• home
 • video
 • pas verschenen

  Club maakt komaf met kwakkelperiode met knalprestatie tegen Standard

  einde
  30
  1. 40' - Geel - Mehdi Carcela-González
  2. 36' - Doelpunt - Sofyan Amrabat (3 - 0)
  3. 31' - Geel - Moussa Djenepo
  4. 20' - Verv. Dennis door Cyril Ngonge
  5. 17' - Doelpunt - Dennis (2 - 0)
  6. 7' - Doelpunt - Stefano Denswil (1 - 0)
  1. 89' - Geel 2 - Moussa Djenepo
  2. 84' - Verv. Mehdi Carcela-González door Obbi Oulare
  3. 78' - Geel - Marvelous Nakamba
  4. 75' - Geel - Cyril Ngonge
  5. 74' - Verv. Ruud Vormer door Mats Rits
  6. 71' - Geel - Zinho Vanheusden
  7. 65' - Verv. Samuel Bastien door Renaud Emond
  7'Stefano Denswil1 - 0
  17'Dennis2 - 0
  36'Sofyan Amrabat3 - 0

  Na drie competitiematchen zonder zege heeft Club Brugge eindelijk weer eens kunnen winnen. Tegen een zwak Standard vielen alle goals al voor de rust. Club wordt weer tweede, Standard valt uit de top zes.

  Club Brugge - Standard kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een lamlendig Standard laat in het eerste kwartier (en eigenlijk het grootste deel van de wedstrijd) als een deurmat over zich heen lopen. De bezoekers zijn nooit in staat om te antwoorden op de vroege tegengoals.
  • Man van de Match: Sofyan Amrabat heeft slechts twee wedstrijden nodig gehad om zich haast onmisbaar te maken bij Club Brugge. Naast een kuitenbijter toonde de Marokkaan zich ook bedreven en verfijnd in balbezit.
  • Opvallend: Het stond in de sterren geschreven dat Standard zwaar kon verliezen. De Luikenaars slikten in hun laatste tien wedstrijden op Jan Breydel gemiddeld drie doelpunten en hielden dat gemiddelde vandaag netjes aan.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Standard (3-0)

  Verstrooid Standard verzuipt compleet

  Standard schoot nochtans fors uit de startblokken en toonde meteen veel dadendrang. Bastien veroverde al in de eerste minuut de bal, de kopbal van Lestienne was uiteindelijk slecht gemikt. Club Brugge was niet onder de indruk en nam snel over. Zo kon Wesley vogelvrij koppen, maar de spits deed dat pal op Ochoa.

   

  Die waarschuwing deed Standard niet minder laks dekken, want de tweede hoekschop van Vanaken vloog over de slaapwandelende Luyindama naar Denswil en die vond met een beheerste tik de korte hoek. De bezoekers waren het noorden kwijt en slikten even na het kwartier een tweede goal. Vanaken prikte de bal tussendoor naar Dennis, die fraai afwerkte.

   

  Standard strompelde zonder echte spits en vooral zonder ideeën voort door de wedstrijd. Club had de controle en drukte nog een keer door. Een slappe kopbal van Vanheusden viel voor de rechter van Amrabat, die verschroeiend uithaalde en de 3-0 op het scorebord zette. Een nieuwe inschattingsfout leverde Wesley een kans op, maar de Braziliaan was te gulzig.

  De mascottes zitten netjes in twee rijen klaar voor de aftrap

  Club Brugge komt nooit in de problemen

  De tweede helft was een maat voor niets, ook al gooide Preud'homme bij Standard eerst Sa en later Emond nog in de strijd. Aan Brugse zijde was er ook slecht nieuws te rapen, want met Dennis en Mata vielen ook de laatste flankspelers uit met een blessure.

   

  Club gunde Standard de bal en dat leverde zowaar een kans op. Horvath, tot dan technisch werkloos, mepte een aardig geplaatste kopbal van Vanheusden uit het hoekje. De Amerikaanse doelman stak een pluim op zijn hoed, maar mocht die er weer afnemen na een alweer krakkemikkige tussenkomst op een voorzet.

   

  Ondertussen ontpopte Amrabat zich met een paar flitsen als man van de match. Ngonge stuitte op Ochoa en Vanaken op zijn eigen steunbeen en zo bleef het bij 3-0, ook al omdat de eerredder van Sa afgekeurd werd wegens erg nipt buitenspel. Door de uitsluiting van de gefrustreerde Djenepo werd nog een tikkeltje erger voor Standard.

  Alles gaat mis bij Standard, zelfs het doorgeven van de aanvoerdersband

  Preud'homme: "De inzet, de concentratie en de wil was vandaag maar 50 procent"

  Vanaken: "We wilden een reactie geven na de voorbije weken"

  Amrabat: "We hebben Standard meteen bij de keel gegrepen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Club Brugge was na één helft al klaar met een onthutsend zwak Standard. Denswil, Dennis en Amrabat tekenden voor de doelpunten in een duidelijke 3-0 zege van de landskampioen, die Genk weer onder druk zet.
  2. tweede helft, minuut 91. Standard moet nog een paar minuten afzien in Jan Breydel.
  3. tweede helft, minuut 89. Djenepo pakt zijn tweede gele kaart voor een cynische overtreding op de ontketende Amrabat. De Malinees maakt zich druk, maar moet hier vooral zwijgen en met gebogen hoofd naar de kleedkamer stappen.
  4. Tweede gele kaart voor Moussa Djenepo van Standard tijdens tweede helft, minuut 89
  5. tweede helft, minuut 88. Knullige fase. De knappe save van Horvath is al vergeten wanneer hij vreemd naar een te scherpe voorzet vliegt. Oularé kan oppikken, maar mikt al even onbehouwen over het Brugse doel.
  6. tweede helft, minuut 85. Amrabat is in zijn sas, maar overdrijft misschien wat met zijn hakje. Gewoon de inlopende Rits bedienen was hier de betere optie, maar wat zou het bij 3-0?
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Obbi Oulare erin, Mehdi Carcela-González eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Carcela heeft geen potten gebroken. De Luikse kapitein maakt plaats voor Obbi Oularé, ex-Club Brugge.
  9. tweede helft, minuut 82. Wat een flits van Sofyan Amrabat! Hij schudt op de vierkante meter drie man van zich af, Ochoa heeft meeval dat hij het strakke schot via zijn hand nog naast botst.