90+1'
Jérémy Perbet
2 - 4
90+1'

Charleroi heeft zijn tweede overwinning buitenshuis geboekt. Lokeren kon een vroege voorsprong niet vasthouden en kreeg vier goals om de oren. Charleroi springt opnieuw naar de linkerkolom in het klassement, de Waaslanders blijven laatste.

Lokeren-Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: bij een 1-1-stand ziet Hupperts een poging via Penneteau op de paal gaan. Als Lokeren beter gebruik gemaakt had van de kansen in de eerste helft (en misschien ook wat meer geluk gehad had), had de wedstrijd misschien een ander beeld gekregen.
  • Man van de Match: Cristian Benavente was een gesel voor Lokeren. Na de rust ontbond de Peruviaan zijn duivels en was hij betrokken bij heel wat gevaarlijke acties van de bezoekers.
  • Opvallend: de fans van Lokeren vinden alsmaar moeilijker de weg naar Daknam. Er zaten slechts 2.694 supporters in de tribune: een triestig beeld.

De goals:

Lokeren probeert de bakens te verzetten

De taak voor Lokeren was klip en klaar: voor de derde keer dit seizoen de drie punten nemen en zo de rode lantaarn doorspelen aan de buren van Waasland-Beveren.

Die goeie intenties werden na een kwartier al beloond: Hupperts sneed van links naar binnen en gaf Penneteau met een botsend schot in de verste hoek het nakijken, 0-1.

Charleroi, thuis sterk maar uit veel minder kordaat, antwoordde in enkele minuten tijd met de gelijkmaker. Gholizadeh schilderde de bal voorbij De Wolf, 1-1 na 19 minuten. Nog eens 2 minuten later hoorde Daknam, karig gevuld met 2.694 toeschouwers, een knal van Benavente op de lat vallen.

Lokeren nam de regie in handen, zonder weliswaar groots voetbal te brengen. Op inzet en karakter dwong het Charleroi tot verdedigen. Een schot van Hupperts vloog via Penneteau op de paal, daar had Lokeren meer verdiend.

Lokeren zakt als een pudding in elkaar

Na de thee leek Lokeren de bezoekers bij de keel te willen grijpen, maar het offensief ging even snel liggen als het gekomen was. En dat mocht Lokeren zichzelf aanwrijven.

Nog voor het uur zette een eerste flater van de thuisploeg de bezoekers op weg naar een doelpunt: Diaby werkte een voorzet knullig voor de voet van Benavente, die het cadeau snel uitpakte, 1-2.

Lokeren wist van geen hout pijlen meer te maken en begon er offensief op los te knoeien. Niks lukte nog, zelfs de eenvoudigste controle niet. Toen ook doelman De Wolf een handje hielp bij een schot van Osimhen stond het 1-3.

Het voetbal van Lokeren deed met de seconde meer pijn aan de ogen. Daar veranderde een kopbaldoelpunt van Diaby (2-3) hoegenaamd niks aan. Integendeel, in de extra tijd nam Perbet alle twijfels weg met een gekruist schot. Eindstand: 2-4, een bittere pil voor een in de tweede helft wel heel mak en slap Lokeren.