• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi snuffelt aan de top 6 na nieuwe thuiszege

  einde
  31
  1. 37' - Geel - Irvin Cardona
  2. 35' - Geel - Jérémy Taravel
  3. 23' - Verv. Benjamin Lambot door Naomichi Ueda
  4. 16' - Doelpunt - Cristian Benavente (1 - 0)
  1. 85' - Doelpunt - Adrien Bongiovanni (3 - 1)
  2. 84' - Geel - Gabriele Angella
  3. 79' - Verv. Victor Osimhen door Adama Niane
  4. 72' - Verv. Cristian Benavente door Jérémy Perbet
  5. 70' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Christophe Diandy
  6. 70' - Verv. Irvin Cardona door Kylian Hazard
  7. 60' - Doelpunt vrije trap - Marco Ilaimaharitra (3 - 0)
  8. 56' - Verv. Kévin Appin door Adrien Bongiovanni
  9. 53' - Doelpunt - Victor Osimhen (2 - 0)
  10. 51' - Geel - Cristian Benavente
  11. 50' - Geel - Kévin Appin
  16'Cristian Benavente1 - 0
  53'Victor Osimhen2 - 0
  60'Marco Ilaimaharitra3 - 0
  85'Adrien Bongiovanni3 - 1

  Charleroi heeft voor de 6e keer op een rij niets laten liggen voor eigen volk. Kind van de rekening was deze keer Cercle Brugge. In de stand beent Charleroi na de verdiende zege Standard bij op de 6e plaats.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Cercle Brugge (3-1)

  Charleroi - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Charleroi had in de eerste helft al voldoende kansen om een geruststellende tweede goal te maken, maar die viel uiteindelijk pas tien minuten na de pauze. Osimhen zorgde voor de 2-0.
  • Man van de match: Victor Osimhen was een gesel voor de verdediging van Cercle Brugge. Met zijn acties en versnellingen was hij de gevaarlijkste man bij de thuisploeg.
  • Opvallend: Charleroi begon het seizoen met drie thuisnederlagen, maar verloor daarna geen enkel punt meer in het eigen Stade du Pays. De zege tegen Cercle is de zesde op een rij.

  Charleroi verzilvert sterke start

  Charleroi begon met veel vertrouwen aan de partij en duwde Cercle meteen achteruit. Na kansen voor Bruno en Osimhen in de openingsminuten werd de thuisploeg op het kwartier beloond voor zijn sterke start. Met enkele snelle tikken werd Benavente vrijgespeeld voor doel, en die gaf Nardi het nakijken: 1-0.

   

  Halfweg de eerste helft brak Cercle even uit de omknelling, en dat leverde ei zo na de gelijkmaker op. Cardona zette zijn hoofd tegen een indraaiende vrije trap van Gakpé, Penneteau zag de kopbal op de bovenkant van de lat eindigen.

   

  Charleroi nam de waarschuwing van groen-zwart ter harte en ging prompt op zoek naar een tweede treffer. Osimhen trof na een splijtende actie de paal, en ook een vrije trap van Bruno aaide het doelkader. Met ook nog een verdienstelijke omhaal van Osimhen kregen de toeschouwers op Mambourg waar voor hun geld, al verwaterde de partij in de slotfase van de eerste helft wat.

  VIDEO: In Mambourg regent het knuffelberen van de tribunes

  Reactie van Cercle komt te laat

  Cercle probeerde na de rust het goede gevoel van de zege tegen Genk terug te vinden, maar werd snel teruggefloten door de thuisploeg. Bij een snelle omschakeling kreeg Benavente vrije baan op rechts. De Peruviaan vond Osimhen voor doel, die er via de doelman 2-0 van maakte.

   

  Op het uur werd de partij helemaal in een definitieve plooi gelegd toen Ilaimaharitra er met een fraaie vrije trap 3-0 van maakte. Cercle-doelman Nardi ging misschien niet helemaal vrijuit, maar dat deed niets af aan de kwaliteit van het schot van Ilaimaharitra.

   

  Vijf minuten voor affluiten milderde invaller Bongiovanni tot 3-1 en in de slotfase was er nog een afgekeurde goal van Etienne, maar het mocht allemaal niet meer baten voor Cercle. Charleroi pakt 9 op 9 en kan met een gerust gemoed toewerken naar het zware tweeluik Genk (in de beker) en Anderlecht (in de competitie).

  VIDEO: Gholizadeh pakt uit met een knap dansnummertje

  Mazzu: "Deze zege moet ons vertrouwen geven"

  • Felice Mazzu (trainer Charleroi): "De groep heeft mooie dingen getoond, jammer dat we niet de nul konden houden. Omdat we op zoek gingen naar de 4-0 in plaats van te verdedigen. Drie zeges op rij en we staan wat hoger in het klassement, dat doet deugd. Deze zege moet ons vertrouwen geven voor de bekermatch tegen Genk en de competitiematch tegen Anderlecht."
  • Laurent Guyot (trainer Cercle): "Cercle moet aan 110% spelen geven om punten te rapen, aan 95% lukt het niet. De zege tegen Genk heeft veel energie gekost. We lijden duur balverlies. Vorige week waren we niet zo goed als de wereldkampioen, vandaag zijn we niet zo slecht als het lijkt. We moeten hard blijven werken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Charleroi verslaat Cercle Brugge met 3-1, de zesde thuiszege op rij voor de Henegouwers.
  2. tweede helft, minuut 93. Terwijl Penneteau verzorgd wordt, gaat ref Smet aan Guyot uitleggen dat de doelman de hand wel degelijk op de bal had en dat er dus inderdaad een overtreding was.
  3. tweede helft, minuut 91. Goal Etienne afgekeurd. Bijna werd het toch nog spannend in Charleroi. Etienne dwingt Penneteau tot een prima redding en benut vervolgens de rebound, maar hij heeft daarbij een fout gemaakt op de doelman.
  4. tweede helft, minuut 89. Nog eens Niane: hij haalt verschroeiend uit van buiten de zestien meter, Nardi stopt de kogel in twee tijden.
  5. tweede helft, minuut 87. Niane mist de 4-1. Bijna zet Charleroi meteen weer orde op zaken. Niane verschijnt alleen voor Nardi, maar krijgt de bal niet voorbij de doelman.
  6. tweede helft, minuut 85. Bongiovanni mildert voor Cercle. Cercle Brugge redt de eer: invaller Bongiovanni kapt Willems uit en schuift de 3-1 in de korte hoek voorbij Penneteau.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Adrien Bongiovanni van Cercle Brugge. 3, 1.
  8. Gele kaart voor Gabriele Angella van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 84