Piepjong Anderlecht gaat kopje onder in Sint-Truiden

  1. 38' - Doelpunt - Ivan Santini (1 - 1)
  2. 9' - Geel - Sebastiaan Bornauw
  3. 8' - Doelpunt - Roman Bezoes (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Yohan Boli (4 - 2)
  2. 83' - Verv. Roman Bezoes door Jonathan Legear
  3. 78' - Verv. Yari Verschaeren door Jeremy Doku
  4. 74' - Verv. Pieter Gerkens door Zakaria Bakkali
  5. 73' - Verv. Ognjen Vranješ door James Lawrence
  6. 70' - Geel - Evgeniy Makarenko
  7. 66' - Doelpunt - Daichi Kamada (3 - 2)
  8. 63' - Geel - Ognjen Vranješ
  9. 62' - Doelpunt - Takehiro Tomiyasu (2 - 2)
  10. 61' - Geel - Yohan Boli
  11. 57' - Geel - Elton Acolatse
  12. 56' - Verv. Jordan Botaka door Elton Acolatse
  13. 56' - Geel - Pol García
  14. 52' - Doelpunt strafschop - Ivan Santini (1 - 2)

  Anderlecht heeft niet geprofiteerd van het puntenverlies van de top drie. STVV boog een 1-2-achterstand om tot een 4-2-zege en springt over Standard en Gent naar plaats 5. Enig excuus voor Anderlecht was dat het moest starten met 5 spelers jonger dan 20 jaar. Een zesde, Doku (16 jaar), viel in. 

  STVV - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Anderlecht verliest op het uur even de focus en slikt twee tegendoelpunten op nog geen vijf minuten tijd. Het komt die klap niet meer te boven.
  • Man van de match: Er stak geen speler echt bovenuit bij STVV, maar de collectieve mentale weerbaarheid van de Kanaries was bewonderenswaardig. Tomiyasu verdedigde sterk en stak met zijn gelijkmaker het vuur aan de lont.
  • Opvallend: Anderlecht heeft nu al zeventien uitwedstrijden op een rij de nul niet meer kunnen houden. Ook vandaag zagen verdedigers en doelman er niet al te best uit.

  Kijk naar de doelpunten:

  Anderlecht laat zich al gauw verrassen

  Anderlecht slikte al in zestien uitwedstrijden op een rij een tegendoelpunt en mocht die teller nog voor de wedstrijd tien minuten ver was al op zeventien zetten. Het balbezit was dan wel voor de jonge bezoekers, maar bij de eerste de beste kans voor STVV moest Didillon zich al gewonnen geven op een lage schuiver van Bezus, die een stilgevallen bal in de verste hoek duwde.

   

  Een reactie van Anderlecht bleef uit. Het was STVV dat zelfs bijna op 2-0 klom. Bezus lobte een ingestudeerde vrije trap naar Kamada, die met een mislukt schot Teixeira bediende voor doel. De verdediger is duidelijk geen afwerker en trapte een gat in de lucht bij de niet te missen kans.

   

  Anderlecht herstelde nadien het evenwicht en lukte kort voor de rust ook de gelijkmaker. Bornauw kruiste knap op Amuzu, die met rechts controleerde en Santini aan de tweede paal bediende. De Kroaat kopte de 1-1 op het scorebord.

   

  De 17-jarige debutant Verschaeren kwam nog dicht bij de 1-2, maar mikte op aangeven van Milic tegen de paal. 

  Vier minuten concentratieverlies leiden nederlaag in

  Anderlecht kwam na de rust het sterkst uit de kleedkamer. Gerkens miste eerst nog op aangeven van Amuzu, maar kort daarna konden de bezoekers toch juichen. Amuzu ging op knap aangeven van Verschaeren neer na contact met Steppe, Santini trapte de 1-2 raak vanaf de stip.

   

  De wedstrijd leek onder controle voor paars-wit, maar op nog geen vijf minuten tijd verspeelden de bezoekers drie kostbare punten. Eerst trof Tomiyasu raak na een slim uitgespeelde hoekschop, kort daarna zette Bezus Kamada op weg naar de 2-3.

   

  In een bescheiden slotoffensiefje liep Anderlecht nog tegen een scherpe counter. Didillon, die pover presteerde, was dan wel eerst op de bal, hij trapte het leer pardoes tegen de benen van Boli en die kon zo de 4-2-eindstand in een leeg doel trappen.

   

  Anderlecht laat na eerder puntenverlies van Genk, Brugge en Antwerp de kans liggen om alleen tweede te worden. In STVV zullen ze wel een feestje bouwen, want de Kanaries springen over Gent en Standard naar de vijfde plek.

  Het verslag in Het journaal:

  Brys: "Ook in onze uitmatchen hadden we al beter verdiend"

  Marc Brys is met STVV nog altijd ongeslagen in eigen huis. “Ik ben zeer fier op de werklust van mijn ploeg. We kwamen 1-2 achter maar lieten de kopjes niet hangen. We knokken ons opnieuw langszij en grijpen uiteindelijk verdiend de drie punten."

   

  “We zijn nog steeds ongeslagen thuis, maar ik wil ook meer punten halen buitenshuis. We hebben al drie uitmatchen verloren waarin we meer hadden verdiend. Maar ik ga niet klagen, ik ben blij dat we nog altijd niet verloren hebben thuis. En bijzonder fier op deze verdiende zege", aldus de trainer van STVV.

  Vanhaezebrouck: "We schieten onszelf opnieuw in de voet"

  Anderlecht-coach Vanhaezebrouck wou niet te veel focussen op het negatieve vandaag. "Ik heb vooral veel goede dingen gezien. We starten moeilijk, moeten ons aanpassen aan het veld en zijn niet scherp bij het openingsdoelpunt. Maar daarna herpakken we ons en laten we goede dingen zien, die niet in het minst van onze youngsters kwamen."

   

  "Helaas schieten we onszelf opnieuw in de voet. We laten ons nog maar eens ringeloren op een stilstaande fase en pakken meteen daarna een vermijdbaar doelpunt. Ik vind het zuur voor mijn jongens, want ze verdienden meer”, zegt hij nog.

  De Norre: "Jeugdig Anderlecht doet niets af van onze prestatie"

  Gerkens: "Eerste 10 minuten last met kunstgras"

  De persconferentie

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Een jeugdig Anderlecht verspeelt een 1-2-voorsprong en verliest in Sint-Truiden met 4-2. STVV wordt vijfde in de stand.
  3. tweede helft, minuut 94. Boeken toe! STVV heeft de zege beet! Didillon is eerst op de bal, maar trapt het leer tegen de benen van Boli, die daarna in een leeg doel kan werken: 4-2!
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Yohan Boli van STVV. 4, 2.
  5. tweede helft, minuut 92. Legear mikt een vrije trap van ver buiten de zestien nog naast het doel van Didillon. .
  6. tweede helft, minuut 90. Er worden vier minuten bijgeteld.
  7. tweede helft, minuut 87. "Anderlecht blijft er wel voor knokken". Peter Vandenbempt, Sporza Radio.
  8. tweede helft, minuut 83. Anderlecht voert de pressing op in de slotfase. Lawrence legt aan, maar stuit op een Truiense verdediger.
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Jonathan Legear erin, Roman Bezoes eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Doku blijft voor gevaar zorgen met zijn lage voorzetten. Het leer gaat door de benen van Tomiyasu, maar Santini kan niet deviëren. .
  11. tweede helft, minuut 79. Doku staat nog maar een paar seconden op het veld en levert meteen zijn visitekaartje af. Hij gaat gezwind voorbij zijn mannetje en zet laag voor. Lawrence vindt Steppe op zijn weg.
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Anderlecht, Jeremy Doku erin, Yari Verschaeren eruit
  13. tweede helft, minuut 77. Verschaeren mag gaan rusten. De jonge middenvelder speelde een sterke wedstrijd en wordt afgelost door een nog jongere ploegmakker: Doku.
  14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Anderlecht, Zakaria Bakkali erin, Pieter Gerkens eruit
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Anderlecht, James Lawrence erin, Ognjen Vranješ eruit
  16. Gele kaart voor Evgeniy Makarenko van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 70
  17. tweede helft, minuut 69.
  18. tweede helft, minuut 68. "STVV verankert zich virtueel weer stevig in de top zes". Peter Vandenbempt, Sporza Radio.
  19. tweede helft, minuut 66. Kamada zet STVV op voorsprong! Vranjes verliest de bal aan Bezus, die mooi opent op Kamada. Hij zoekt nog naar een ploegmaat voor doel, maar doet het toch zelf. Didillon is geklopt in zijn korte hoek: 3-2!
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Daichi Kamada van STVV. 3, 2.