• home
 • video
 • pas verschenen

  Black Friday in Jan Breydel: Zulte Waregem stunt bij onmondig Club Brugge

  einde
  13
  1. 44' - Doelpunt - Theo Bongonda (0 - 2)
  2. 41' - Geel - Sammy Bossut
  3. 12' - Doelpunt strafschop - Hamdi Harbaoui (0 - 1)
  1. 86' - Verv. Theo Bongonda door Henrik Rørvik Bjørdal
  2. 82' - Verv. Thomas Buffel door Mikael Soisalo
  3. 78' - Own goal - Davy De fauw (1 - 3)
  4. 70' - Verv. Siebe Schrijvers door Loïs Openda
  5. 54' - Verv. Saulo Decarli door Kaveh Rezaei
  6. 51' - Doelpunt - Theo Bongonda (0 - 3)
  12'Hamdi Harbaoui0 - 1
  44'Theo Bongonda0 - 2
  51'Theo Bongonda0 - 3
  78'Davy De fauw1 - 3

  Club Brugge heeft verrassend een eerste thuisnederlaag geleden. Voor nummer 13 Zulte Waregem was de 1-3 dan weer de eerste uitzege dit seizoen. Harbaoui zette vroeg in de match een penalty om, Bongonda deed kort voor en na de rust de rest. Club Brugge, dat een pak afwezigen telde, blijft 2e, maar wel met amper 6 op 21. 

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Zulte Waregem (1-3)

  Club Brugge-Zulte Waregem in een notendop

  • Man van de Match: Theo Bongonda had een voet in de drie goals voor de bezoekers. Hij lokte de strafschop uit die het openingsdoelpunt inleidde, vervolgens vond hij zelf tweemaal de weg naar het net.
  • Sleutelmoment: Bij een 0-1-tussenstand was het schip nog niet gezonken bij Club Brugge. Hans Vanaken kreeg dé kans op de gelijkmaker, maar kopte onbegrijpelijk ver naast doel.
  • Opvallend: Met een magere 6 op 21 moeten de Club Brugge-spelers  dringend eens in de spiegel kijken. Bij Zulte Waregem meer plezier: voor het eerst sinds 2013 wint het nog eens in Jan Breydel.

  Vanaken mist reuzekans, Zulte Waregem profiteert

  In de openingswedstrijd van de terugronde in de Jupiler Pro League was het opdracht voor Club Brugge om in de Genkse nek te blijven ademen. Zulte Waregem moet dan weer zo snel mogelijk uit de gevarenzone verdwijnen. Besluit na 90 minuten: Club houdt de adem in, Zulte Waregem herleeft.

   

  Club Brugge begon fel aan de wedstrijd, maar mocht al snel achtervolgen. Nakamba haalde de doorgebroken Bongonda knullig onderuit in de zestien. Boucaut floot niet, maar de VAR greep correct in. Harbaoui twijfelde niet en opende de score: 0-1.

   

  Nadien domineerde balverlies de wedstrijd, totdat Vanaken een niet te missen kans de nek omwrong. Een fractie later knalde hij een vrije trap vanaf twee meter (nadat Bossut een terugspeelbal opgepikt had) staalhard op de deklat.

   

  Vlak voor de rust was het drama in Jan Breydel helemaal compleet. Bongonda zag Buffel naast de bal trappen en besloot dan maar zelf om de dubbele voorsprong voorbij Horvath te jagen: 0-2. 

  VIDEO: Walsh imiteert Brozovic en gaat achter het muurtje in doel liggen

  Cadeautjes in de tweede helft

  Net als in de eerste helft begon Club Brugge ook nu gretig, maar opnieuw kreeg het een koude douche te verwerken. Het was helemaal in Black Friday-stemming en gaf de 0-3 gratis weg. Bongonda maakte zijn tweede van de avond via een onfortuinlijke Clinton Mata.

   

  Zonder overtuiging en zonder geloof in het eigen spel maakte een onmondig Club Brugge nooit aanspraak op een tegendoelpunt. Maar niet enkel Club deede cadeautjes uit, ook ex-Brugge-speler Davy De fauw was in een gulle bui. De verdediger verwerkte de bal ongelukkig in eigen doel.

   

  Een harde knal aan beide kanten van het veld had de tweede helft nog te bieden. Harbaoui net naast doel, Poulain pal op Bossut. Maar de Brugse vernedering was onvermijdelijk. Zulte Waregem stunt in Jan Breydel, zaterdag kunnen Anderlecht en Antwerp over Club Brugge springen.

  Dury: "94 minuten met groot hart gespeeld", Leko: "Slechtste wedstrijd in lange tijd"

  • Francky Dury (Zulte Waregem):  "Ik denk dat we al een paar weken wat meer in balans zitten. We hebben de hele wedstrijd de focus gehouden, wat in het verleden niet lukte. Bij de 1-3 heb ik niet meer getwijfeld. Met invallers Rezaei en Openda was de structuur weg en werd Vanaken vaak niet gevonden. Maar ik denk dat we vandaag een groot hart hadden, dat heeft ons 94 minuten rechtgehouden."
  • Ivan Leko: (Club Brugge): "Het is moeilijk te verklaren. De laatste trainingen en de kwaliteit waren echt goed. Maar het is misschien wel de slechtste wedstrijd die we in een lange tijd hebben gespeeld. Zulte kwam met een plan: goede organisatie, compact en een sterke omschakeling. Zelf gaven we alles weg en waren we niet scherp genoeg. Nu moeten we kritisch zijn en moet iedereen, ook ikzelf en de staff, in de spiegel kijken."
  • Theo Bongonda (Zulte Waregem): "De zege komt toch als een verrassing, we hadden niet verwacht om deze wedstrijd te winnen. We zetten goed druk in de eerste helft. De coach vroeg ons om de wedstrijd te eindigen met een goed gevoel, wat ook gelukt is. Onze slechte periode heeft ons misschien wel goed gedaan, want zo moest er wel iets veranderen in de ploeg."
  • Hans Vanaken (Club Brugge): "Het was gewoon niet goed genoeg vandaag. Daar moeten we eerlijk in zijn en dan zie je dat alle kleine dingen tegenvallen vandaag. Mogelijkheden om op 1-1 te komen gaan er niet in, op de counter wordt het dan 0-2. Het is lastig om onze wisselvallige vorm te verklaren. We hadden allemaal goesting om te winnen vandaag na de interlandbreak, maar dat lukt om een of andere manier niet. Ook de verdienste van Zulte Waregem, dat goed als blok speelde. De afwezigheden in de ploeg mogen geen excuus zijn voor de nederlaag."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. EINDE. Afgelopen! Zulte Waregem vernedert Club Brugge in eigen huis. Op Black Friday kreeg het voor rust 2 goals om de oren. In de tweede helft gaf het nog eentje gratis weg. Ook Davy De fauw gaf nog een cadeautje aan zijn ex-club met een eigen doelpunt, maar dat kwam veel te laat.
  2. tweede helft, minuut 93. Amrabat zorgt nog bijna voor de aansluitingstreffer. Hij gaat op avontuur met de bal, bereikt het strafschopgebied en schiet. Helaas voor de middenvelder gaat de bal aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn.
  3. tweede helft, minuut 90. We krijgen 4 minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 89. Bossut laat zich geen tweede keer verrassen. Op een hard schot van Poulain is hij goed bij de les en redt hij knap. Zulte Waregem lijkt te gaan stunten.
  5. tweede helft, minuut 87. Harboui knalt naast. De honger van Zulte Waregem is nog steeds niet gestild. Op de counter is het best gevaarlijk, met als speerpunt Harbaoui. De Waregem-spits knalt, maar de bal gaat net naast.
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Zulte Waregem, Henrik Rørvik Bjørdal erin, Theo Bongonda eruit
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Zulte Waregem, Mikael Soisalo erin, Thomas Buffel eruit
  8. tweede helft, minuut 78. De fauw helpt zijn ex-club een handje. Een aansluitingstreffer is het nog niet, maar het is een start. Een voorzet van Vormer belandt via de voet van De fauw voorbij Bossut: 1-3.
  9. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 78 door Davy De fauw van Club Brugge. 1, 3.
  10. tweede helft, minuut 76. Mechele voorkomt complete afgang. Een ziek Club Brugge ziet af met Zulte Waregem. Harbaoui wordt perfect de diepte ingestuurd, maar heeft te veel tijd nodig. In tweede instantie probeert hij het toch, Mechele zit er goed tussen.