• home
 • video
 • pas verschenen

  Pozuelo beslist matige topper in Anderlecht in voordeel van Genk

  einde
  01
  1. 45' - Geel - James Lawrence
  2. 32' - Geel - Evgeniy Makarenko
  3. 18' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  1. 88' - Verv. Francis Amuzu door Kenny Saief
  2. 86' - Verv. Alejandro Pozuelo door Ibrahima Seck
  3. 77' - Geel - Sander Berge
  4. 74' - Verv. Albert-Mboyo Sambi Lokonga door Yari Verschaeren
  5. 71' - Doelpunt - Alejandro Pozuelo (0 - 1)
  6. 70' - Verv. Ruslan Malinovskiy door Bryan Heynen
  7. 66' - Verv. Zakaria Bakkali door Jeremy Doku
  8. 64' - Verv. Mbwana Samatta door Zinho Gano
  9. 60' - Geel - Alexis Saelemaekers
  10. 50' - Geel - Andy Najar
  71'Alejandro Pozuelo0 - 1

  Leider RC Genk heeft de topper in Anderlecht naar zijn hand gezet dankzij een goal van Pozuelo. Genk behoudt 4 punten bonus op Club Brugge, Anderlecht blijft hangen op de vierde plaats.

  Anderlecht - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: Anderlecht versiert na de rust amper een kans, maar krijgt door Genks mistasten een wenkende kans in de schoot geworpen. Die gaat er finaal niet in, waardoor de thuisploeg met lege handen achterblijft.
  • Man van de Match: In een wedstrijd die bol stond van misverstanden, technische mankementen en in het algemeen pover voetbal zorgde Alejandro Pozuelo voor het enige moment van kwaliteit. Knappe goal van de Spanjaard.
  • Opvallend: Vorig seizoen kwam Genk in de reguliere competitie én in de play-offs winnen in het Astridpark. Dat reeksje krijgt dus een vervolg in deze jaargang. Anderlecht was nochtans tot vanavond thuis ongeslagen in de competitie.

  Bekijk de goal uit Anderlecht - Genk (0-1)

  Anderlecht en Genk ploeteren erop los

  De eerste minuten waren een gepast voorspel op de magere pot voetbal die zou volgen. Anderlecht en Genk tastten elkaar voorzichtig af. De Oekraïners Makarenko en Malinovski deden hier en daar een wenkbrauw optrekken met hun afstandsschoten, maar dat stelde allemaal weinig of niets voor.

   

  De kwaliteit van het voetbal was niet om over naar huis te schrijven. Anderlecht zat er kort op en zorgde er zo voor dat leider Genk niet in zijn spel kwam. Aan de bal was het een heel stuk minder voor de thuisploeg en zo kabbelde de wedstrijd voort zonder noemenswaardige kansen.

   

  De fans in het Astridpark moesten zich onder de miezerige regen warmen aan een paar knallen van Malinovski. De meerderheid snakte al naar de rust toen Bakkali Santini bereikte. De Kroatische spits zette Vukovic aan het werk met een stevig vluchtschot.

  Bornauw verliest een schoen en gaat binnen dan maar een andere halen

  Flits van Pozuelo beslist trieste topper

  Ook na de rust was het behelpen. Aan goede wil ontbrak het zeker niet bij Anderlecht, maar het mangelde aan de uitvoering. Een dubbele een-twee tussen Santini en Saelemaekers illustreerde het avondje perfect. Met horten en stoten worstelden de twee zich naar een halve kans, maar een schot kwam er uiteindelijk niet van.

   

  Het zware veld maakte het voetballen er niet simpeler op en de veelvuldige overtredingen van beide ploegen haalden het beetje vaart helemaal uit de wedstrijd. Scheidsrechter Van Driessche zakte mee in het moeras en floot een paar rare zaken.

   

  Plots viel er een appel uit de kast. Pozuelo verlengde de voorzet van Berge met zijn scheenbeen in de verste hoek en vanuit het niets leidde Genk met 0-1. De klad zat er nu helemaal in bij paars-wit, dat blij mocht zijn dat invaller Gano twee keer naliet om het mes dieper in de wonde te draaien. In het slot hielpen Berge, Dewaest en Vukovic met weifelend ingrijpen Anderlecht nog bijna aan de gelijkmaker, maar ook dat mocht niet zijn.

  Santini en Makarenko krijgen instructies via vodjes papier

  Marc Coucke kan zijn ontgoocheling niet verbergen in de tribune

  Anderlecht - RC Genk in Het journaal

  Vanhaezebrouck: "Pozuelo en de doelman maken het verschil vandaag"

  Bakkali: "Het geluk moet een beetje aan onze kant komen"

  Trossard: "Was misschien niet onze beste match van het seizoen, maar we winnen wel"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Niemand verdiende de zege in deze belabberde "topper", maar dankzij een doelpunt uit het niets van Pozuelo vertrekt Genk met drie punten uit Anderlecht.
  2. tweede helft, minuut 90. "Anderlecht heeft zoveel goede wil, maar ook zoveel machteloosheid getoond". Peter Vandenbempt.
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Anderlecht, Kenny Saief erin, Francis Amuzu eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Bijna schiet Genk zichzelf weer in de voet. Berge, Dewaest en Vukovic zien er belabberd uit, Verschaeren kan net niet profiteren van hun halfslachtige optreden.
  5. tweede helft, minuut 86.
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KRC Genk, Ibrahima Seck erin, Alejandro Pozuelo eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Genks balbezit. Zonder indruk te maken houdt Genk de bal buiten het bereik van de spelers van Anderlecht. Voor Pozuelo is de wedstrijd afgelopen, hij neemt ruim de tijd bij zijn wissel voor Seck.
  8. tweede helft, minuut 83. Dewaest gunt de krasselende thuisploeg een kansje, Lawrence haakt de bal vanuit de draai een paar meter naast. Het ziet ernaar uit dat Genk straks vier punten los komt aan de kop van het klassement.
  9. tweede helft, minuut 82. De moedeloosheid en machteloosheid bij Anderlecht is soms schrijnend.