• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren blijft in hetzelfde bedje ziek (en blijft dus ook laatste)

  einde
  24
  1. 30' - Geel - Gabriele Angella
  2. 18' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (1 - 1)
  3. 17' - Verv. Francisco Martos door Gabriele Angella
  4. 16' - Doelpunt - Guus Hupperts (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Jérémy Perbet (2 - 4)
  2. 88' - Doelpunt - Bambo Diaby (2 - 3)
  3. 85' - Verv. Cristian Benavente door Jérémy Perbet
  4. 81' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 3)
  5. 80' - Verv. Arno Monsecour door Mario Ticinovic
  6. 71' - Verv. Lukáš Marecek door José Cevallos
  7. 70' - Verv. Adama Niane door Victor Osimhen
  8. 68' - Verv. Mehdi Terki door Anton Saroka
  9. 57' - Doelpunt - Cristian Benavente (1 - 2)
  16'Guus Hupperts1 - 0
  18'Ali Gholizadeh1 - 1
  57'Cristian Benavente1 - 2
  81'Victor Osimhen1 - 3
  88'Bambo Diaby2 - 3
  90+1'Jérémy Perbet2 - 4

  Charleroi heeft zijn tweede overwinning buitenshuis geboekt. Lokeren kon een vroege voorsprong niet vasthouden en kreeg vier goals om de oren. Charleroi springt opnieuw naar de linkerkolom in het klassement, de Waaslanders blijven laatste.

  Lokeren-Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: bij een 1-1-stand ziet Hupperts een poging via Penneteau op de paal gaan. Als Lokeren beter gebruik gemaakt had van de kansen in de eerste helft (en misschien ook wat meer geluk gehad had), had de wedstrijd misschien een ander beeld gekregen.
  • Man van de Match: Cristian Benavente was een gesel voor Lokeren. Na de rust ontbond de Peruviaan zijn duivels en was hij betrokken bij heel wat gevaarlijke acties van de bezoekers.
  • Opvallend: de fans van Lokeren vinden alsmaar moeilijker de weg naar Daknam. Er zaten slechts 2.694 supporters in de tribune: een triestig beeld.

  De goals:

  Lokeren probeert de bakens te verzetten

  De taak voor Lokeren was klip en klaar: voor de derde keer dit seizoen de drie punten nemen en zo de rode lantaarn doorspelen aan de buren van Waasland-Beveren.

   

  Die goeie intenties werden na een kwartier al beloond: Hupperts sneed van links naar binnen en gaf Penneteau met een botsend schot in de verste hoek het nakijken, 0-1.

   

  Charleroi, thuis sterk maar uit veel minder kordaat, antwoordde in enkele minuten tijd met de gelijkmaker. Gholizadeh schilderde de bal voorbij De Wolf, 1-1 na 19 minuten. Nog eens 2 minuten later hoorde Daknam, karig gevuld met 2.694 toeschouwers, een knal van Benavente op de lat vallen.

   

  Lokeren nam de regie in handen, zonder weliswaar groots voetbal te brengen. Op inzet en karakter dwong het Charleroi tot verdedigen. Een schot van Hupperts vloog via Penneteau op de paal, daar had Lokeren meer verdiend. 

  Lokeren zakt als een pudding in elkaar

  Na de thee leek Lokeren de bezoekers bij de keel te willen grijpen, maar het offensief ging even snel liggen als het gekomen was. En dat mocht Lokeren zichzelf aanwrijven.

   

  Nog voor het uur zette een eerste flater van de thuisploeg de bezoekers op weg naar een doelpunt: Diaby werkte een voorzet knullig voor de voet van Benavente, die het cadeau snel uitpakte, 1-2.

   

  Lokeren wist van geen hout pijlen meer te maken en begon er offensief op los te knoeien. Niks lukte nog, zelfs de eenvoudigste controle niet. Toen ook doelman De Wolf een handje hielp bij een schot van Osimhen stond het 1-3.

   

  Het voetbal van Lokeren deed met de seconde meer pijn aan de ogen. Daar veranderde een kopbaldoelpunt van Diaby (2-3) hoegenaamd niks aan. Integendeel, in de extra tijd nam Perbet alle twijfels weg met een gekruist schot. Eindstand: 2-4, een bittere pil voor een in de tweede helft wel heel mak en slap Lokeren.

  Reacties van de beide trainers:

  • Trond Sollied (Lokeren-trainer): "Onze eerste helft was okay, maar we hadden meer moeten scoren. Als je ziet hoe dat tweede en derde doelpunt van Charleroi vallen, dan heeft deze groep niet de mentale kracht om zich te herstellen. Dat is het probleem. Elk schot naar doel is een doelpunt. We missen een beetje structuur, het niveau van de spelers daalt, we beginnen de zaken te forceren en dan wordt voetbal uiteraard moeilijk. Het is nog een lange weg. We moeten hard trainen, onze bankzitters in het juiste ritme krijgen en hopelijk zijn onze geblesseerde spelers ook snel terug."
  • Felice Mazzu (Charleroi-coach): "Eindelijk hebben we eens twee keer na elkaar gewonnen. Dat was ons in deze competitie nog niet gelukt. Hier de drie punten pakken, was dan ook de uitdaging om eens een reeksje te kunnen neerzetten. We zijn moeizaam aan de match begonnen, maar scoorden snel de 1-1. Daarnaast hield onze doelman ons voor de rust in de wedstrijd. Daarna was het aan ons, met veel kansen. We hebben er ook nog een aantal gemist. We hebben een goeie mentaliteit getoond en staan nu op 3 punten van de top 6. Dat zal een strijd worden tot het bittere einde, maar deze twee overwinningen moeten ons vertrouwen geven."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: 2-4. Charleroi haalt het met 2-4.
  2. tweede helft, minuut 93. Lokeren gaat een zware winter tegemoet, zoveel is zeker. Volgende week wacht al de volgende match, thuis tegen AA Gent.
  3. tweede helft, minuut 91. 2-4! Perbet maakt er nu toch een einde aan. De invaller maakt er met een gekruist schot 2-4 van. Dat is het nekschot voor Lokeren.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Jérémy Perbet van Charleroi. 2, 4.
  5. tweede helft, minuut 90. 3 minuten meer. Er komt nog wat tijd bij: 3 minuten.
  6. tweede helft, minuut 90. In het Charleroi-vak heeft een tiental fans zijn jas en trui uitgetrokken. De stoere binken trotseren de kou met wat gehuppel in de tribune.
  7. tweede helft, minuut 88. Toch 2-3! Diaby brengt Lokeren onverwacht weer in de match. Hij kopt een vrije trap uitstekend in doel: 2-3, zo lijkt er plots nog iets mogelijk.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Bambo Diaby van KSC Lokeren. 2, 3.
  9. tweede helft, minuut 85. "Dit is een kleine vernedering voor Sporting Lokeren, voor 2.694 toeschouwers. Na de 1-3 zijn er een paar honderd mensen naar hun auto gestapt.". Radiocommentator Tom Boudeweel.
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Charleroi, Jérémy Perbet erin, Cristian Benavente eruit