• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen vergalt debuut van Custovic en doet uitstekende zaak

  1. 45' - Verv. Dimitri Mohamed door Benjamin van Durmen
  2. 44' - Geel - Fabrice Olinga
  3. 43' - Geel - Francesco Forte
  4. 39' - Doelpunt - Frantzdy Pierrot (0 - 1)
  1. 86' - Doelpunt - Apostolos Vellios (1 - 2)
  2. 79' - Verv. Paul Keita door Apostolos Vellios
  3. 76' - Verv. Floriano Vanzo door Karlo Lulic
  4. 75' - Geel - Georgios Galitsios
  5. 74' - Verv. Bilal Chibani door Mbaye Leye
  6. 74' - Verv. Fabrice Olinga door Mërgim Vojvoda
  7. 72' - Doelpunt - Manuel Benson (0 - 2)
  8. 71' - Geel - Benjamin van Durmen
  9. 65' - Verv. Rafidine Abdullah door Djihad Bizimana
  10. 64' - Geel - Paul Keita
  11. 55' - Geel - Bilal Chibani

  Adnan Custovic heeft niet meteen voor een kentering kunnen zorgen bij Waasland-Beveren. Bij zijn debuut als coach verloor Custovic op de Freethiel met 1-2 van concurrent Moeskroen.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren-Moeskroen 1-2

  Waasland-Beveren - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: De 0-2 van Benson haalde de spanning uit de wedstrijd en stelde de zege veilig voor Moeskroen. Daar kon ook de late aansluitingstreffer van Vellios niets meer aan veranderen.
  • Man van de match: Manuel Benson was een gesel voor de verdediging van Waasland-Beveren. Hij was betrokken bij zowat elke aanval en had ook een aandeel in beide doelpunten.
  • Opvallend: Nu Moeskroen een plaatsje is opgeschoven, zijn het Waasland-Beveren en Lokeren, de twee ploegen uit het Waasland, die de laatste plaatsen in het klassement bezetten.

  Pierrot schenkt Moeskroen de voorsprong

  Van een Custovic-effect was niet meteen iets te merken op de Freethiel. Het was Moeskroen dat het best aan de partij begon, met al snel een afgekeurde goal van Chibani en een pegel van Benson die hoog over vloog.

   

  Pas halfweg de eerste helft kon Waasland-Beveren voor wat dreiging zorgen. Moeskroen-doelman Butez moest twee keer bij de pinken zijn om schoten van Forte en Ampomah te pareren.

   

  Met de rust in zicht was het opnieuw Moeskroen dat de bovenhand nam. Na prima mogelijkheden voor Pierrot en Dussenne was het vijf minuten voor de pauze dan toch raak voor de bezoekers. Na een snel uitgespeelde aanval schoof Pierrot, randje buitenspel, de 0-1 in doel.

  VIDEO: Jean-Marie Pfaff en Sinterklaas geven de aftrap

  Aansluitingstreffer van Vellios komt te laat

  Ook in de tweede helft was het lang wachten op wat dadendrang vanwege de thuisploeg. Na twintig minuten rustige controle van Moeskroen viel er ineens een kans voor Forte uit de lucht, maar de Italiaan stuitte op Butez.

   

  Niet veel later legde Manuel Benson de wedstrijd in een beslissende plooi. De huurling van Racing Genk werd gepast aangespeeld door Pierrot, nam nog de tijd om een verdediger uit te kappen en prikte de 0-2 voorbij Roef.

   

  Waasland-Beveren gaf een geslagen indruk, maar veerde vijf minuten voor tijd toch nog even op. Een late aansluitingstreffer van Vellios gaf het thuispubliek weer hoop, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Het bleef 1-2, Moeskroen wipt zo over de Waaslanders naar de 14e plaats.

  VIDEO: Fans van Waasland-Beveren hebben boodschap voor het bestuur

  Reacties:

  • Adnan Custovic (Waasland-Beveren): "Moeskroen verdient de overwinning. Ze waren beter in de duels en meer aanwezig in het spel. Een paar van mijn spelers hebben me zwaar ontgoocheld, maar dat zullen we intern analyseren. Ik ben ook ontgoocheld omdat we een goede trainingsweek achter de rug hebben en dat er niet uitgekomen is op het veld. En dan zit het ook nog tegen met de VAR die niet werkt, terwijl het bij de 0-1 misschien buitenspel was. Maar wij geven niet op. Er is werk aan de winkel, en we gaan alles geven."

   

  • Bernd Storck (Moeskroen): "We hadden vooraf gezegd dat we de lijn van tegen Racing Genk wilden doortrekken, en dat is ook gelukt. Die late tegengoal is een negatief punt, maar over de hele match bekeken hebben we als team heel goed gespeeld. Ik heb gezegd dat we de start van de terugronde moesten beschouwen als een nieuw begin, en dat hebben ze goed opgepikt. Ik heb een gemotiveerde ploeg gezien, met een goede team spirit."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Adnan Custovic verliest in zijn eerste wedstrijd als coach van Waasland-Beveren met 1-2 van Moeskroen.
  2. tweede helft, minuut 92. Bijna nog 1-3. Het is Moeskroen dat nog het dichtst bij een doelpunt is. Benson is de defensie van Waasland-Beveren andermaal te snel af, zijn voorzet wordt door Vojvoda op Roef gemikt.
  3. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Er komen nog 4 minuten blessuretijd bij.
  4. tweede helft, minuut 86. Aansluitingstreffer van Vellios! Waasland-Beveren geeft zich toch nog niet gewonnen. Vellios wordt prima diep gestuurd en hij schuift de 1-2 door de benen van Butez. Zit er nog een miraculeuze comeback in voor de thuisploeg?
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Apostolos Vellios van Waasland-Beveren. 1, 2.
  6. tweede helft, minuut 85. "Waasland-Beveren is niet bij machte om een degelijke aanval in elkaar te steken.". Geert Heremans op Sporza Radio.
  7. tweede helft, minuut 84. Er vallen meer en meer gaten achterin bij Waasland-Beveren. Benson wordt vrijgespeeld in de grote rechthoek, maar vindt Caufriez op zijn weg.
  8. tweede helft, minuut 82. Werk aan de winkel voor Custovic. Waasland-Beveren geeft een geslagen indruk en lijkt zich neer te leggen bij de nederlaag. Custovic zal zijn handen vol hebben de komende weken.
  9. tweede helft, minuut 80. Butez moet bij de les zijn als een verre voorzet van Boljevic bijna in de winkelhaak waait. De Fransman laat zich niet verrassen.