede helft, minuut 85. Roef stopt knal van Ocansey. De nummer 28 van de Eupen mag de bal rustig opdrijven op de rechterflank en haalt dan maar ineens uit: Roef zoeft naar de winkelhaak en duwt de bal in hoekschop. .
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAS Eupen, Jordan Loties erin, Jean-Thierry Lazare eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Moren pakt geel. Alle middelen zijn goed voor de bezoekers: Moren stopt een aanval foutief af en krijgt terecht geel. De tijd tikt weg in het nadeel van de bezoekers. Custovic zit dicht bij een 0 op 6 en dat tegen "haalbare" tegenstanders als Moeskroen en Eupen.
  9. tweede helft, minuut 81. Waasland-Beveren wil wel en komt, maar de vermoeidheid slaat toe bij Foulon. Die krijgt een verre bal niet goed onder controle. De bal buiten. Dus kan hij ook niet voor gevaar zorgen.
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAS Eupen, David Pollet erin, Yuta Toyokawa eruit