• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe begint tweede KVK-periode met winst bij KV Oostende

  einde
  12
  1. 27' - Doelpunt - Felipe Avenatti (1 - 1)
  2. 18' - Doelpunt strafschop - Richairo Zivkovic (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Teddy Chevalier door Charilaos Charisis
  2. 82' - Verv. Sander Coopman door Sindrit Guri
  3. 73' - Verv. Jovan Stojanovic door Kanu
  4. 66' - Verv. Brecht Capon door Jelle Bataille
  5. 66' - Verv. Ilombe Mboyo door Idir Ouali
  6. 60' - Verv. Goran Milovic door Fashion Sakala
  7. 59' - Geel - Felipe Avenatti
  8. 56' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (1 - 2)
  9. 55' - Geel - Wout Faes
  18'Richairo Zivkovic1 - 0
  27'Felipe Avenatti1 - 1
  56'Ilombe Mboyo1 - 2

  Yves Vanderhaeghe is goed begonnen aan zijn tweede ambstermijn bij KV Kortrijk. Op het veld van zijn ex-ploeg KV Oostende ging KVK met de drie punten aan de haal: 1-2. "We zijn blijven strijden tot op het einde, nu moeten we weer aan een thuisreputatie werken", zei Vanderhaeghe.

  Bekijk de goals uit Oostende - Kortrijk (1-2)

  KV Oostende - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kortrijk ontsnapt kort voor het einde nog aan de gelijkmaker. Canesin legt de bal goed terug op Sakala en die haalt van dichtbij hard uit, maar Kumordzi kan z’n schot nog van de lijn keren.
  • Man van de match: Doelman Kaminski werd al vroeg geklopt door Zivkovic vanop de stip, maar gunde de Nederlandse doelpuntenmaker nadien niks meer. Tot drie keer toe kwam Zivkovic alleen voor de doelman, evenveel keer kwam Kaminski als winnaar uit de strijd.
  • Opvallend: Kortrijk pakt dit seizoen buitenshuis veel meer punten dan voor eigen volk. In 9 uitwedstrijden sprokkelde het al 14 punten. Op eigen veld kon het nog maar 5 punten pakken.

  Zivkovic vergeet tweede en derde goal te maken

  Op het veld van je ex-ploeg beginnen aan je tweede avontuur bij Kortrijk, het was een bijzondere avond voor Yves Vanderhaeghe in Oostende. Z’n spelers leken alvast geprikkeld door de coachwissel, na amper 2 minuten glipte Chevalier al door de buitenspelval, De Bock was de reddende engel voor Oostende.

   

  Kortrijk bleef de meest dreigende ploeg. Mboyo probeerde het vanuit een scherpe hoek, dit keer bracht Ondoa redding voor de kustploeg. De bezoekers met de beste kansen dus, maar de openingstreffer viel wel aan de overkant. Debutant Batsula beging hands op een voorzet van Capon en Zivkovic zette de strafschop feilloos om: 1-0.

   

  Tien minuten later zette Batsula z’n foutje recht. De Oekraïner schilderde de bal op het hoofd van Avenatti en die bracht Kortrijk met een knappe kopbalgoal weer langszij. Zivkovic zorgde bijna meteen weer voor een domper op de Kortrijkse vreugde, maar alleen voor Kaminski kreeg hij de bal niet voorbij de doelman.

   

  Kort voor de rust mocht hij het nog eens proberen. Na een knappe aanname kwam hij opnieuw oog in oog met Kaminski, maar die trok alweer aan het langste eind. Aan de overkant liet Milovic zich nog makkelijk aftroeven door Mboyo, gelukkig voor hem was doelman Ondoa wel bij de pinken.

  VIDEO: De wedstrijd van de gemiste kansen voor Zivkovic

  Oostende morst met de kansen, Mboyo niet

  In de tweede helft ging de tweestrijd tussen Zivkovic en Kaminski onverminderd voort. Ook bij z’n derde poging mikte de doorgebroken Zivkovic de bal op het lichaam van de KVK-doelman. Dan was Mboyo efficiënter na een hoekschop voor de bezoekers. Van dichtbij frommelde hij de bal in doel: 1-2.

   

  Oostende moest aan de bak, maar de kustploeg miste efficiëntie. Zivkovic bleef de missers opstapelen. Zijn kopbal, op een prima voorzet van Bataille, raakte niet voorbij Kaminski en op een voorzet van Coopman mikte hij in één tijd naast. Tussendoor maakte Sakala het nog wat bonter toen hij helemaal vrijstaand wild naast besloot.

   

  Toen de invaller tien minuten later z’n schot wel wist te kadreren ging de onvermijdelijke Kaminski goed plat. Z’n collega Ondoa stond dan weer pal op een harde knal van Chevalier en verhinderde ook dat Ouali de wedstrijd definitief besliste. Zo bleef het spannend en kort voor het einde kwam Oostende nog dicht bij de 2-2. Sakala haalde van dichtbij uit, maar Kumordzi keerde de bal voor de lijn.

  Vanderhaeghe: "Blijven strijden tot op het einde"

  Eén week aan de slag bij Kortrijk en meteen de volle buit pakken op het veld van je ex-ploeg. Yves Vanderhaeghe heeft de start van z'n tweede avontuur bij KVK niet gemist. "We moeten heel tevreden zijn met het resultaat. We hebben het goed gedaan, al zijn er natuurlijk altijd nog wel wat werkpunten. We zijn blijven strijden tot op het einde. Het was tekenend voor de wedstrijd dat Kumordzi nog een bal redt in de laatste minuut."

   

  "We hebben er alles aan gedaan om dit resultaat vast te houden en dat is de verdienste van de volledige ploeg. Het was een tijdje geleden dat we gewonnen hadden en dit was wat we nodig hadden voor de toekomst."

   

  Vanderhaeghe was niet blind voor de vele kansen van Oostende. "Onze doelman was vandaag een heel belangrijke factor. Na de 1-2 hebben we de ruimte die we kregen te weinig goed benut. Daar is het een klein beetje fout gelopen en daardoor bleef Oostende ook geloven in z’n kansen."

   

  Kortrijk wil nu ook weer scoren in het eigen Guldensporenstadion. "We willen nu weer werken aan een thuisreputatie. Kortrijk was altijd een ploeg die klaar was om ook de topploegen te ontvangen en nu moeten we eens proberen om opnieuw de punten thuis te houden."

  Verheyen: "Kansen niet benut"

  Oostende miste opnieuw efficiëntie. Dat zag ook coach Gert Verheyen. "Ik denk niet dat we al een wedstrijd gehad hebben waarin we zoveel goede kansen gekregen hebben. Je moet die wel benutten natuurlijk en dat hebben we niet gedaan. Anders hadden we hier zeker punten gepakt."

   

  "Je kan het de spitsen niet kwalijk nemen dat ze niet scoren, al heb ik natuurlijk liever dat ze ze binnenstampen. Maar daar kwaad om worden heeft ook geen zin. Het is niet nieuw, we zien dit het hele seizoen al. Het is natuurlijk jammer dat ze er vandaag allemaal last van hadden."

   

  "We hadden goede momenten in het spel, maar er waren ook momenten dat we onder lagen en op eigen helft teruggedrongen werden. Na de 1-2 kwam er wel een soort enthousiasme vanuit een verloren positie. Toen hebben we het wel nog goed gedaan, maar het probleem zit natuurlijk in de eerste helft waar we kansen kregen om op voorsprong te komen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Yves Vanderhaeghe heeft z'n rentree bij Kortrijk meteen gevierd met een overwinning. Op bezoek bij z'n ex-ploeg Oostende loodste hij Kortrijk naar een 1-2-overwinning.
  2. tweede helft, minuut 93. Het blijft de wedstrijd van de gemiste kansen voor Zivkovic. Dit keer waagt hij zijn kans met een verre knal, Kaminski moet niet ingrijpen en ziet de bal naast gaan.
  3. tweede helft, minuut 90. Kumordzi houdt Kortrijk overeind. Kortrijk ontsnapt aan een late gelijkmaker. Canesin legt de bal goed terug naar Sakala. Die haalt snoeihard uit, maar Kumordzi kan het schot nog voor de lijn afblokken.
  4. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Kortrijk, Charilaos Charisis erin, Teddy Chevalier eruit
  5. tweede helft, minuut 83. Bij Oostende gooien ze nu ook nog Guri in de strijd. Voor Coopman zit de wedstrijd erin. Ook Kortrijk voert nog een vervanging door: Chevalier ruimt plaats voor Charisis.
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Oostende, Sindrit Guri erin, Sander Coopman eruit
  7. tweede helft, minuut 81. Ouali botst op Ondoa. Ook Kortrijk mist nu efficiëntie. Oauli duikt alleen op voor Ondoa, maar mikt de bal op de doelman. Oostende ontsnapt alweer aan de 1-3.
  8. tweede helft, minuut 81. Kaminski blijft foutloos. Aan de overkant gaat Sakala nog eens aan het kanon staan. Dit keer is zijn schot wel gekadreerd, maar Kaminski gaat goed plat. De KVK-doelman is aan een uitstekende wedstrijd bezig.
  9. tweede helft, minuut 80. Daar is Chevalier alweer. Hij krijgt alle tijd en ruimte om te trappen aan de rand van de zestien. Ondoa laat zich niet verrassen en houdt Oostende in de wedstrijd.
  10. tweede helft, minuut 78. Chevalier wil Kortrijk graag wat extra ademruimte geven. De Fransman snijdt goed de zestien in en haalt uit, maar Faes steekt er nog net zijn been voor. Het levert Kortrijk een hoekschop op, maar die leidt niet tot een kans.